Wednesday, 17 Jul 2024
Jasper Fakkert Editor-in-chief, U.S. editions

Machines kunnen vernietigd worden, maar de waarheid kan niet gestopt worden.

Beste lezer,

Verklaringen als deze schrijven is zelden een leuke taak, want in veel gevallen worden ze geschreven als reactie op de zoveelste poging om onze verslaggeving het zwijgen op te leggen.

Eerder deze week hebben vier gemaskerde indringers met voorhamers de drukpers van The Epoch Times in Hongkong aangevallen. Onze medewerkers zijn gelukkig veilig, maar onze drukapparatuur is zodanig beschadigd dat de editie in Hongkong voorlopig moet stoppen met drukken.

Wij geloven dat de Chinese Communistische Partij (CCP) achter de aanval zit. Dit was geen geïsoleerd incident, maar de vijfde keer dat onze drukpers in Hongkong is aangevallen; bij een soortgelijke aanval in 2019 staken indringers dezelfde drukpers in Hongkong in brand.

De laatste aanval vond plaats enkele dagen voor een belangrijke datum in de rechtspraak van Hongkong inzake de veroordeling van pro-democratieactivisten – een onderwerp waarvan de CCP niet wil dat iemand er onafhankelijk verslag over uitbrengt.

Als we worden beoordeeld op het gezelschap waarin we verkeren, denk ik graag dat we ook worden beoordeeld op de tegenstanders waarmee we te maken hebben. In een tijd waarin de krachten van de CCP die de vrije meningsuiting en de democratie in gevaar brengen en steeds verder doordringen in de voormalige Britse kolonie, is het feit dat we een doelwit zijn een duidelijk teken dat ’s werelds grootste communistische regime bang is voor onze onafhankelijke berichtgeving.

Maar het is niet alleen in Hongkong dat The Epoch Times voor uitdagingen staat. De lange arm van de CCP heeft ook de Verenigde Staten bereikt, en Amerikaanse media-organisaties vallen The Epoch Times aan.

De reden waarom we deze verklaringen schrijven is om u, onze lezers, gerust te stellen dat we niet zullen terugdeinzen voor het rapporteren van de waarheid – ongeacht de tegenstand die we mogen ondervinden. Hoewel deze laatste aanval ons tijdelijk de mogelijkheid heeft ontnomen om in Hongkong te drukken, blijven we standvastig in onze toewijding aan Waarheid en Traditie – in Hongkong en over de hele wereld.

Want terwijl kapotte machines kunnen worden gerepareerd of vervangen, zijn mensen die het geloof in gerechtigheid en de waarheid hebben verloren veel moeilijker weer tot leven te wekken. Daarom blijven wij standvastig tegenover de tegenstand van de CCP en elke andere entiteit die de persvrijheid in gevaar wil brengen.

Hoewel we met tegenspoed te maken kunnen krijgen, hopen we dat met het verstrijken van de tijd meer en meer mensen zich samen met ons aan de zijde van Waarheid en Traditie zullen scharen.

Als u het nog niet hebt gedaan, overweeg dan aub een abonnement op onze publicatie. Het helpt een onafhankelijke media-uiting te steunen die na elke tegenslag sterker terug wil komen.

Dank u voor uw toewijding en uw steun – dat is de reden waarom wij het nieuws blijven brengen zoals we doen.

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (14 april 2021): Machines Can Be Broken But Truth Cannot Be Stopped

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.