Wednesday, 12 Jun 2024
(SWNS)

Koppel met ‘alles in het leven’ geeft baan op en verkoopt alles om met hun 4 kinderen rond de wereld te reizen

Een echtpaar dat beweerde dat ze “alles in het leven” hadden, maar “geen tijd om ervan te genieten”, gaf hun baan op en verkocht alles wat ze bezaten om fulltime met hun kinderen rond de wereld te reizen.

Karla Bennett, 34, en haar man, Matt Bennett, 37, hadden samen een bouwbedrijf waar ze samen regelmatig 80-urige werkweken draaiden. Het koppel heeft vier kinderen: Paige, 11, Jaxon, 9, Harper, 6 en Indie, 4.

Mevrouw Bennett, een social media marketeer uit Queensland, Australië, zegt dat ze zich realiseerden dat ze alles hadden – een succesvol bedrijf, een mooi huis met vijf slaapkamers en vier kinderen – maar geen tijd om ervan te genieten en dat ze besloten “dat er meer in het leven moest zijn”. Het koppel besloot om in maart 2023 het roer om te gooien, hun bedrijf en huis te verkopen en hun kinderen van school te halen om de wereld rond te reizen.

De familie Bennett. (SWNS)

Ze zijn al zeven maanden onderweg en hebben tot nu toe zes landen bezocht.

De familie ging eerst naar Vietnam voordat ze twee weken in Maleisië en een maand in Thailand doorbrachten. Daarna trokken ze naar Europa om drie maanden in Portugal door te brengen. Daarna besloten ze Marokko een paar weken te bezoeken en vlogen ze terug naar Thailand voor een maand voordat ze neerstreken in Japan, waar ze nu zijn.

Marokko. (SWNS)
Het Fushimi Inari Taisha heiligdom, Japan. (SWNS)

Mevrouw Bennett zei: “We waren echt gebonden aan ons bedrijf en we hadden geen tijd om iets te doen.”

“We kwamen op een punt dat we alles in het leven hadden waar we naar streefden, maar we hadden geen tijd om ervan te genieten en dachten dat er meer in het leven moest zijn dan dit. De meeste landen waar we naartoe gaan bieden meer vrijheid dan wij hadden. We hoeven nergens op een bepaalde tijd te zijn en het neemt al die stress weg, dus het is een veel meer ontspannen levensstijl.”

“Het was wel allemaal erg op het laatste moment. We verkochten ons bedrijf en ons huis, allemaal in drie maanden, en we hadden geen plannen, boekten gewoon tickets naar Vietnam en verzonnen alles terwijl we bezig waren.”

Mr. Bennett, die ook in social media marketing werkt, zei: “Gaandeweg hebben we ons gerealiseerd hoe we veel goedkoper kunnen leven. In het begin keken we niet uit waar ons geld naartoe ging en nu leven we meer lokaal. Het duurde even om ons aan te passen en om uit die vakantiemodus te stappen en te weten dat dit nu ons leven is.”

“We hebben onderweg zoveel geleerd en we zijn hechter geworden en hebben andere culturen kunnen absorberen en echt als locals kunnen leven.”

Wat Phra Yai (Grote Boeddha Tempel), Thailand. (SWNS)
Het Pena paleis, Portugal. (SWNS)
Japan. (SWNS)

Het echtpaar zegt flexibel te zijn als het gaat om thuisonderwijs voor hun vier kinderen en gebruikt een mix van praktisch en cultureel onderwijs.

“We zetten werk voor ze op en we zijn er vrij relaxed over,” zei mevrouw Bennett. “Ze leren zoveel door te reizen dat ze op school niet zullen leren. We doen boekwerk en praktische dingen zoals musea, en ze leren veel meer dan op school.”

“Ze zijn zo ver gekomen sinds we deze levensstijl hebben – ze kunnen eigenlijk meer leren door dingen te ervaren.”

“Ze zijn nog vrij jong en we proberen een uur per dag met boeken bezig te zijn, maar we zijn heel flexibel. Dat is het mooie van sightseeing – we kunnen al onze sightseeing doordeweeks doen en in het weekend thuis lesgeven.”

Het opvangcentrum voor olifanten in Krabi, Thailand. (SWNS)
(SWNS)
Marokko. (SWNS)

Het gezin plant hun reizen niet en heeft vaak slechts dagen van tevoren vluchten geboekt. Ze begroten ongeveer 2000 dollar per week, exclusief vluchten, en zeggen dat ze per maand minder uitgeven dan thuis – afgezien van de kosten van de vluchten.

Mr. Bennett zei: “We boekten landen drie dagen voordat we het land zouden verlaten, we pakken niet eens in en weten niet waar we heen gaan. … We hebben niet echt plannen. Paige vond Portugal erg leuk en heeft daar paardgereden. We bezochten olifanten, reden op kamelen in Marokko en huurden buggytours. We hebben gesnorkeld en van boten gesprongen in Thailand – er zijn te veel favorieten.”

Het koppel zegt dat ze tot nu toe nog niet veel problemen hebben ondervonden en dat ze zich ervan bewust zijn dat het voor iedereen een “grote verandering” is.

“Met kinderen is het belangrijk om het iedereen gemakkelijk te maken en te onthouden dat dit voor iedereen een grote verandering is – ga met de stroom mee,” zei mevrouw Bennett. “We proberen elk kind af en toe mee naar buiten te nemen voor wat één-op-één tijd. Het andere is dat je geen vaste plannen moet hebben, dingen veranderen.”

Mr. Bennett zei: “Reis lichter, we hebben elk een koffer. Ik denk dat al onze spullen in twee koffers passen. Het heeft invloed op het vervoer als je te veel meeneemt.”

Ho Chi Minh-stad, Vietnam. (SWNS)

Nadat ze klaar zijn met het opsnuiven van de Japanse cultuur, gaat het gezin van zes terug naar Australië voor een caravantocht door het land.

“We hebben nog niet gepland hoe lang we in de caravan zullen blijven en we hebben nog geen route uitgestippeld,” zei Mr Bennett. “We willen het reizen graag wat rustiger aan doen na het hoppen van land naar land. We houden ervan om ons onder te dompelen in het land, dus ik denk dat we een land kiezen en daar drie tot zes maanden gaan wonen.”

“Voor de volgende bestemming denk ik dat we gewoon naar een kaart gaan wijzen.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (2 oktober 2023): Couple With ‘Everything in Life’ Quit Jobs and Sell Everything to Travel the World With Their 4 Kids

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.