Sunday, 16 Jun 2024
(Met dank aan Lily Lou’s Aromas)

Mam geeft thuisonderwijs aan gepeste dochter, nu leert ze graag en heeft ze haar eigen bedrijf

Toen een groot pestincident de druppel bleek te zijn, haalde deze moeder uit British Columbia haar dochter uit het reguliere onderwijs en ging ze op zoek naar antwoorden via “unschooling”. Drie jaar later floreert haar dochter en runt ze zelfs haar eigen kaarsenbedrijf.

De negenjarige Lily Harper, die zichzelf omschrijft als een “mini-ondernemer”, heeft in 2022 al meer dan 2.000 kaarsen wereldwijd verzonden. Ze woont met haar kleine zusje, vader en moeder, de 30-jarige hairstyliste en thuisonderwijzeres Chloe Greatrex, in het Canadese Surrey, Vancouver. De beginnende onderneemster heeft al een Youth in Leadership award gewonnen van Vancouver’s A Woman of Worth.

“Het pesten begon toen Lily in de eerste klas zat en 6 jaar oud was, van 2019 tot 2020,” vertelde Chloe aan The Epoch Times. “Er waren zoveel incidenten. Er werden stenen naar haar gegooid; eentje sneed haar net boven haar oog. Het was niet alleen fysiek pesten, maar ook emotioneel en mentaal, zoals doen alsof ze haar haar zouden afknippen of dreigen haar buiten in de kou op te sluiten.”

Lily zei: “Toen ik op school zat, dacht ik: ‘Waarom ik?’ ‘Wat heb ik gedaan om gepest te worden?'”

Lily met haar moeder, Chloe. (Met dank aan Lily Lou’s Aromas)
Lily met haar ouders en zus. (Met dank aan Lily Lou’s Aroma’s)

Thuisonderwijs

Na een ernstig incident haalden Chloe en haar man Sergio hun dochter voorgoed van school.

“Sergio was er getuige van hoe een pestkop Lily van de trap duwde,” zei Chloe. “Lily en haar pestkop stonden allebei bovenaan de trap, en deze jongen probeerde Lily’s rugzak af te pakken. … Terwijl Lily hem van haar rugzak probeerde te krijgen, duwde hij haar van de trap. Gelukkig was Sergio er om haar op te tillen.

“Voor Lily en haar ervaringen, omdat ze ADHD heeft, was thuisonderwijs de beste oplossing, omdat het niet alleen het pesten tegen ging, maar ons ook in staat stelde om specifiek aan haar leerbehoeften te werken.”

Lily maakt graag kaarsen, waxmelts en roomsprays en heeft haar eigen bedrijfje “Lily Lou’s Aromas”. (Met dank aan Lily Lou’s Aromas)
Met dank aan Lily Lou’s Aromas)

Bekijk de video:

(Met dank aan Lily Lou’s Aromas)

Chloe heeft haar eigen ondernemersgeest gebruikt om het beste thuislesrooster voor haar dochter uit te werken. Het beste schema bleek helemaal geen schema te zijn.

“De thuisonderwijsmethode die wij volgen wordt ‘unschooling’ genoemd”, zegt ze. “In wezen is er geen schema en is alles een leermoment. We kunnen in de supermarkt zijn en rekenen en leren over budgetteren, of we kunnen in de auto zitten… elke dag is anders.

“We geven de school niet de schuld,” zei ze. “Helaas, met alle betrokken kinderen op Lily’s school en haar pesterijen, was er gewoon niet genoeg ondersteuning voor al hun verschillende behoeften.”

Lily vindt het heerlijk om in haar eigen tempo te leren. “Je wordt niet elke dag gepest. … Het is leuk!” zegt ze. “Ik krijg zoveel steun, word niet elke dag gekwetst en hoef niet te verbergen dat kinderen me geslagen hebben.”

