Sunday, 16 Jun 2024
Ryan Walters, de Oklahoma staatsinspecteur van openbare instructies, in Washington op 29 aug. 2023. (Alejandro Heredia/De Epoch Times)

Hoofdinspecteur Ryan Walters over CCP-scholen in Amerika, de keuze van ouders en klassiek onderwijs

Een Texaans non-profitfonds financiert een door de Chinese Communistische Partij (CCP) gecontroleerde Confucius-klas op een middelbare school in Oklahoma, volgens een hoofdinspecteur van Oklahoma en documenten die zijn verkregen door The Epoch Times. De CCP Confucius-klas, die Amerikaanse studenten onderwijst, praat positief over de communistische regering en censureert de wreedheden die in haar geschiedenis zijn begaan.

Hoofdinspecteur Ryan Walters van Oklahoma werd gekozen met één missie: Het corrupte onderwijssysteem omverwerpen. In een interview met EpochTV’s “American Thought Leaders” sprak de heer Walters over de kwalen die het onderwijs van de volgende generatie Amerikanen saboteren, in een staat die op de 49e plaats van de 50 staat wat betreft academische prestaties.

Walters zei dat het Confucius Instituut “in een van onze grootste schooldistricten stond, maar ook een van onze minst succesvolle districten, waar … 88 procent van de kinderen niet op schoolniveau leest.”

De Confucius Instituten leren kinderen dat “de communistische regering eigenlijk een heel succesvolle regering is. Ze censureren zelfs wat ze in het lesprogramma kunnen zeggen over de Chinese Communistische Partij. Dus dit is de Chinese regering die onze kinderen absoluut indoctrineert”, aldus Walters.

“We maken er een eind aan in Oklahoma,” voegde hij eraan toe.

Walters zei dat er nog 25 andere Confucius klaslokalen in de Verenigde Staten zijn, die propaganda onderwijzen aan de Amerikaanse jeugd. De klaslokalen doen dit door een positief beeld te schetsen van de Chinese communistische regering, een regering die zich schuldig maakt aan genocide en landelijke onderdrukking.

De heer Walters zei dat de Confucius klaslokalen het autoritarisme van de Chinese Communistische Partij (CCP), de hongersnoden of het bloedbad van Tiananmen niet aanroeren, dus ze indoctrineren niet alleen, ze censureren ook de recente geschiedenis van China.

Ze zeggen: “Wanneer jullie onze geschiedenis bestuderen, zullen jullie het alleen op deze manier behandelen,” zei Walters.

De Epoch Times kreeg twee documenten in handen waaruit blijkt dat er een Confucius-klaslokaal is opgezet op de Booker T. Washington High School in Tulsa, Oklahoma. De financiering werd verstrekt door een non-profit organisatie uit Texas, IL Texas Global, waarin de Confucius Classroom Cooperation Office opereerde.

In de overeenkomst wordt het “Confucius Classroom Cooperation Office at IL Texas Global” genoemd, dus het is niet duidelijk of dit betekent dat IL Texas Global een eigen gebouw heeft.

Walters zei dat meerdere groepen aan de bel trokken over deze kwestie en ontdekten dat de non-profit uit Texas geld aannam van de CCP.

In een e-mail aan The Epoch Times ontkende Tulsa Public Schools geld aan te nemen van de CCP.

“In een tijd waarin onze staat geconfronteerd wordt met catastrofale tekorten aan gecertificeerde leraren en financiering van scholen, heeft hoofdinspecteur Walters ervoor gekozen om zich te richten op een professionele ontwikkeling in de Chinese taal voor één enkele leraar”, aldus de e-mail.

“Het salaris van de leraar en de geadopteerde leermiddelen worden volledig betaald door Tulsa Public Schools”, vervolgt de e-mail.

Walters stelde dat de Confucius klaslokalen het beeld van Amerika ondermijnen door te zeggen dat het communisme geweldig is en dat het kapitalisme slecht is.

