Wednesday, 12 Jun 2024
Zicht op Gaza Stad vanaf het grensgebied bij Sderot Israël, op 21 oktober 2023. (Leon Neal/Getty Images)

Hamas heeft meer dan 500 falende raketten afgevuurd die Gaza raakten: Israëlisch leger

Het is onduidelijk hoeveel doden in de Gazastrook het gevolg zijn van de gebrekkige raketten van Hamas

De terreurgroep Hamas heeft meer dan 500 raketten afgevuurd die gericht waren op Israël, maar die hun doel niet bereikten en in plaats daarvan neerkwamen in de door Hamas gecontroleerde Gazastrook, aldus het Israëlische leger.

De Israel Defense Forces (IDF) zei dat sinds het begin van de oorlog op 7 oktober, het “ongeveer 550 mislukte lanceringen heeft geïdentificeerd die zijn afgevuurd door Hamas en die zijn geland in de Gazastrook.”

“De terroristische organisatie Hamas gebruikt de inwoners van de Gazastrook als menselijk schild en lanceert raketten vanaf civiele infrastructuur, gebieden en gebouwen in de Gazastrook,” zei de IDF in een verklaring op 21 oktober.

In haar online verklaring gaf de IDF een video die enkele van de mislukte lanceringen laat zien en een infographic die de Gazaanse inslaglocaties van de mislukte raketten van Hamas laat zien.

Het is niet duidelijk hoeveel van de 3.785 Palestijnse doden die op 19 oktober werden gemeld door het door Hamas gesteunde ministerie van Gezondheid van Gaza, het gevolg zijn van de falende raketten.

De laatste cijfers komen nadat de IDF zei dat Hamas sinds het begin van de oorlog meer dan 6.900 raketten op Israël heeft afgevuurd. Hamas blijft niet alleen raketten op Israël afvuren, maar houdt ook meer dan 200 gijzelaars vast die de terreurgroep uit Israël heeft ontvoerd.

Op 20 oktober liet Hamas twee mensen vrij die zowel Amerikaans als Israëlisch staatsburger zijn. Het paar, een moeder en dochter, verbleef in een Israëlische kibboets, Nahal Oz, vlakbij de grens met Gaza toen Hamas hen op 7 oktober ontvoerde.

De terreurgroep zei dat de gijzelaars werden vrijgelaten “om humanitaire redenen” en “om het Amerikaanse volk en de wereld te bewijzen dat de beweringen van Biden en zijn fascistische regering vals en ongegrond zijn.” De groep voegde eraan toe dat de vrijlating een reactie was op de bemiddelingspogingen van Qatar.

Israël gaf echter een tegengeluid.

“Hamas presenteert zichzelf aan de wereld alsof ze de vrouwen die ze gijzelden op humanitaire gronden hebben teruggegeven, terwijl Hamas in feite een moorddadige terroristische organisatie is die op dit moment baby’s, kinderen, vrouwen en ouderen gijzelt in de Gazastrook en doorgaat met het plegen van misdaden tegen de mensheid,” zei IDF-woordvoerder Daniel Hagar in een verklaring van 20 oktober.

Helse taferelen

Een Israëlische hulpverlener met twee decennia ervaring in het bergen van lichamen vertelde Epoch Israel dat hij het moeilijk vond om te gaan met wat hij zag in gemeenschappen die werden verwoest door de aanval van Hamas-terroristen, een beeld dat alleen als hels kon worden omschreven.

“Wil je dat ik je vertel over de moeilijkste dingen? Lichamen van vastgebonden baby’s,” zei Mendy Haviv, een commandant van de niet-gouvernementele reddings- en herstelorganisatie ZAKA.

Hij en zijn ZAKA-vrijwilligers gingen Be’eri binnen, een kibboets in de buurt van de Israëlische grens met Gaza, waar meer dan 1.000 mensen woonden voordat Hamas zijn brutale aanval uitvoerde.

