Wednesday, 12 Jun 2024
Ronald Martinez, kunstfotograaf, bij de première van Shen Yun in Parijs op 14 februari 2023. (NTD)

In Shen Yun voel je ‘de kracht van de Goden’, aldus een fotograaf

Shen Yun Performing Arts Reviews

PARIJS-Shen Yun is terug. Het beroemde klassieke Chinese dans- en muziekgezelschap, Shen Yun Performing Arts, is teruggekeerd naar de hoofdstad van Frankrijk, tot groot genoegen van de inwoners van Parijs.

Ronald Martinez is professioneel fotograaf sinds 2000. Na zijn carrière te zijn begonnen als fotojournalist en deel te hebben genomen aan filmopnames, wendde deze inwoner van Annecy zich in 2012 tot zijn passie, de grote schilders van de Renaissance, waaruit hij inspiratie put voor zijn kunstfoto’s.

Op zijn website staat geschreven “Als liefhebber van schoonheid, van een vorm van transcendentie, verdiept hij zijn onderzoek omtrent het licht om de contouren van het lichaam te boetseren en huidtinten te sublimeren, in verfijnde werken waarin de grens tussen schilderkunst en fotografie doorlaatbaar wordt. Geen computerretouchering in dit werk.”

De fotograaf was aanwezig in het Palais des Congrès te Parijs voor de première van Shen Yun 2023 om de traditionele kunsten van het Land van het Goddelijke, een voorouderlijke naam gegeven aan China, te ontdekken.

“Prachtig! Ongelooflijk! Dit hebben we nog nooit gezien! Het is een ongelooflijke show!” riep hij uit, in eerste instantie geïnspireerd door “de prachtige kleuren!”.

“Echt, er is een prachtige harmonie van kleuren. Visueel hebben we geen woorden om te omschrijven wat we zien. Het is buitengewoon!” zei hij enthousiast.

Deze liefhebber van het goddelijke was in staat om “die goddelijke kant” te voelen die “in de scènes tot uitdrukking komen, en het is prachtig, echt waar!”

Shen Yun betekent inderdaad “de schoonheid van dansende goddelijke wezens”, als eerbetoon aan het traditionele Chinese geloof dat de Chinese cultuur werd geïnspireerd door het goddelijke.

“Mensen streefden naar de harmonie tussen Hemel, Aarde en de mensheid, prezen het goddelijke en respecteerden de principes van de natuur,” is te lezen in het Shen Yun programma.

De fotograaf werd dan ook geraakt door het optreden van de tenor, die zijn lied bracht met de authentieke, traditionele techniek van bel canto.

“Je voelt een beetje de kracht van de goden,” zei meneer Martinez.

“Je voelt het in de emoties, in de bewegingen, in de muziek. Mijn vrouw, die naast me zat, moest bijna huilen, omdat je echt dingen voelt,” zei hij, bijna betreurend dat de voorstelling al voorbij was.

Verslaggeving door NTD en Sarita Modmesaïb.

Gepubliceerd door The Epoch Times (16 februari 2023): In Shen Yun, You Feel ‘The Power of the Gods,’ Says Photographer

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.