Wednesday, 12 Jun 2024
Met meer dan 1000 tractoren demonstreerden boeren in Augsburg tegen de plannen van de federale regering om subsidies te verlagen. De boeren kwamen samen voor de centrale bijeenkomst in de actieweek van de Beierse Boerenbond op het Plärrer-kermisterrein. (Foto: Peter Kneffel/dpa)

Boerenprotesten in Duitsland: waar gaat het over?

Het is voorlopig het hoogtepunt van de boerenprotesten: duizenden deelnemers met veel tractoren worden vandaag verwacht in een grote demonstratie in Berlijn.

Tot nu toe wil de ‘verkeerslichtcoalitie’ (socialisten die samen met liberalen en groenen de regering vormen) de landbouwdiesel hard blijven aanpakken – maar ze heeft wel duidelijk gemaakt dat ze de boeren meer steun wil geven bij structurele veranderingen, bijvoorbeeld bij de reorganisatie van de veeteelt.

Waar gaat het geschil over?

De afgelopen dagen zijn boeren in heel Duitsland de straat opgegaan met tractorparades, vreugdevuren, rally’s en blokkades van op- en afritten van snelwegen om te protesteren tegen de toch al afgezwakte besparingsplannen van de federale regering voor de begroting van 2024, waarbij andere beroepsverenigingen zich hebben aangesloten.

Ogenschijnlijk gaat het om landbouwdiesel, maar in werkelijkheid gaat het om “onbetaalbare eisen en ideologisch paternalisme”, zegt minister van Financiën Christian Lindner.

Concreet wordt de subsidie voor landbouwdiesel, die al meer dan 70 jaar bestaat, afgeschaft. Boerderijen kunnen nog steeds een gedeeltelijke terugbetaling van de energiebelasting krijgen – met een terugbetaling van 21,48 cent per liter.

Oorspronkelijk zou de steun onmiddellijk worden stopgezet. Nu wordt de steun geleidelijk afgeschaft over een periode van drie jaar. De regering heeft haar oorspronkelijke plannen om ook de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor landbouwvoertuigen te schrappen, laten varen.

Reiner Holznagel van de Duitse vereniging van belastingbetalers verklaarde in een interview met “Welt“: “De vrijstelling van motorrijtuigenbelasting [voor boeren] is gepast omdat landbouwmachines niet deelnemen aan het wegverkeer. Ze maken ook geen gebruik van wegen.”

De situatie is vergelijkbaar met diesel. “De belasting op minerale oliën werd geheven om de infrastructuur te onderhouden, en landbouwmachines worden hier ook niet per se door getroffen. Daarom is de subsidieverlaging op dit moment heel slecht gekozen.” Hij roept de federale overheid ook op om zelf te gaan bezuinigen.

Wat eisen de boeren?

De boerenbond vindt de correcties onvoldoende en roept op tot een volledige afschaffing van de extra heffingen. “Een gemakzuchtig compromis, zoals nu op tafel ligt, kan geen oplossing zijn – omdat het geen tractoren van de weg haalt”, maakte voorzitter van de boerenbond Joachim Rukwied duidelijk.

De vereniging rekent erop dat de fractievoorzitters van de verkeerslichtcoalitie een oplossing voor de landbouwdiesel zullen presenteren tijdens een bijeenkomst met boerenverenigingen. Rukwied zei: “Om misverstanden te voorkomen: Het overleg van maandag kan in eerste instantie alleen over de landbouwdiesel gaan.”

Wat is het standpunt van de regering?

Kanselier Olaf Scholz (SPD) en verschillende andere coalitiepolitici hebben al laten weten dat ze de storm van protest begrijpen en bereid zijn om een dialoog aan te gaan. Concrete verdere concessies over landbouwdiesel waren voorlopig echter niet in zicht.

Minister van Landbouw Cem Özdemir (Groenen) dringt erop aan dat er nu al nieuwe mogelijkheden en planningszekerheid voor de sector worden geopend – bijvoorbeeld met een permanent gegarandeerde financiering voor de reorganisatie van de veehouderij naar betere omstandigheden via een dierenwelzijnsheffing.

De FDP heeft aangegeven bereid te zijn een dierenwelzijnsheffing in te voeren die ook aan de consument kan worden doorgerekend. De plaatsvervangend fractieleider van de FDP, Carina Konrad, verklaarde aan de “Süddeutsche Zeitung” dat een dierenwelzijnsheffing een manier zou kunnen zijn om boeren op een betrouwbare manier te ondersteunen bij de reorganisatie van hun stallen.

Minister van Financiën Christian Lindner (FDP) zal ook spreken op de demonstratie. Hij temperde vooraf de verwachtingen dat de subsidieverlagingen volledig zouden worden geschrapt. Lindner zei zondag dat hij “tijdens de demonstratie niet kan beloven dat alle sectoren van de samenleving consolidatiebijdragen moeten leveren – behalve één”.

Door de ongrondwettelijke financiering en de uitspraak van het Federale Constitutionele Hof heeft de federale regering miljarden tekorten in de federale begroting. Het ontbreekt haar aan geld.

