Sunday, 16 Jun 2024
Falun Gong stichter Li Hongzhi spreekt in de DAR Constitution Hall in Washington, DC. (Mark Zou/Epoch Times Personeel)

In het kielzog van de terugkeer van COVID in China zegt de oprichter van Falun Gong dat het virus gericht is op de CCP

Meer dan drie jaar na de uitbraak van COVID-19 in Wuhan, dat het centrum werd van een wereldwijde pandemie, steekt het virus opnieuw de kop op in het communistische China.

Nu de zich snel verspreidende Omicron-variant met de naam “Eris”, genoemd naar de Griekse godin van strijd en onenigheid, vat krijgt op China, krijgt het land opnieuw te maken met een piek in het aantal sterfgevallen onder leden van de top van het regime, ondanks hun bevoorrechte toegang tot medische zorg en medicijnen die gewone burgers niet hebben.

Onder de doden in deze nieuwe golf zijn vele Chinese ambtenaren, hoge leidinggevenden, vooraanstaande academici en wetenschappers, sommigen tussen de 20 en 30 jaar oud. De piek in het aantal sterfgevallen lijkt op die van eind december, toen het land te kampen had met een enorme toename van het aantal besmettingen waardoor ziekenhuizen en crematoria overbelast raakten.

In recente overlijdensberichten van prominente figuren, die werden gepubliceerd door Chinese media, staatsbedrijven en Chinese universiteiten, werden hun banden met de CCP benadrukt met titels als “vooraanstaand lid van de Communistische Partij.”

Li Hongzhi, de oprichter van de spirituele praktijk Falun Gong, vertelde aan The Epoch Times op 26 augustus dat het virus gericht is tegen de Chinese Communistische Partij (CCP), samen met degenen die de partij blindelings volgen, verdedigen en hun leven ervoor geven.

In januari zei Li dat meer dan 400 miljoen mensen in China zijn gestorven aan COVID-19 en dat de partij de ware situatie van de pandemie heeft verzwegen sinds deze meer dan drie jaar geleden uitbrak.

Sinds het begin van de pandemie heeft het Chinese regime systematisch informatie achtergehouden over de oorsprong van het virus en het werkelijke aantal doden—in overeenstemming met de gewoonte om nieuws dat ongunstig is voor het imago van de Communistische Partij te verzwijgen.

Drie jaar van lockdown-maatregelen isoleerden mensen en maakten het moeilijk om informatie te krijgen over sterfgevallen thuis. Veel artsen hebben The Epoch Times verteld dat ze geïnstrueerd waren om COVID niet als doodsoorzaak te noemen. Maar de vele bewijzen, waaronder crematoria in het hele land die over hun capaciteit heen gaan, lijkzakken die zich opstapelen bij ziekenhuizen, gedenkborden in woonwijken en begrafenisvoorraden die opraken, schetsen een beeld van verwoesting.

Gezondheidswerkers verzorgen een COVID-patiënt in Shanghai op 14 januari 2023. In China is het virus de afgelopen weken opnieuw opgeflakkerd. (Kevin Frayer/Getty Images)

Tijdens de eerste maanden van de pandemie in 2020 stonden in een uitvaartcentrum in Wuhan duizenden asurnen opgestapeld om te worden opgehaald. In januari gaf een Chinese studie aan dat ongeveer 900 miljoen Chinezen besmet waren met het virus tijdens de uitbraak eind 2022.

In juni liet het Ministerie van Burgerzaken crematiecijfers weg uit haar rapport over huwelijken en sociaal welzijn na maanden van onverklaarbare vertragingen, waardoor een belangrijke indicator van het dodental van de COVID-golf in december werd achtergehouden.

Gegevens die in juli werden vrijgegeven door het provinciale bureau van Zhejiang toonden een piek in crematies van meer dan 70 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat rapport werd vervolgens verwijderd, samen met de media-aandacht voor de gegevens.