Lily en haar vader, Sergio, maken de kaarsen. (Met dank aan Lily Lou’s Aromas)

Lily Lou’s Aromas

Door thuisonderwijs is Lily zelfverzekerder, communicatiever en creatiever geworden. Ze heeft geen moeite meer met leren en heeft haar schoolwerk ingehaald. Ze heeft zelfs een gloednieuwe passie gevonden.

“Mijn moeder is geobsedeerd door kaarsen,” zegt Lily. “Toen ik erachter kwam dat er schadelijke chemicaliën in zaten, dacht ik: ‘Waarom maken we onze eigen kaarsen niet, zonder de ‘slechteriken’ die ons hoofdpijn bezorgen?’ Mijn moeder zei: ‘Wacht, wat? Gaan we onze eigen kaarsen maken?’ Ik zei: ‘Ja! We hebben alleen onze eigen ingrediënten en vaten nodig!'”

Lily was “grotendeels autodidact”, naast een jump-start van een familievriend genaamd Sara met ervaring in het maken van kaarsen. Lily Lou’s Aromas, een klein bedrijf dat zelfgemaakte kaarsen, waxmelts en roomsprays verkoopt, werd opgericht in 2021.

Enkele van Lily’s “opgeklopte kaarsen”. (Met dank aan Lily Lou’s Aromas)
(Met dank aan Lily Lou’s Aromas)

Lily laat haar handgemaakte producten zien via sociale media. “Ik vind het leuk om mijn eigen voice-overs te schrijven en alle video’s samen te monteren,” zei Lily. “Als ik niet aan het werk ben en met mijn vrienden rondhang, helpt mijn team me en gaat verder waar ik gebleven was.”

De feedback van een nieuwe klant die “wel een biljoen kaarsen” bestelde bij de 9-jarige onderneemster maakte een bijzonder grote indruk op Lily.

“Ik deed een lokale bezorging,” zei ze. “Ik klopte op haar deur en hoorde haar de trap af stormen. … Ze rende zo snel en omhelsde me zo stevig dat ik geen adem kreeg. Ze schreeuwde: ‘Ik hou zoveel van je, dank je wel voor de kaarsen!’ en alles wat ik kon zeggen was: ‘Dank u wel!’ … Nadat ik was vertrokken, had ze binnen een uur weer een bestelling geplaatst.”

“Ik vind dat geweldig voor een 9-jarige,” zei Chloe. “Ze heeft grote dromen om haar bedrijf uit te breiden en meer productlijnen te creëren. Dat gezegd hebbende, als ze van gedachten verandert over wat ze in de toekomst wil doen, staan we 100 procent achter haar op haar reis.”

Lily zou graag haar eigen magazijn hebben en uiteindelijk haar producten verkopen via grote winkels over de hele wereld. Ze wil ook haar verhaal blijven delen om anderen te helpen en pleit voor het bijhouden van dagboeken als een manier om doelen en drijfveren bij te houden.

“Ik zou zeggen, maak er een gewoonte van om drie dingen op te schrijven die je die dag wilt bereiken,” zei ze. “s Avonds schrijf je op of je het gedaan hebt en hoe je je voelt … blijf gewoon doelen maken en je doelen bereiken.”

Haar moeder zei: “Ze is ongelooflijk inspirerend en maakt me zo trots. Ik denk dat het leukste aan Lily’s moeder zijn is om te zien hoe geweldig ze is, gewoon om te zien hoe ongelooflijk, aardig en gepassioneerd ze is.”

Lily heeft twee persoonlijke motto’s die haar sterk houden: “Het is goed, ik kan dit” en “Als ik het kan dromen, kan ik het zijn”.

“Ik hou van deze twee,” zei ze, “omdat het me aanmoedigt om door te gaan en niet op te geven!”

Deel uw verhalen met ons op emg.inspired@epochtimes.com, en blijf uw dagelijkse dosis inspiratie krijgen door u aan te melden voor de Inspired-nieuwsbrief op TheEpochTimes.com/nieuwsbrief

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (6 juni 2023): Mom Homeschools Bullied Daughter, Now She Loves Learning and Has Her Own Business

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.