Thursday, 20 Jun 2024
Een man krijgt een COVID-19 vaccin in Chelsea, Massachusetts, op 16 februari 2021. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

Herhaalde COVID-19 vaccinatie verzwakt immuunsysteem

Volgens een nieuwe studie verzwakt herhaalde COVID-19 vaccinatie het immuunsysteem, waardoor mensen mogelijk vatbaar worden voor levensbedreigende aandoeningen zoals kanker.

Meerdere doses van de Pfizer of Moderna COVID-19 vaccins leiden tot hogere niveaus van antilichamen genaamd IgG4, die een beschermend effect kunnen hebben. Maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat de “abnormaal hoge niveaus” van de subklasse immunoglobulinen het immuunsysteem juist gevoeliger maken voor het COVID-19 spike-eiwit in de vaccins, aldus onderzoekers in het artikel.

Ze wezen op experimenten uitgevoerd op muizen die ontdekten dat meerdere boosters bovenop de initiële COVID-19 vaccinatie de bescherming tegen zowel de Delta als Omicron virusvarianten “significant verminderden” en testen die een piek vonden in IgG4 niveaus na herhaalde Pfizer vaccinatie, wat wijst op immuunuitputting.

Studies hebben hogere IgG4-niveaus ontdekt bij mensen die stierven aan COVID-19 in vergelijking met degenen die herstelden en ze brachten de niveaus in verband met een andere bekende determinant van COVID-19-gerelateerde sterfte, merkten de onderzoekers ook op.

Een overzicht van de literatuur toonde ook aan dat vaccins tegen HIV, malaria en pertussis ook de productie van IgG4 induceren.

“Samengevat vormen de epidemiologische COVID-19-studies die in ons werk worden aangehaald, plus het falen van HIV-, malaria- en kinkhoestvaccins, onweerlegbaar bewijs dat aantoont dat een stijging van de IgG4-niveaus de immuunreacties schaadt,” vertelde Alberto Rubio Casillas, een onderzoeker van het biologielaboratorium aan de Universiteit van Guadalajara in Mexico en een van de auteurs van het nieuwe artikel, via e-mail aan The Epoch Times.

Het artikel werd in mei gepubliceerd in het tijdschrift Vaccines.

Ambtenaren van Pfizer en Moderna reageerden niet op verzoeken om commentaar.

Beide bedrijven gebruiken messenger RNA (mRNA) technologie in hun vaccins.

Dr. Robert Malone, die de technologie hielp uitvinden, zei dat het artikel illustreert waarom hij heeft gewaarschuwd voor de negatieve effecten van herhaalde vaccinatie.

“Ik waarschuwde dat meer injecties kunnen leiden tot wat hoge zonetolerantie wordt genoemd, waarvan de omschakeling naar IgG4 een van de mechanismen is. En nu hebben we gegevens die duidelijk aantonen dat dit gebeurt in het geval van deze en enkele andere vaccins,” vertelde Malone, die niet betrokken was bij het onderzoek, aan The Epoch Times.

“Dus het bevestigt eigenlijk dat de haast om toe te dienen en opnieuw toe te dienen zonder dat er solide gegevens waren om die beslissingen te onderbouwen, zeer contraproductief was en lijkt te hebben geleid tot een cohort van mensen die eigenlijk vatbaarder zijn voor de ziekte.”

Mogelijke problemen

Het verzwakte immuunsysteem door herhaalde vaccinatie zou kunnen leiden tot ernstige problemen, waaronder kanker, aldus de onderzoekers.

“Verhoogde IgG4-synthese als gevolg van herhaalde mRNA-vaccinatie met hoge antigeenconcentraties kan ook auto-immuunziekten veroorzaken en de groei van kanker en auto-immuun myocarditis bevorderen bij vatbare individuen,” schreven ze in het artikel.

Myocarditis is een vorm van hartontsteking die wordt veroorzaakt door COVID-19 vaccinatie, waarbij jonge mannen het grootste risico lopen.

Mogelijke gevolgen op de langere termijn van herhaalde vaccinatie zijn volgens de onderzoekers dat gevaccineerde mensen die geïnfecteerd raken, lijden aan ernstigere gevallen van COVID-19.

“Zonder een adequaat beschermingsniveau zouden zelfs de nieuwe Omicron subvarianten (die als mild worden beschouwd) ernstige schade aan meerdere organen en de dood kunnen veroorzaken bij immuungecompromitteerde personen en personen met comorbiditeiten,” zeiden ze.

Volgens sommige onderzoeken hebben gevaccineerden een hoger risico op infectie in vergelijking met mensen die natuurlijke immuniteit genieten, of bescherming na herstel. Eén recent onderzoek, in april gepubliceerd door Open Forum Infectious Diseases, toonde aan dat elke extra dosis het risico op infectie verhoogde.

De tolerantie die voortkomt uit verhoogde IgG4-niveaus betekent dat het immuunsysteem niet in staat is om te reageren op antigenen, of vreemde stoffen, aldus Malone.

Verdere experimenten zouden kunnen bestaan uit het volgen van gevaccineerde patiënten in de loop van de tijd en het vergelijken van hun antilichamenprofiel met een groep mensen die van nature immuun zijn, aldus Malone. Andere testen zouden in vitro studies of dierproeven kunnen zijn, aldus Casillas.

Voorzichtige aanpak gerechtvaardigd

Het nieuwe artikel laat zien dat herhaalde vaccinatie “met voorzichtigheid moet worden benaderd”, aldus de onderzoekers.

Sommige landen hebben onlangs de aanbevelingen voor COVID-19 vaccinatie stopgezet of vertraagd nadat ze jarenlang herhaalde vaccinaties hadden gepromoot, omdat gegevens aantoonden dat de vaccins ondermaatse bescherming tegen infectie en kortdurende bescherming tegen ernstige ziekten bieden. De Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld gestopt met het aanbevelen van boosters voor iedereen en hebben de primaire vaccinatie van de vaccins van Moderna en Pfizer veranderd van twee doses naar één.

Toch evolueren sommige gezondheidsinstanties naar een model dat gebaseerd is op de aanpak van griepvaccinatie. Dat zou inhouden dat er elk jaar bijgewerkte vaccinsamenstellingen worden geselecteerd die gericht zijn op de circulerende COVID-19-stammen en dat bepaalde groepen, of vrijwel iedereen, wordt aangeraden om jaarlijks een injectie te krijgen.

De Wereldgezondheidsorganisatie zei in mei dat de samenstelling zou moeten worden bijgewerkt om zich te richten op de subvariant XBB.1 Omicron “om de bescherming te verbeteren”. Adviseurs van de Amerikaanse Food and Drug Administration komen in juni bijeen om te bekijken of de vaccins moeten worden bijgewerkt voor de “vaccinatiecampagne” van 2023-2024. Ambtenaren in veel landen zijn al gestopt met de oude vaccins van Moderna en Pfizer en hebben injecties tegen de subvarianten BA.1 of BA.4/BA.5 Omicron goedgekeurd.

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel werd Dr. Malone verkeerd geciteerd. Hij zei dat de beslissing om mensen herhaaldelijk te stimuleren contraproductief was. The Epoch Times betreurt deze fout.

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 juni 2023): Repeated COVID-19 Vaccination Weakens Immune System: Study

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.