Thursday, 18 Jul 2024
Het forensentreinstation aan 42nd Street en Park Avenue in Manhattan, New York bedient reizigers ten noorden en zuiden van New York. De basis van de gevel is gemaakt van Stony Creek-graniet en de bovenste delen zijn gemaakt van Indiana-kalksteen. (Met dank aan Grand Central Terminal)

Het Grand Central Station in New York: Nog steeds ontzagwekkend

In deze aflevering van “Groter dan het leven: Architectuur door de eeuwen heen” bezoeken we het prachtige treinstation van de Big Apple.

Een van de architectonische hoogtepunten van de stad New York is, al sinds 1913, het Grand Central Station. Meer dan 150.000 mensen betraden het toepasselijk genaamde “grote” bouwwerk op de openingsdag om zich te vergapen aan de uitgestrekte ruimten en Franse neoclassicistische details. Sindsdien zijn er miljoenen mensen de deuren binnengekomen en weer uitgegaan.

Het architectenbureau Reed and Stem won een ontwerpwedstrijd om toezicht te houden op de plannen voor Grand Central Station in Midtown Manhattan. Het bureau Warren and Wetmore, dat een monumentale gevel van drie triomfbogen voorstelde om de grootsheid van het bouwwerk te benadrukken, werkte mee aan het belangrijke project. De architecten verwerkten glas en staal in het hele Grand Central Station, dat 480.000 vierkante meter beslaat en 44 perrons heeft, meer dan elk ander treinstation ter wereld. De perrons liggen allemaal onder de grond en er lopen 30 sporen op het bovenste niveau en 26 op het onderste.

Dagelijks passeren gemiddeld 750.000 mensen het station voor transportdoeleinden en hebben ze de gelegenheid om de decoratieve elementen van het bouwwerk in zich op te nemen.

Glory of Commerce, een beeldengroep van Jules-Félix Coutan, omringt de klok met zonnestraalmotief. De god Mercurius staat in het midden boven de grootste Tiffany-glazen klok ter wereld, met een diameter van bijna 4 meter. De klok is omlijst met brons en heeft gietijzeren wijzers. (Publiek domein)
Naast de beroemde glas-in-loodklok aan de buitenkant, die zichtbaar is vanaf 42nd Street in Manhattan, is de Ball Clock wat de meeste mensen opvalt in de hoofdgang van Grand Central Station. Self Winding Clock Company uit Brooklyn, N.Y., maakte oorspronkelijk de vierzijdige messing klok met een eikelvormig ontwerp en werd in 1913 boven de informatiebalie geïnstalleerd. De wijzerplaat is gemaakt van opaalglas, een doorschijnend alternatief voor porselein en gemaakt door tijdens het glasbrandproces beenderas en tindioxide toe te voegen. (Ingfbruno/CC BY-SA 3.0)
De Main Concourse is ongeveer drie vierde zo groot als een voetbalveld en is versierd met ingewikkeld lijstwerk en handgemaakt bronzen en stenen beeldhouwwerk. De vloeren zijn bedekt met marmer uit Tennessee, voor de wandbekleding is Italiaans Botticino-marmer gebruikt en de muren zijn van kalksteen. In het tonvormige plafond hangt een vergulde hemelschildering en de ruimte wordt verfraaid door halfronde plafondramen en drie Palladiaanse ramen met een theatraal versierde boog. (MTA/CC DOOR 2.0)
De Franse kunstenaar Paul Cesar Helleu (1859-1927) ontwierp het iconische plafond van de Concourse, dat in veel films te zien is. Het gewelfde plafond van pleisterwerk, dat in een opvallende licht turquoise tint is geschilderd, toont 12 goudblauwe sterrenbeelden en 2.500 sterren. (Met dank aan de Grand Central Terminal)
Het opvallende tegelwerk in wat bekend staat als de Fluistergalerij, vanwege de unieke akoestiek van de ruimte, wordt aangeduid als “Guastavino”-tegels omdat het gepatenteerde materiaal en de methoden die zijn gebruikt om het gewelfde plafond te maken, worden toegeschreven aan de Spaanse tegelwerker Rafael Guastavino. Aan weerszijden van dit gewelfde plafond bevinden zich brede gebogen ingangen, een ontwerpelement dat overal in het gebouw terugkomt. (Met dank aan Grand Central Terminal)
De familie Vanderbilt, prominent aanwezig in New York ten tijde van de bouw van het station, liet hun kenmerkende motieven, eikels en eikenbladeren, die kracht en duurzaamheid uitstralen, weergeven op een fries boven een raam in de hoofdgang. Een gebeeldhouwde krans heeft overlappende letters “G”, “C” en “T” (Grand Central Terminal). In de initialen zijn elementen van een anker en een spoorwegspijker verweven om de betrokkenheid van de Vanderbilt bij de scheepvaart en de veerbootindustrie weer te geven. (Ɱ/CC DOOR-SA 4.0)
Op de eerste verdieping van de uitgebreide structuur, in het meest noordelijke deel, bevindt zich wat de Graybar Passage wordt genoemd. Deze ruimte onderscheidt zich door het plafond met kruisbogen, zeven grote travertijnen bogen en de travertijnen vloer. Naast de nep decoratieve zuilen langs de doorgang zijn de bijpassende bronzen kroonluchters de enige versiering in de neutraal getinte ruimte. (Ɱ/ CC BY-SA 4.0)

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (8 juni 2024): New York City’s Grand Central Station: Still Awe-Inspiring

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.