“Aan het einde van de kibboets, in een huis dat volledig verwoest was, zitten [de baby’s] op een hek buiten het huis,” herinnert meneer Haviv zich. “Hun lichamen zijn verbrand. Hun ouders, die voor hen zaten, zijn afgeslacht.”

Hij beschreef nog meer schrijnende taferelen: een zwangere vrouw met opengesneden buik en een vrouw die verbrand in een rolstoel zat.

“Overal verbrande lichamen, afgebrande huizen. Onthoofde hoofden van kinderen van verschillende leeftijden,” voegde hij eraan toe. “De stank van rottende lijken [is zo erg] dat je niet eens kunt ademen.”

In de Kfar Gaza kibboets, iets meer dan vijf mijl ten noorden van Be’eri, zei hij dat de vrijwilligers boobytraps tegenkwamen die onder de lichamen van de slachtoffers waren geplaatst.

Toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op 12 oktober Israël bezocht, zei hij dat hij foto’s van slachtoffers van Hamas had gezien die “verdorvenheid op de ergst denkbare manier” lieten zien.

“Het gaat verder dan iemand zich ooit zou willen voorstellen, laat staan zien en, God verhoede, ervaren. Een baby, een zuigeling, doorzeefd met kogels. Soldaten onthoofd. Jonge mensen levend verbrand in hun auto of in hun schuilplaats,” zei hij.

“Voor mij herinnert het, in de meest nabije toekomst, aan ISIS en sommige van de dingen die we zagen toen het op rooftocht was en die, gelukkig, gestopt werden.”

Mortuariummedewerker beschrijft de barbaarsheid van Hamas

In een exclusief rapport van de Daily Mail van 20 oktober wordt gedetailleerd verslag gedaan van een Israëlische mortuariummedewerkster, Shari, die de lichamen heeft schoongemaakt van Israëlische soldaten die stierven in de strijd tegen de terroristen van Hamas. Zij en haar team hebben minstens 800 lichamen helpen identificeren.

“Ik ben een moeder uit New Jersey. Ik ben 20 jaar geleden naar Israël verhuisd. Ik ben een normaal mens. Ik had nooit verwacht geconfronteerd te worden met wat ik heb gezien,” vertelde de vrouw, die om veiligheidsredenen geen achternaam gaf, aan de publicatie.

“Wat deze barbaren deze mensen hebben aangedaan, is niet in woorden uit te drukken,” zei ze. “Er is bewijs van massale verkrachtingen die zo wreed waren dat ze de bekken van hun slachtoffers braken—vrouwen, grootmoeders, kinderen.”

Meerdere slachtoffers werden onthoofd, zei Shari. Ze gaf ook bloederige, levendige beschrijvingen van andere slachtoffers.

“Vrouwen die in hun nachtjaponnen stonden, werden gewekt en neergeschoten. Gezichten eraf geschoten. Hoofden ingeslagen en hun hersenen eruit gemorst.

“Een baby werd uit een zwangere vrouw gesneden en onthoofd en daarna werd de moeder onthoofd. … Vrouwen en kinderen verbrand tot houtskool. Lichamen vermoord met hun handen op hun rug gebonden.”

“Ik hoorde verhalen over Auschwitz toen ik als kind opgroeide in New Jersey. Maar wat ik hier met mijn eigen ogen heb gezien is erger dan de Holocaust,” zei ze.

Veel inwoners van Noord-Gaza trekken naar het zuiden terwijl Israël zich voorbereidt op een grondinvasie in Gaza om Hamas te verslaan.

Ondertussen neemt de bezorgdheid over een breder conflict toe, met name langs Israëls noordgrens met Libanon en de door Iran gesteunde Hezbollah-terroristen.

Israël evacueert zijn inwoners die in de buurt van de noordelijke grens wonen in afwachting dat de IDF “zijn operationele vrijheid om op te treden tegen de terroristische organisatie Hezbollah kan uitbreiden,” zei Hagari.

Aldgra Fredly en Bill Pan hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (22 oktober 2023): Hamas Has Fired More Than 500 Faulty Rockets That Hit Gaza: Israeli Military

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.