Thursday, 18 Jul 2024
Falun Gong beoefenaars roepen op tot het beëindigen van de vervolging van de spirituele groep in China, tijdens een evenement op Capitol Hill op 20 juli 2023 ter gelegenheid van 24 jaar vervolging. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Huis van Afgevaardigden neemt wetsvoorstel aan om gedwongen orgaanroof in China bij Falun Gong beoefenaars tegen te gaan

"De wijdverspreide, systematische, door de staat gesteunde vervolging van Falun Gong door de Chinese Communistische Partij...kan genocide inhouden", luidt de wetgeving.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wetsvoorstel aangenomen met als doel een einde te maken aan de langdurige vervolgingscampagne van het Chinese regime tegen de spirituele groep Falun Gong.

De tweepartijdige Falun Gong Protection Act (H.R. 4132), geïntroduceerd door afgevaardigde Scott Perry (R-Pa.) met 18 mede-indieners, is op 25 juni met een stemming aangenomen. Het is het eerste Amerikaanse wetsvoorstel dat de brute onderdrukking van Falun Gong door Peking aan de orde stelt.

Falun Gong, een meditatie discipline gebaseerd op de principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid, is het slachtoffer van een meedogenloze campagne in communistisch China met als doel het geloof uit te roeien.

De afgelopen 25 jaar hebben beoefenaars van deze praktijk – volgens schattingen van toen waren er in 1999 wel 100 miljoen – te maken gehad met langdurige gevangenschap, marteling, dwangarbeid en gedwongen orgaanoogst.

De Falun Gong Protection Act (beschermingswet), die nog door de Senaat moet worden goedgekeurd, roept op tot “onmiddellijke beëindiging” van de vervolging. Als deze wet wordt ondertekend, moeten de Verenigde Staten elke samenwerking met China op het gebied van orgaantransplantatie afwijzen en gerichte sancties en visabeperkingen instellen om de vervolging van Falun Gong op internationaal niveau aan te pakken.

Afgevaardigde Scott Perry (R-Pa.) in de Rotunda van het Amerikaanse Capitool in Washington op 25 juni 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

De heer Perry zei op 25 juni in het Huis van Afgevaardigden dat om de kwestie van het systematisch gedwongen oogsten van organen te bespreken in 2024 op zichzelf al ” zeer beangstigend” is.

“Gedwongen orgaanoogst – een vorm van massamoord – is iets [zoals we zagen bij] Josef Mengele, maar het gebeurt vandaag de dag,” zei hij.

“In China, als je het geld hebt, is er geen wachtlijst om een orgaan te krijgen… Er is een kant-en-klaar aanbod van deze organen.”

Perry beschreef het wetsvoorstel als de “eerste bindende toezegging van het Amerikaanse Congres om krachtige juridische actie te ondernemen tegen de vervolging en gedwongen orgaanoogst van Falun Gong, waardoor Falun Gong het middelpunt wordt van de wetgeving – een actie die na 25 jaar allang had moeten plaatsvinden”.

De Falun Gong beschermingswet zou ook sancties opleggen aan Chinese functionarissen, militaire leiders of anderen die “bewust verantwoordelijk zijn voor of medeplichtig zijn aan, of direct of indirect betrokken zijn geweest bij het onvrijwillig oogsten van organen” in China.

Iedereen die op de sanctielijst staat, mag de Verenigde Staten niet in of transacties uitvoeren in de VS en zijn huidige visum wordt ingetrokken. Het wetsvoorstel voorziet ook in een civielrechtelijke boete van maximaal $250.000 en een strafrechtelijke boete van $1 miljoen en 20 jaar gevangenisstraf voor overtreders.

Volgens het wetsvoorstel moeten de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Volksgezondheid en Human Services en de directeur van het National Institutes of Health bepalen of de vervolging van Falun Gong een “gruweldaad” is volgens de Elie Wiesel Genocide and Atrocities Prevention Act van 2018 en uitzoeken hoeveel Amerikaans subsidiegeld orgaantransplantaties in China heeft ondersteund.

“De wijdverspreide, systematische, door de staat gesteunde vervolging van Falun Gong beoefenaars door het leiderschap van de Chinese Communistische Partij vormt een duidelijke schending van de fundamentele mensenrechten van Falun Gong beoefenaars en kan genocide inhouden”, luidt de tekst van de wetgeving.

In zijn toespraak ter ondersteuning van het wetsvoorstel richtte afgevaardigde Greg Stanton (D-Ariz.) zich op het “onvoorstelbare lijden” dat de slachtoffers ondergaan, met “hun meest elementaire rechten die hen worden ontnomen, hun lichamen die op de meest groteske wijze worden geschonden”.

“Stel je de terreur en wanhoop eens voor van hen die gevangen zitten vanwege hun geloof, om vervolgens met geweld hun organen te laten verwijderen”, zei hij. “Dit is niet slechts een statistiek of een ver-van-mijn-bedshow. Dit zijn echte mensen – mensen met gezinnen, met dromen, die ongelooflijke pijn en angst moeten doorstaan.”

Afgevaardigde Rich McCormick (R-Ga.) bedankte de heer Perry voor het indienen van het wetsvoorstel.

“Het idee dat een lid van een religieuze minderheid een doelwit kan zijn en gedood kan worden om zijn organen te oogsten, is een horrorfilm waardig,” zei hij.

In 2006 berichtte The Epoch Times voor het eerst over het oogsten van organen nadat ooggetuigen hadden beweerd dat het doden voor organen plaatsvond in Chinese ziekenhuizen en ondergrondse faciliteiten. Een getuige, die de schuilnaam Annie gebruikte, zei dat haar man hoornvliezen van levende Falun Gong beoefenaars verwijderde toen hij als neurochirurg in een ziekenhuis werkte in het noordoosten van China.

“De levens van Falun Gong beoefenaars worden niet beschermd door de regering. Hun levens werden door de autoriteiten als goedkoop beschouwd,” zei ze destijds. “Het is een nationale misdaad.”

De kwestie heeft sindsdien meer aandacht gekregen, vooral nadat het in Londen gevestigde China Tribunaal in 2019 concludeerde dat het misbruik in China op grote schaal had plaatsgevonden, met Falun Gong beoefenaars als de belangrijkste bron van organen.

In de afgelopen twee jaar hebben drie Amerikaanse staten wetten aangenomen die zorgverzekeraars verbieden orgaantransplantaties in China te financieren, terwijl het Amerikaanse Congres, bij de VN aangesloten deskundigen en het Europees Parlement de gruwelijke praktijk publiekelijk hebben veroordeeld.

In 2023 nam het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met een overweldigende meerderheid zijn eerste wetsvoorstel aan om gedwongen orgaanoogst in het algemeen aan te pakken.

Gepubliceerd door The Epoch Times (26 juni 2024): House Passes Bill to Counter Beijing’s Forced Organ Harvesting From Falun Gong Practitioners

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.