Journalist en auteur Hans-Ulrich Jörges vraagt de regering in “Welt”: “Waarom zijn politici zelf niet begonnen met bezuinigen?”. De uitbreiding van de kanselarij kost in de huidige situatie ongeveer 800 miljoen euro, zegt hij, en zal waarschijnlijk meer dan een miljard euro kosten. “800 miljoen zou ongeveer het bedrag zijn dat we uit de zakken van de boeren wilden kloppen. Waarom hebben ze niet gezegd dat we dit project vijf of tien jaar zouden uitstellen? Dat zou niemand hebben geschaad.” Er zijn veel manieren waarop de regering geld kan besparen.

Waar zijn politici bang voor?

Er wordt gevreesd dat de protesten zich zullen verspreiden – een soort “gele hesjes-beweging” zoals in Frankrijk. Er wordt zelfs gevreesd voor een nog grotere vuurzee, een Europese.

Transportbedrijven en vrachtwagenchauffeurs, vissers, handelaars, brandweermannen, kleine en middelgrote bedrijven, bakkers en slagers tot zelfs mensen uit het kleuteronderwijs en zorgpersoneel hebben hun solidariteit met de boeren betuigd. De tractordemonstraties van kinderen trokken internationale aandacht.

Volgens enquêtes neemt de ontevredenheid over de verkeerslichtcoalitie voortdurend toe en volgens een recente enquête van het instituut voor opinieonderzoek Insa voor “Bild am Sonntag” gaat het momenteel over 76 procent van de bevolking. Dit betekent dat ongeveer driekwart van de burgers ontevreden is over het werk van de federale regering.

Volgens de enquête is slechts 17 procent tevreden over de verkeerslichtcoalitie – het slechtste resultaat dat Insa heeft geregistreerd sinds het aantreden van de bondsregering in december 2021.

Hetzelfde geldt voor het werk van bondskanselier Olaf Scholz: 72 procent van de ondervraagden is niet tevreden over zijn werk, drie procent meer dan begin december. Slechts één op de vijf (20 procent) vindt nog steeds dat Scholz zijn werk goed doet; ook dit cijfer daalde met drie procent.

Internationaal is er veel steun voor de Duitse protesten. Ook in Roemenië waren er grote protesten van vrachtwagenchauffeurs. Poolse, Nederlandse en zelfs Franse burgers toonden eveneens hun solidariteit.

Wat kunnen andere oplossingen zijn voor de landbouw?

Een dierenwelzijnsheffing zou centraal kunnen staan. Lindner had minder regelgeving en bureaucratie in het spel gebracht.

SPD-partijvoorzitter Lars Klingbeil zei zondag op de ARD-televisie dat de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat Duitsland een sterke landbouwsector heeft, centraal moet staan. “Ik denk dat dat meer moet zijn dan alleen de kwestie van de landbouwdiesel. Het gaat over de marktmacht van de discounters. Het gaat bijvoorbeeld ook over de vraag hoeveel bureaucratie er in de landbouwsector is en hoe die verminderd kan worden.”

Het is echter onduidelijk wat dit concreet zou kunnen betekenen. Vertegenwoordigers van boeren zeiden dat het slechte nieuws uit Berlijn over de landbouwdiesel de druppel was die de emmer deed overlopen.

Dat komt omdat veel boerderijen, die na moeilijke tijden onlangs zijn gestabiliseerd, jarenlang hun frustraties hebben opgebouwd.

Eind 2019 waren er al wijdverspreide boerenprotesten tegen nieuwe milieuregels en mestregels – terwijl tegelijkertijd veel supermarktprijzen laag waren. Boeren eisten meer zeggenschap en waardering voor hun werk.

De marktdruk van de grote supermarktketens is hoog, ook al hebben boeren de laatste tijd kunnen profiteren van hogere prijzen. Daarnaast zijn er eisen van politici en consumenten om duurzamer te produceren.

Welke subsidies zijn er beschikbaar voor boeren?

Boeren in Duitsland kunnen zelden echt hun kosten dekken en daarom vragen ze subsidies aan. Subsidies zijn goed voor gemiddeld 45 procent van het inkomen, volgens het Agricultural Policy Report 2023 van de Duitse regering op basis van gegevens voor 2021/22 – bijna 50 procent voor grote boerderijen in de Oost-Duitse deelstaten.

Het grootste deel hiervan komt voor rekening van directe betalingen uit EU-landbouwsubsidies, die gekoppeld zijn aan milieueisen. De miljarden uit Brussel zijn bedoeld om de voedselvoorziening en het behoud van landschappen en landelijke gebieden als geheel veilig te stellen.

Wat is de volgende stap voor landbouwdiesel?

De plannen bevinden zich nu in het parlementaire proces. Het gaat om een wet die de bezuinigingen in de begroting van 2024 moet doorvoeren. Eind januari stemt de Bondsdag over de begroting en de wet op landbouwdiesel. Wijzigingen zijn dus in principe nog mogelijk.

De Bundesrat zou dit op 2 februari kunnen behandelen. De wet op de financiering van de begroting hoeft niet te worden goedgekeurd, maar de deelstaten zouden deze naar de gezamenlijke bemiddelingscommissie met de Bundestag kunnen sturen.

Verschillende deelstaatpremiers, waaronder die van de SPD, hadden het Federaal parlement opgeroepen om de regeling voor landbouwdiesel niet te schrappen. (dpa/ks)

Gepubliceerd door The Epoch Times ( januari 2024): Bundesweite Proteste: Worum geht es?

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.