Bij het begin van de pandemie in maart 2020 beschreef de heer Li plagen als onvermijdelijk wanneer morele waarden verslechteren.

“Wanneer mensen ontaarden in hun hart, zullen ze karma genereren, ziek worden en catastrofes ondergaan,” schreef Li in een artikel getiteld “Rationaliteit.”

“Maar een pandemie zoals het huidige ‘CCP Virus’ (Wuhan Pneumonie) is gekomen voor een reden en met een doel. Het is gekomen om de volgelingen van de kwaadaardige Partij en degenen die samengaan met de kwaadaardige CCP te elimineren.”

Li’s advies is dat mensen “ver weg moeten blijven van de kwaadaardige CCP en zich niet moeten aansluiten bij de kwaadaardige Partij, omdat wat erachter schuilgaat een rode demon is. Haar gedrag en haar daden zijn misdadig en ze deinst nergens voor terug.”

In China heeft bijna iedereen zich ooit aangesloten bij een organisatie die gelieerd is aan de Partij. Het aantonen van loyaliteit aan de Partij is een noodzakelijke voorwaarde voor het bekleden van een gezaghebbende positie.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een discipline die geworteld is in de traditionele Chinese overtuigingen van morele en spirituele ontwikkeling. De discipline bestaat uit een reeks meditatieve oefeningen en morele leringen gericht op de principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. Falun Gong wordt wereldwijd in meer dan 100 landen beoefend.

In 1999 waren er in China naar schatting 100 miljoen beoefenaars van Falun Gong. Uit angst voor de enorme populariteit van deze discipline lanceerde het communistische regime een gewelddadige vervolging waardoor een onnoemelijk aantal beoefenaars zijn gestorven.

Een historisch perspectief

In de afgelopen drieënhalf jaar heeft de wereld leren omgaan met het virus, terwijl het heersende regime in China agressief bleef vasthouden aan een draconische “zero COVID”-campagne om elk potentieel geval van besmetting uit te sluiten.

Eris, de nieuwe dominante variant die het aantal infecties wereldwijd terug opdrijft, lijkt volgens gezondheidsdeskundigen tot nu toe niet gevaarlijker dan eerdere varianten.

Hoewel Chinese functionarissen het risico voor de volksgezondheid hebben gebagatelliseerd en op 28 augustus de COVID-19 testvereisten voor inkomende internationale reizigers hebben laten vallen, hebben sommige waarnemers de dood van Chinese elites opgevat als een teken dat de situatie in het land misschien niet zo rooskleurig is als de autoriteiten proberen voor te stellen.

Patiënten worden verzorgd door familieleden en medisch personeel terwijl ze op bedden liggen in het atrium van een druk ziekenhuis in Shanghai, China, op 13 januari 2023. (Kevin Frayer/Getty Images)

Het dodental in China door COVID-19 is veel hoger dan in eender welk ander land, aldus de heer Heng He, een in de VS gevestigde analist voor wat betreft Chinese politieke zaken.

Heng merkte op dat door de geschiedenis heen natuurrampen vaak de kop opstaken rond de tijd dat China een dynastieke verandering doormaakte.

“In de traditionele Chinese cultuur heerst het geloof dat rampen een weerspiegeling zijn van hoe het gesteld is met de moraliteit,” vertelde hij aan The Epoch Times.

Een duidelijk voorbeeld is volgens hem de builenpest tijdens de laatste fase van de Ming-dynastie. In de jaren 1640 roeide deze dodelijke epidemie honderdduizenden mensen uit en droeg bij aan de ineenstorting van de dynastie. De plaag verdween toen China de daaropvolgende Qing-dynastie binnentrad, wat tevens het laatste keizerlijke tijdperk zou worden.

Wat er vandaag de dag gebeurt lijkt dit te weerspiegelen, zei hij. “Zoals ik het zie, heeft de heerschappij van de CCP haar eindpunt bereikt.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 septelber 2023): In Wake of COVID Rebound in China, Falun Gong Founder Says Virus Targets CCP

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.