Wednesday, 12 Jun 2024
Artsen dragen verse organen voor transplantatie in een ziekenhuis in de provincie Henan, China, op 16 augustus 2012. (Screenshot via Sohu.com)

Hoge ambtenaren van de CCP vertrouwen op organen van gewetensgevangenen om hun leven te verlengen: Rep. Smith

Stop gedwongen orgaanoogst akte wil CCP-functionarissen ter verantwoording roepen

Nieuwsanalyse

Rep. Chris Smith (R-N.J.) zei dat de Chinese Communistische Partij (CCP) onder dwang organen oogst van gewetensgevangenen, waaronder Falun Gong-beoefenaars vanwege hun uitstekende gezondheid, terwijl ze nog in leven zijn, en deze transplanteert in oudere CCP-functionarissen om hun leven te verlengen.

De Stop Forced Organ Harvesting Act van 2023 (H.R. 1154), opgesteld door Smith, ligt momenteel ter behandeling bij de Amerikaanse Senaat. Het wetsvoorstel werd op 27 maart met een overweldigende meerderheid aangenomen in het Huis van Afgevaardigden en is erop gericht ambtenaren van de CCP ter verantwoording te roepen en civiele of strafrechtelijke sancties op te leggen aan degenen die schuldig worden bevonden. Dit is de eerste concrete wetgevende inspanning van de Verenigde Staten om de afschuwelijke praktijk van orgaanoogst door de CCP te bestrijden.

Rep. Chris Smith (R-N.J.) op het Policy Forum on Organ Procurement and Extrajudicial Execution in China op Capitol Hill op 10 maart 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

In een persbericht op de dag dat het wetsvoorstel werd aangenomen, verklaarde Smith dat het wetsvoorstel bedoeld is ter bestrijding van de “gruwelijke industrie van het stelen van organen van jonge mensen”, vooral Falun Gong-beoefenaars, “wiens vreedzame meditatie en oefeningen—en uitzonderlijk goede gezondheid—hun organen zeer gewild maken”.

“We weten ook via open bronnen in de Chinese media dat oudere hoge functionarissen van de Chinese Communistische Partij vervangende organen hebben gekregen van dezelfde mensen die zij verachten en onderdrukken in het People’s Liberation Army Hospital 301 in Beijing”, luidde de verklaring.

Jing Suo, een Falun Gong-beoefenaar uit de provincie Liaoning die nu in de Verenigde Staten woont, was het eens met de verklaring van Smith. Jing vertelde de Chineestalige Epoch Times op 29 maart dat er vaak op Falun Gong-beoefenaars wordt neergekeken en dat zij geen sociale status hebben in China.

CCP-functionarissen “zijn bijzonder respectloos tegenover Falun Gong-aanhangers”, zei hij nadat hij had gezien hoeveel functionarissen en politieagenten Falun Gong-beoefenaars als minderwaardig behandelden en hen uitscholden als dieren.

Streven om het leven te verlengen tot 150

In een videoadvertentie die op 15 september 2019 viraal ging, liet het 301-ziekenhuis van Peking weten dat het een project uitvoert om de gezondheid van Chinese leiders op peil te houden en dat de volgende fase erin bestaat hun leven te verlengen tot 150 jaar.

De advertentie werd getoond op WeChat, een Facebook-achtig socialmediaplatform. Het leidde al snel tot publieke verontwaardiging en werd de volgende dag geblokkeerd.

Het 301-ziekenhuis is een militair ziekenhuis. Het is het nummer één ziekenhuis in China en het is waar Chinese topleiders vaak hun medische zorg ontvangen. De advertentie was bedoeld om het ziekenhuis te promoten door op te scheppen over zijn geavanceerde gezondheidsproject voor leiders van de Chinese Communistische Partij (CCP).

Het 301 militair ziekenhuis in Peking op 6 juli 2011. (Liu Jin/AFP/Getty Images)

“Met 60 jaar ontwikkeling heeft het gezondheidsproject voor onze leiders enorme vooruitgang geboekt,” aldus de advertentie. “Van preventieve geneeskunde, medische zorg tot herstel, dit uitgebreide project richt zich op preventie van kanker en hart- en vaatziekten, anti-veroudering, behandeling van chronische ziekten, regeneratie van orgaanfuncties, en een gezonde levensstijl. Het is een uniek gezondheidsregime dat de principes van de traditionele Chinese geneeskunde combineert met westerse medische technologie.”

De advertentie beweerde dat dit gezondheidsregime het beste ter wereld is, en ondersteunt deze bewering door te stellen dat de gemiddelde levensverwachting van de CCP-leiders 88 jaar is, gebaseerd op beschikbare gegevens in 2008. Dit is over het algemeen ouder dan de leiders van westerse ontwikkelde landen.

Helemaal aan het eind van de advertentie wordt onthuld dat in 2005 een project met de naam “981 Health Project for Leaders” is gestart, dat tot doel heeft het leven van de Chinese leiders te verlengen tot 150 jaar.

CCP-ambtenaren krijgen orgaantransplantatie

Gao Zhanxiang, voormalig vice-minister van Cultuur en vice-voorzitter van de Chinese Federatie van Literaire en Kunstkringen, is op 9 december 2022 in Peking aan een ziekte overleden. Uit een lofrede van een andere CCP-functionaris blijkt dat Gao bij leven meerdere orgaantransplantaties heeft ondergaan.

