Sunday, 19 May 2024
Chinees Nieuwjaar 2023, jaar van het konijn. (Siam Vector/Shutterstock)

Jaar van het Konijn 2023

TRADITIONELE WIJSHEID

De Chinese dierenriem is een zich steeds herhalende, 12-jarige astrologische cyclus die elk jaar door een specifiek dierenriemdier wordt vertegenwoordigd.

In 2023 zal de invloed van het vooruitziende “Konijn” zorgen voor duidelijkheid en focus bij het managen van zaken en doelstellingen.

In het Chinese dierenriemmodel, van hoe energie stroomt en de natuur groeit in de “Levenscyclus”, belichaamt het Konijn de organiserende invloed van het houtelement op het creatieve proces. Groei en ontwikkeling zijn kenmerkend voor de invloed van het houtelement in de natuur. Zodra een idee is geboren of een taak is begonnen, moet de weg naar de voltooiing ervan worden uitgestippeld.

De natuur “komt in actie” met de Tijger-energie, nu gevolgd door de organiserende invloed van het Konijn om de energie te sturen naar doel en manifestatie. Bestemming en het maken van een “ding” is een nauwkeurig proces dat goede redeneervaardigheden, scherpe aandacht voor details en “dingen uitzoeken” vereist – allemaal binnen het bereik van de slimme Konijnengeest.

Terwijl het enthousiasme van de Watertijger van 2022 om dingen voor elkaar te krijgen overgaat in dit Konijnenjaar, is het optimisme van Konijn voorzichtiger en zijn vastberadenheid gedisciplineerder – een goede zaak, want het creatieve proces vereist voortdurende herbeoordeling en bijstelling. Men moet niet roekeloos een doel nastreven.

In de loop van de geschiedenis is het Konijn in vele culturen beschouwd als een lentedier, dat staat voor wedergeboorte, wederopstanding en een nieuw leven. Zijn reputatie van vruchtbaarheid en vrolijkheid doet vermoeden dat dit sociale konijn aangenaam is om mee om te gaan, zeker veel vrienden zal hebben en van gezelligheid houdt. Konijntjes geven de voorkeur aan de kameraadschap van anderen, maar verwar hun gemoedelijke aard niet met plezier boven zaken, want het scherpzinnige Konijn heeft altijd een vinger in de pap en zal je verrassen met zijn genialiteit.

Met de ijverige invloed van Konijn wordt 2023 een productief en vruchtbaar jaar. Omdat 2023 specifiek het jaar van het Waterkonijn is, voegt de krachtige waterinvloed op het toch al drukke Konijn momentum en verlangen toe aan de bestemming – dus spring als een konijn en kom in beweging, want de Kracht is dit jaar met je.

Het Jaar van het Konijn belooft vooruitgang en overvloed en is een goed jaar om alles op een rijtje te zetten en je to do’s af te vinken. Het is een krachtige tijd voor zelfbeoordeling en groei – om te bepalen wat werkt en wat niet werkt – en veranderingen aan te brengen. Besteed Konijn-aandacht aan je omgeving en let scherp op de details. De energie moet vrijelijk stromen, dus ga aan de slag.

Als er bij uw werk of project andere mensen betrokken zijn, zal de goede gemeenschapsgeest van Konijn op de werkplek de samenwerking, efficiëntie en algemene productiviteit verhogen. Geniet van uw vrienden, ga naar feestjes, maar wees gematigd in al uw zaken. Vertrouw op je instincten en wees dit jaar Konijn-voorzichtig.

Met de invloed van Konijn aan uw zijde in 2023 kunt u grote vorderingen verwachten bij het bereiken van uw doelen – uitdagingen zijn onvermijdelijk, maar een essentieel onderdeel van de groei, die ons eraan herinneren dat hoe gedisciplineerder we zijn, hoe beter ons jaar zal zijn.

Gepubliceerd door The Epoch Times (21 januari 2023): Year of the Rabbit 2023

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.