De Amerikaanse studenten in deze klaslokalen horen dat de communisten “een geldige regering hebben gecreëerd die het Chinese volk echt ten goede komt”, aldus Walters.
“Onze leerlingen zouden moeten horen dat kapitalisme geweldig is. Dat is wat Amerika groot heeft gemaakt, wat de principes in Amerika zijn die ons in staat hebben gesteld om uitzonderlijk te zijn. [De Confucius Instituten negeren dat niet alleen, maar om dan te zeggen dat de communistische principes in China op dit moment gunstig zijn… dat is gewoon schandalig,” voegde Walters eraan toe.

Binnenlandse vijanden

Walters ging verder met de binnenlandse bedreigingen voor de educatieve groei van studenten door te zeggen dat linkse indoctrinatie op openbare scholen, zoals de Critical Race Theory en Inclusion theorieën, een complete antithese vormen van wat Amerika werkelijk is. “Elk individu is door zijn Schepper begiftigd met deze onvervreemdbare rechten,” zei Walters, eraan toevoegend dat de bovengenoemde theorieën de verwachtingen van leerlingen naar beneden halen.

“Elk academisch doel moet worden gekoppeld aan het ras van het individu,” zei Walters. “Ze beschrijven hen dat ze vanwege hun huidskleur een slachtoffer of een onderdrukker kunnen zijn. Gebaseerd op hun huidskleur!”

“Dus als je een kind op jonge leeftijd vertelt dat ze vanwege hun huidskleur een slachtoffer of een onderdrukker zijn, dan creëer je ten eerste verdeeldheid.

“Ten tweede verlaag je de verwachtingen. Je zegt letterlijk tegen een kind: ‘Je kunt niet succesvol zijn vanwege je huidskleur.’ Dat is letterlijk het tegenovergestelde van de principes waarop Amerika is gesticht.”

Radicale gendertheorieën en pornografisch materiaal vonden hun weg naar de boeken van jonge leerlingen op openbare scholen, zei Walters, terwijl leraren tijd verspillen aan zaken als het noemen van leerlingen bij verschillende voornaamwoorden in plaats van zich te richten op het leren en de academische prestaties van de leerlingen die aan hen zijn toevertrouwd.

Walters is er onder andere trots op dat Oklahoma schoolkeuze heeft aangenomen, wat betekent dat ouders de school voor hun kind kiezen. Dit geeft ouders niet alleen meer macht, maar creëert ook een concurrerende omgeving voor scholen, waardoor ze worden gestimuleerd om de kwaliteit van hun curricula te verbeteren.

Walters noemde de oprichting van een nieuwe klassieke leerschool in Oklahoma en een nieuwe religieuze charterschool als mogelijke producten van de wetgevende stap.

Deze nieuwe katholieke charterschool kreeg te maken met tegenwerking van lerarenvakbonden, omdat vakbonden willen dat het geld naar leraren van openbare scholen gaat en ze over het algemeen niet willen dat religie het karakter van jongeren vormt, aldus Walters.

Hij noemde het feit dat niet-religieuze ouders hun kinderen naar religieuze scholen sturen omdat ze het lesprogramma of het karakter dat leerlingen in deze omgeving opbouwen leuk vinden. Daarom vindt hij, als schooldirecteur, dat de staat uit de weg moet gaan en de ouders moet vertrouwen en macht geven.

Toen hem werd gevraagd naar bedreigingen tegen scholen, leraren en hemzelf, zei de heer Walters dat dit soort dingen, vooral gericht tegen kinderen, gewetenloos zijn en dat onderzoeksinstanties aan de bedreigingen werken.

Aanpak als hoofdinspecteur

De heer Walters zei dat hij een “agressieve strategie volgt om de hoogste kwaliteit leraren in het land te werven” in zijn taken als hoofdinspecteur.

Daarom geeft Oklahoma nu tot $50.000 als inschrijfbonus aan leraren van hoge kwaliteit die ervoor kiezen om naar de meest achtergestelde gebieden te gaan. Walters zei dat er als gevolg van deze maatregel binnen een week 800 sollicitanten waren.

Uitstekende leraren in Oklahoma kunnen tot $100.000 per jaar verdienen, waarbij succes wordt gemeten aan de hand van de academische prestaties en groei van leerlingen binnen een schooljaar.