De lofrede zei: “In de afgelopen jaren heeft Gao Zhanxiang met volharding tegen ziekte gevochten. Hij heeft veel van zijn interne organen vervangen en hij grapte dat veel van zijn ‘onderdelen’ niet van hem waren.”

Een andere CCP-functionaris, Jin Renqing, bleek ook een transplantontvanger te zijn volgens een lofrede. Als voormalig Chinees minister van Financiën overleed hij op 27 augustus 2021 in zijn huis in Peking. Een goede vriend zette een lofrede online, waarin stond dat Jin het hart van een 28-jarige man had gekregen.

“Negen jaar geleden kreeg hij een harttransplantatie vanwege zijn langdurige hartziekte en de operatie was zeer succesvol. Iedereen grapte dat hij een ’68-jarige man met een 28-jarig hart’ was. Na de operatie werd hij weer actief en nam hij vaak deel aan diverse activiteiten. Zelfs na zijn ontslag bleef hij genieten van de behandeling van een ambtenaar op ministerieel niveau. De eenheid voorzag hem zelfs van een auto en chauffeur, en hij had een zorgeloos pensioenleven. Jin had ons herhaaldelijk verteld dat het land (CCP) hem zeer goed behandelde.”

CCP onderhoudt een enorme pool van levende orgaandonoren

De in de Verenigde Staten gevestigde Wereldorganisatie voor onderzoek naar de vervolging van Falun Gong (WOIPFG) heeft gedurende meer dan tien jaar onderzoek verricht en vastgesteld dat de CCP een enorme voorraad levende orgaandonoren aanhoudt voor haar orgaantransplantatie-industrie.

Uit de onderzoeksverslagen van WOIPFG blijkt dat nadat de CCP in 1999 Falun Gong begon te vervolgen, de Chinese orgaantransplantatie-industrie explosief groeide. De wachttijden voor organen waren extreem kort. Er waren schokkende aantallen noodtransplantaties, waarbij levende mensen als reservedonor werden gebruikt. Meerdere transplantatieoperaties werden tegelijkertijd uitgevoerd. Zo werden in een Chinees ziekenhuis op één dag 24 nier- of lever-niertransplantaties uitgevoerd. De donororganen bleken geen of een extreem korte warme ischemietijd te hebben. De ischemietijd is de tijd dat de bloedtoevoer naar het orgaan wordt onderbroken totdat deze na de transplantatie wordt hersteld.

Beoefenaars van Falun Gong nemen deel aan een optocht ter herdenking van de 23e verjaardag van de vervolging van de spirituele discipline in China, in Chinatown in New York op 10 juli 2022. (Larry Dye/The Epoch Times)

Na de eerste publieke onthulling van levende orgaanoogst in 2006, was er plotseling een piek in orgaantransplantaties in China en zelfs gratis lever- en niertransplantatiebeurzen. Ondertussen werden gedetineerde Falun Gong-beoefenaars, die lichamelijk en geestelijk mishandeld werden, ook gedwongen om bloedtesten te ondergaan, maar ze werden nooit ingelicht over de resultaten.

WOIPFG analyseerde meer dan 300 documenten van meer dan 200 ziekenhuizen in verschillende provincies en steden in China en vond beschrijvingen van het geslacht van de donor, de leeftijd, reeds bestaande medische aandoeningen, de doodsoorzaak, de stappen van de orgaanextractie, de beschrijving van de koude en warme ischemietijd, en het tijdstip van de orgaantransplantatie, die er allemaal op wijzen dat de CCP een enorme voorraad levende orgaandonoren aanhoudt. Het grote aantal illegaal vastgehouden, gezonde Falun Gong-beoefenaars is waarschijnlijk de belangrijkste bron van levende donoren.

De meest gevoelige zenuw van de CCP

In een interview met The Epoch Times op 30 maart verklaarde China-expert en in de VS woonachtig politiek commentator Tang Jingyuan dat de goedkeuring van het recente wetsvoorstel in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin de CCP rechtstreeks wordt gestraft voor het gedwongen wegnemen van organen en waarin Falun Gong specifiek wordt genoemd, een gevoelige snaar heeft geraakt bij de CCP en een van hun meest gevoelige kwesties raakt.

Tang legde uit dat dit wetsvoorstel een belangrijke achtergrond heeft. Nadat de CCP in 1999 de vervolging van Falun Gong begon, heeft zij bijna alle middelen aangewend om de vervolging wereldwijd dood te zwijgen en in de doofpot te stoppen, waardoor veel westerse regeringen terughoudend zijn geworden om Falun Gong rechtstreeks te noemen in discussies op regeringsniveau.

“Deze regeringen wilden de CCP niet beledigen,” zei Tang. “Maar nu … worden de Verenigde Staten zich er steeds meer van bewust dat de CCP haar kwaadaardige middelen om haar eigen volk te vervolgen exporteert naar de internationale gemeenschap. Nu sanctioneren de Amerikaanse functionarissen de CCP rechtstreeks voor het gedwongen oogsten van organen, wat de meest cruciale kwestie is, en noemen ze Falun Gong expliciet, wat gelijk staat aan het raken van de meest gevoelige zenuw van de CCP.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 april 2023): Senior CCP Officials Rely on Organs From Prisoners of Conscience to Extend Their Lives: Rep. Smith

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.