Sunday, 23 Jun 2024
De Ark Encounter bevindt zich in Williamstown, Ky. (Met dank aan Answers in Genesis)

Hoe zag de Ark van Noach eruit? Deze levensechte replica laat het je zelf zien

In een stadje in Kentucky verkennen bezoekers 's werelds enige replica op ware grootte van de beroemde bijbelse ark.

Veel kinderen en volwassenen kennen het verhaal van Noach, die van God de opdracht kreeg om een ark te bouwen om zijn gezin te redden en de diersoorten te redden die in de daaropvolgende zondvloed zouden worden uitgeroeid. Dit verhaal leeft voort in onze verbeelding als we ons proberen voor te stellen hoe Noach in staat was om al die dieren erin te proppen, ze te voeden, ze drinkwater te geven en meer dan een jaar lang voor hun welzijn te zorgen – om nog maar te zwijgen over de zorg voor zijn eigen menselijke gezin. Deze vragen kunnen beantwoord worden nu Williamstown in het noorden van Kentucky de enige levensgrote replica van de beroemde bijbelse ark herbergt.

Hoe het begon

De christelijke groep Answers in Genesis probeert antwoorden te geven op vragen over Genesis, het eerste boek van het Oude Testament. Het verhaal van de Ark van Noach is één van de populairdere verhalen uit dit boek (en één dat veel vragen oproept). Vandaar dat de Ark Encounter in het leven werd geroepen. Sinds de opening in juli 2016 zijn er meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar door het spelonkachtige interieur gegaan.

Met een kostprijs van 150 miljoen dollar bleef het project zo dicht mogelijk bij de bouwspecificaties die in de Schrift worden beschreven. Het is op dit moment ‘s werelds grootste vrijstaande houtskeletbouwwerk,” volgens de World Record Academy, met een hoogte van meer dan 15 meter en een lengte van 155 meter. Dat komt neer op drie niveaus, elk zo groot als anderhalf voetbalveld. Zoveel ruimte hadden Noach en zijn gezin om de dieren te huisvesten en voedsel en water op te slaan voor tijdens de zondvloed.

De ark is 155 meter lang en meer dan 15 meter hoog. (Met dank aan Answers in Genesis)

Wat kunt u verwachten?

De buitenkant is een geweldig fotomoment voor bezoekers, door de enorme afmetingen van de ark. Binnen leiden hellingen omhoog en omlaag naar elk niveau. Een kinderwagen is erg handig voor mensen met kleine kinderen en er is een lift als dat nodig is. Bezoekers kunnen uitleg lezen over hoe Noach en zijn familie voor de dieren zorgden: waar ze verbleven, waar hun afval naartoe ging en waar ze hun voedsel opsloegen. Er zijn drie dekken vol dingen om te zien, te lezen en te doen.

Er zijn dierenreplica’s te vinden op verschillende punten van de ark en bezoekers kunnen ook een benadering zien van hoe de woonvertrekken van Noach en zijn familie eruit zouden hebben gezien. Je komt te weten hoe zij binnen de grenzen van de ark leefden tussen alle dieren die ze verzorgden.

Een gedetailleerde muurschildering wordt tentoongesteld. (Met dank aan Answers in Genesis)
Een replica van Noach aan het werk in het schip. (Met dank aan Answers in Genesis)
Het schip is gemaakt van hout en is ‘s werelds grootste vrijstaande houtskeletbouwwerk. (Met dank aan Answers in Genesis)

Verrassend genoeg zijn er ook dinosaurussen te zien. Hoewel het samenleven van dinosaurussen met mensen ter discussie staat, kunnen bezoekers de uitleg van Answers in Genesis over dit onderwerp lezen.

Als de kleintjes te kriebelig worden, biedt het buitengedeelte een geweldige plek voor jongere gasten om hun energie kwijt te kunnen. Bezoekers kunnen boerderijdieren aaien in de Children’s Zoo en leren over dieren van over de hele wereld in de Ararat Ridge Zoo. Deze attracties zijn inbegrepen in de tickets voor Ark Encounter.

Overal op het schip zijn replica’s van dieren te zien. (Met dank aan Answers in Genesis)
Bezoekers kunnen met echte dieren interageren in dierentuinen in de buurt. (Met dank aan Answers in Genesis)

Kinderen zullen zich vermaken met de dierenshows, ontmoetingen met dieren in de open lucht en praatjes met de dierenverzorger, terwijl de kangoeroewandeling bezoekers van dichtbij laat kennismaken met het rode buideldier van de dierentuin. Tegen betaling kun je een ritje op een kameel maken en nieuw dit jaar is een “Sloth Experience” achter de schermen waarbij bezoekers Felix de luiaard kunnen ontmoeten, voeren en meer over hem te weten kunnen komen.

Voordat je het arkterrein verlaat, kun je de kinderen stoom laten afblazen in de familiespeeltuin. Deze is rolstoeltoegankelijk en ontworpen om volledig toegankelijk te zijn voor iedereen, inclusief kinderen met een handicap. Tegen betaling is de kabelbaan beschikbaar voor oudere kinderen en volwassenen. Het biedt een geweldig uitzicht vanuit vogelperspectief op de ark en het terrein.

Maar wacht, er is meer

Als je meer wilt weten over het scheppingsverhaal uit het boek Genesis, bezoek dan het Scheppingsmuseum in Petersburg, Kentucky, iets meer dan 60 km ten noorden van de Ark Encounter. De geschiedenis van de aarde wordt verteld aan de hand van de vele kijkdozen en meer dan 140 ultramoderne stukken. Afhankelijk van je tempo kun je gemakkelijk een dag doorbrengen op elk van deze locaties. Tentoonstellingen over de Hof van Eden, de Grote Zondvloed en de wonderen van het leven in de baarmoeder, een 4D-theater met speciale effecten en een “insectorium” zijn nog meer manieren om het wonder van Gods schepping te ervaren.

Een rit van 45 minuten naar het noorden van de Ark Encounter brengt bezoekers naar het Scheppingsmuseum. (Met dank aan Answers in Genesis)
Binnen vergelijkt een display wat er in archeologische archieven staat met wat er in de Bijbel staat. (Met dank aan Answers in Genesis)

Goed om te weten

Kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen bij zowel de Ark Encounter als het Scheppingsmuseum, zonder limiet voor het aantal kinderen. Dit is geweldig nieuws voor grote gezinnen. Beide locaties zijn in de zomer dagelijks geopend.

Eten en drinken van buiten is niet toegestaan, maar er zijn genoeg eetgelegenheden bij de Ark Encounter, waaronder een buffet, grillgerechten, een rookoven, koffie- en ijssalons en een snoepwinkel.

Als je online combitickets voor beide locaties koopt, kun je bijna $10 per ticket besparen.

Je hoeft niet dezelfde theologische opvattingen te hebben als Answers in Genesis om van het bezoek te genieten. Het is een geweldige hervertelling van een van de geliefde verhalen uit de Bijbel die jong en oud zich nog jaren zullen herinneren.

Gepubliceerd door The Epoch Times (11 mei 2024): What Did Noah’s Ark Look Like? This Immersive Replica Lets You See for Yourself

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.