De heer Walters zei dat in tegenstelling tot sommige scholen die zeggen dat ze een vijf- of zevenjarenplan hebben om betere resultaten te zien in geletterdheid bij leerlingen, academische prestaties binnen één schooljaar zichtbaar moeten zijn. Hij streeft ernaar om leerlingen beter te laten lezen en meer te laten groeien als mens. Anders, zei Walters, als de leesvaardigheid van leerlingen beperkt blijft, zoals werd waargenomen op sommige scholen in Oklahoma, zijn ze niet in staat om te groeien in welk vak dan ook.

Op deze manier worden leraren gestimuleerd om te letten op de academische groei van hun leerlingen en worden de “beste en slimste” leraren aangetrokken om op openbare scholen in Oklahoma te blijven.

Over de reeds gevormde institutionele cultuur in het onderwijs van Oklahoma zei de heer Walters dat er top-down bestuurders waren die gewend waren om de slechte academische prestaties van hun leerlingen goed te praten.

Hij gaf een voorbeeld waarin hij het ontslag eiste van een andere directeur in een district waar kinderen niet leerden. De directeur nam ontslag en Walters zei dat hij scholen verantwoordelijk houdt voor de prestaties van hun leerlingen. Hij verwacht dat de prestaties binnen een schooljaar drastisch zullen verbeteren.

Over bepaalde individuen die de impeachment van de heer Walters nastreven, zei hij dat links het onderwijssysteem wil controleren.

“Ze weten dat als ze onze scholen controleren, ze letterlijk een nieuwe groep kiezers kunnen creëren, een groep strijders voor sociale rechtvaardigheid, om hun einddoel te bevorderen.

“En dus als ik ze rechtstreeks aanspreek en zeg: ‘Luister, ik steun de vakbonden van leraren niet, ik ga hun controle drastisch verminderen. Ik ga deze indoctrinatie en al dit linkse activisme uit onze scholen halen.

“Ik ga scholen verantwoordelijk houden en ouders laten vertrekken van slecht presterende scholen. Nou, dit is waar de Democraten hun geld vandaan halen. Het zijn die lerarenvakbonden, dus het is letterlijk een directe aanval op hun einddoelen. dus het verbaast me niets,” zei de heer Walters over de poging tot afzetting. “Ik laat me niet afschrikken van de strijd. Dus als je deze linkse partijen dit soort stunts ziet uithalen, dan zegt me dat dat ik recht boven mijn doel zit en dat ik door moet gaan.”

Met betrekking tot de opening van een nieuwe klassieke academie in Oklahoma zei Walters dat hij het geweldig vindt om de nadruk op klassiek onderwijs en nieuwe charterscholen in Oklahoma te zien.

“En wat je ziet is dat zodra deze scholen verschijnen, je een lange wachtlijst van ouders hebt. Ouders willen meer keuzes. Ouders willen meer betrokken zijn bij het onderwijs van hun kinderen. Ouders willen een onderwijssysteem dat geen indoctrinatie van de wokers bevat, en ze willen een systeem dat gebaseerd is op de waarheid, dat gebaseerd is op realiteit, dat gebaseerd is op leren waarvan ze weten dat het hun kinderen in een betere positie brengt om succesvol te zijn.

“En dat is dus waar we in Oklahoma naar blijven streven, [we] gaan de gevestigde orde in het onderwijs omverwerpen, we gaan methoden in het onderwijs stimuleren waarvan we weten dat ze leiden tot succes voor leerlingen, en de nummer één manier om dat te doen is om alles in de handen van de ouders te leggen, zodat ze volledige controle hebben over het onderwijs van hun kinderen.”

Als laatste opmerking over de sluiting van scholen tijdens lockdowns in de afgelopen jaren, zei Walters dat het “een ongelooflijke slechte dienst aan onze kinderen was.” Dit “beschadigde onze kinderen ernstig,” zei Walters, eraan toevoegend dat “we onze scholen in de toekomst niet meer moeten sluiten, en we zullen vechten in Oklahoma. Onze kinderen zullen blijven leren en we zullen onze scholen overeind houden.”

Jan Jekielek heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (9 september 2023): Superintendent Ryan Walters on CCP Schools in America, Parents’ Choice, and Classical Education

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.