Thursday, 18 Jul 2024
(pasja1000/Pixabay)

Het economisch rapport van Trump ziet er elke dag beter uit

Commentaar

Toen hij het tegen Donald Trump opnam voor het presidentschap, heeft Joe Biden vaak de nu ironische beschuldiging geuit dat een president die zoveel doden door COVID-19 heeft toegelaten, nooit in het Witte Huis zou mogen zitten. Vandaag zijn er meer doden door COVID onder Biden dan onder Trump, en dat is zelfs met het vaccin.

Maar het is niet alleen op gezondheidsgebied dat het presidentschap van Trump er achteraf gezien zo veel beter en bekwamer uitziet.

Overal waar ik tegenwoordig kom, komen mensen naar me toe en zeggen iets als dit: “Ik vond sommige dingen die Trump zei of de manier waarop hij handelde niet leuk, maar ik moet toegeven dat ik het goed vind wat hij voor de economie heeft gedaan.”

Niemand heeft het “Make America Great Again”-beleid van Trump zo overtuigend gerechtvaardigd als Biden. Hoge benzineprijzen, de hoogste inflatie in vier decennia, een plan om de staatsschuld in twaalf jaar te verdubbelen en dalende loonbriefjes voor werknemers maken Amerikanen wakker voor de echte brede welvaart onder Trump.

De strategie van Trump bestond erin de belastingen te verlagen, de regelgeving drastisch in te korten, de binnenlandse energieproductie fors op te voeren en de handelsovereenkomsten te herzien om China hard aan te pakken.

Niemand in de progressieve beweging dacht dat het zou kunnen werken. De Washington Post beweerde voor de verkiezingen van 2016 dat “Trump de wereldeconomie zou kunnen vernietigen”. Bleek dat waar te zijn?

Hier zijn gewoon de feiten, mevrouw. Tijdens zijn eerste drie jaar in functie voordat COVID toesloeg, daalde het werkloosheidspercentage tot onder de 4 procent, wat in de buurt kwam van het laagste in een halve eeuw. De inflatie daalde tot 1 procent, wat zelfs onder het streefniveau van de Federal Reserve lag. Hierdoor bleven de rentetarieven voor hypotheken en vele andere leningen op het laagste niveau in de moderne tijd.

De armoedecijfers daalden tot het laagste niveau ooit gemeten. Dit gold voor vrouwen, kinderen, zwarten, blanken, Latinos en Aziaten. Het gemiddelde inkomen van huishoudens steeg tot bijna 68.000 dollar, en de toename van 5.000 dollar in drie jaar was meer dan in de tweede ambtstermijn van George W. Bush en de acht jaar van Barack Obama.

Hier was nog een opmerkelijke prestatie: Onder Trump werden de Verenigde Staten energie-onafhankelijk. In de maand dat Trump zijn ambt neerlegde, een jaar geleden, importeerde Amerika geen olie meer uit Saudi-Arabië, grotendeels omdat de Amerikaanse olie- en gasproductie sterk was gestegen. Nu hebben we een president die de Saoedi’s en Iraniërs moet smeken om meer olie te produceren. Hoe vernederend.

De bumperstickers beginnen overal te verschijnen: “Mis je Trump al?” Niet veel Amerikanen missen sommige van zijn capriolen. Maar elke dag dat de inflatie toeneemt, de grens een chaos blijft, COVID op hol slaat en de overheidsuitgaven en -schulden naar nieuwe miljardenhoogten stijgen, klinkt Trumponomics als een beter idee.

De meningen in dit artikel zijn de meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met de meningen van The Epoch Times.

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (29 december 2021): The Trump Economic Record Looks Better Every Day

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.