Friday, 19 Apr 2024
Een schets van het eerst gekende interstellaire object dat ons zonnestelsel bezocht, 'Oumuamua, dat op 19 oktober 2017 werd ontdekt door de Pan-STARRS 1-telescoop in Hawaï, VS. (European Southern Obervatory/M. Kornmesser/Handout via Reuters)

Hoofd van het UFO-programma van het Pentagon geïntrigeerd door mogelijke buitenaardse ‘paardenbloemzaadjes’ in ons zonnestelsel

Het is mogelijk dat een buitenaards ruimtevaartuig minisondes uitstuurt om de planeten van ons zonnestelsel te bestuderen, op een manier die lijkt op wat onze eigen ruimtevaartorganisaties doen, aldus het hoofd van het onderzoeksbureau voor UFO’s van het Pentagon in een recent conceptrapport.

De kenmerken van bepaalde bijzondere, onverklaarbare interstellaire objecten hebben onderzoekers ertoe gebracht de mogelijkheid te overwegen van “een moedervaartuig dat vele kleine sondes loslaat tijdens zijn nauwe passage nabij de aarde, een operationele opzet die niet veel verschilt van NASA-missies,” schreef Sean Kirkpatrick, directeur van het All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) van het ministerie van Defensie, in het rapport dat mede is opgesteld door Abraham “Avi” Loeb, voorzitter van de afdeling astronomie van de Harvard Universiteit.

Kirkpatrick, die eerder werkzaam was als hoofdwetenschapper bij het Missile and Space Intelligence Center van de Defense Intelligence Agency, leidt het AARO sinds de oprichting in juli 2022. Het kantoor heeft onder meer de taak om meldingen van ongeïdentificeerde anomale fenomenen te evalueren die door de militaire diensten zijn ingediend, aldus het Pentagon.

Loeb, van zijn kant, staat bekend om zijn werk aan de studie van het interstellaire object “Oumuamua”, dat in oktober 2017 voor het eerst werd ontdekt door een telescoop in Hawaï en veel speculaties opriep dat het een sonde zou kunnen zijn geweest die door een buitenaardse beschaving was gestuurd. Hij lanceerde en leidt Harvard’s Galileo Project, dat tot doel heeft “sporen van buitenaardse technologieën” te identificeren en te onderzoeken met behulp van standaard wetenschappelijke methoden.

Hun ontwerprapport (pdf), vrijgegeven op 8 maart, bespreekt in het bijzonder twee objecten: Oumuamua, dat een extreem platte vorm lijkt te hebben en vreemd genoeg niet het soort komeetachtige staart van gas en stof heeft dat een asteroïde gewoonlijk heeft; en IM2, een metersgrote interstellaire meteoor die in maart 2017 op de aarde botste.

“Deze ‘paardenbloemzaadjes’ zouden door de getijdenzwaartekracht van de Zon of door een manoeuvreercapaciteit kunnen worden gescheiden van het moederschip,” schreven de auteurs, wat erop wijst dat het veronderstelde moederschip met een kleine uitwerpsnelheid vanaf een verre plek een Aardsonde zou kunnen lanceren.

“Met het juiste ontwerp zouden deze kleine sondes de aarde of andere planeten van het zonnestelsel kunnen bereiken voor verkenning, als het moedervaartuig voorbij komt binnen een fractie van de afstand tussen aarde en zon – net zoals ‘Oumuamua’ deed,” legden zij uit. “Astronomen zouden de nevel van minisondes niet kunnen opmerken omdat ze niet genoeg zonlicht reflecteren om door bestaande telescopen te worden opgemerkt.

De afstand tussen de aarde en de zon, ook wel astronomische eenheid genoemd, komt overeen met 149,6 miljoen kilometer.

Het artikel onderzocht ook het waarschijnlijke doel van een dergelijke reis. Naar analogie met echte paardenbloemzaden, aldus de auteurs, zouden de sondes “de blauwdruk van hun afzenders kunnen verspreiden”.

“Net als bij biologische zaden zouden de grondstoffen op het oppervlak van de planeet ook door hen kunnen worden gebruikt als voedingsstoffen voor zelfreplicatie of gewoon voor wetenschappelijke verkenning,” aldus het artikel. Dat gezegd zijnde, stelden de auteurs dat een dergelijke exploratie waarschijnlijk niets te maken heeft met de menselijke soort, gezien de enorme tijdschaal die ermee gepaard gaat.

“Het is waarschijnlijker, en vergelijkbaar met de missies van de NASA, dat het doel wetenschappelijk en verkennend van aard is,” schreven zij.

Het AARO-document, getiteld “Physical Constraints on Unidentified Aerial Phenomena”, kwam er nadat een bipartisan groep van 16 senatoren de regering Biden had gevraagd het bureau volledig te financieren.

Het oorspronkelijke verzoek van het ministerie van Defensie voor fondsen in het fiscale jaar 2023 voorziet alleen in de basisuitgaven voor AARO, en het bureau “wordt geconfronteerd met een financieringstekort waardoor het niet in staat zal zijn zijn missie te vervullen”, aldus de senatoren onder leiding van Marco Rubio (R-Fla.) en Kirsten Gillibrand (D-N.Y.).

“AARO biedt de mogelijkheid om bedreigingen en gevaren voor de VS te integreren en op te lossen, terwijl het ook meer transparantie biedt aan het Amerikaanse volk en het stigma vermindert,” schreven de wetgevers in een brief van 16 februari aan het Pentagon. “Het succes van AARO zal afhangen van een solide financiering van de activiteiten en samenwerking tussen het ministerie van Defensie en de inlichtingendiensten.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (15 maart 2023): Pentagon UFO Chief Intrigued by Possible Alien ‘Dandelion Seeds’ in Our Solar System

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.