Thursday, 18 Jul 2024
(Tasefa design/Shuterstock)

Het jaar van de Draak – 2024

Als je van een jaar met 'konijnenenergie' overgaat naar een jaar met 'drakenenergie', zal dat je inspanningen in 2024 krachtiger maken.

De ambitieuze en vastberaden energie van de draak is dit jaar beschikbaar om je dromen voor de toekomst waar te maken.

De mythische draak werd door de eeuwen heen in vele culturen vereerd om zijn moed, vastberadenheid en vermogen om tegenslagen te overwinnen. In de Chinese folklore staat dit majestueuze wezen voor voorspoed en keizerlijke macht. De intelligente en fantasierijke draak is een geboren leider en staat bekend om zijn vooruitziendheid en onverschrokkenheid bij uitdagingen.

In de Keltische cultuur zijn draken goddelijke aardse beschermers die de natuur en alles wat heilig is beschermen. Ze worden gerespecteerd als natuurkrachten die de levenskracht van de schepping benutten. Ze kunnen wind en regen beheersen, de rivieren en zeeën omkeren en voorspoed brengen in de wereld – terwijl ze genereus zijn met het bieden van hulp aan iedereen die ze onderweg tegenkomen (zoals hun aard is).

In de popcultuur is “drakenenergie” een metafoor die wordt gebruikt om een essentie van de creatie of kracht uit te drukken. Het vertegenwoordigt een combinatie van zelfvertrouwen, charisma en leiderschap in iemands onderneming en/of in gezelschap van anderen die hetzelfde doel nastreven.

In het hemelse schema van hoe energie stroomt en de natuur groeit, is de draak de laatste van de drie transformerende invloeden van het houtelement in de cyclus van het leven waar de energetische invloed op de natuur zich organiseert met de vastberaden wil om resultaten te bereiken. Het is de invloed van het houtelement in de natuur die zorgt voor ontwikkeling, terwijl het de middelen regelt om dit te doen en uiteindelijk het plan uitvoert.

2024 – Het Jaar van de Houten Draak

Deze zogenaamde “dubbele houten invloed” zorgt voor een dubbele hoeveelheid volharding en vastberadenheid om te gebruiken bij het realiseren van je doelen. In navolging van de ‘organiserende’ invloed tijdens het vorige maanjaar van het Konijn, zijn de mogelijkheden en het momentum voor creativiteit en productiviteit in het jaar van de Houten Draak op het niveau van “superkrachten”.

De avontuurlijke en ambitieuze draak streeft doorgaans hoge doelen na, lijkt eindeloze energie en passie te hebben, is niet bang voor uitdagingen en is bereid risico’s te nemen. Als je dit jaar aan een nieuwe onderneming begint of een doel aan het plannen bent, kun je de lat gerust hoger leggen en erop vertrouwen dat de aanhoudende invloed van de draak dit jaar als de wind in de rug zal zijn en je zal helpen die ambitieuze idealen te verwezenlijken.

In een werkomgeving is drakenenergie belangrijk omdat het de uitkomst of het resultaat van je inspanningen kan beïnvloeden. Als de teamgeest hoog is en mensen gepassioneerd zijn door het werk, is de drakenenergie sterk en moedig. Als mensen gestrest, moe en/of ongelukkig zijn over het werk, is de drakenenergie zwak. Of je nu in een team zit, een team aanstuurt of zelfstandig een idee nastreeft, met goede drakenenergie en wat vertrouwen in je talent zul je in staat zijn om te domineren in je vakgebied of werk.

De draak gebruiken

Draken willen graag nuttig zijn en hebben een doel in het leven nodig. Als je merkt dat je aan het spartelen bent of als het werk dat je doet niet geschikt voor je is, wees dan stoutmoedig zoals een draak en verlos jezelf van alles wat je niet meer dient. Doe iets wat je vreugde brengt, blijf bij waar je goed in bent, wees onbevreesd voor uitdagingen en je zult een goed jaar hebben.

Wees altijd jezelf. Tenzij je een draak kunt zijn.

– Kiersten Fay

Gepubliceerd door The Epoch Times (26 januari 2024): Year of the Dragon–2024

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.

GERELATEERD