Saturday, 25 May 2024
Falun Gong beoefenaars in de Azië-Stille Oceaan regio vormen een enorm model van het boek Zhuan Falun. (Minghui)

Man geplaagd door depressie, overwoog zelfmoord, totdat een wonderbaarlijk boek alles veranderde

“Voordat ik sterf, wil ik weten wat ik verkeerd heb gedaan om zo te moeten lijden … Ik heb geld uit mijn vaders zak gepikt. Ik heb tegen mensen gelogen …” Op een dag in november 2019 liep Kim Gyeongil, 67 jaar, alleen door een straat in Seoul, moe en melancholiek, in tegenstelling tot de bruisende sfeer om hem heen.

In een roes bewoog Kim zich met zware passen, terwijl gebeurtenissen uit het verleden als wolken door zijn hoofd dwarrelden. Ooit was hij een beroemde diskjockey en producent van MBC (Munhwa Broadcasting Corporation), een populair Zuid-Koreaans televisienetwerk, en was hij overladen met lof en glorie toen zijn programma’s de belangrijkste programma’s van MBC werden.

Zijn leven bereikte echter een dieptepunt toen hij op 55-jarige leeftijd het televisiestation verliet na 30 jaar dienst. Na een reeks zakelijke mislukkingen, het verlies van zijn fortuin en de daaruit voortvloeiende extreem mentale stress, leed hij in 2017 aan depressies, paniekaanvallen, hoge bloeddruk en diabetes.

Hij kreeg ook een pacemaker voor cardiovasculaire afwijkingen. Sindsdien wordt hij dagelijks geconfronteerd met slapeloosheid, hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, paniek, concentratieproblemen en andere symptomen.

Elke dag een handvol pillen slikken, gaf geen verlichting. Na twee jaar was hij vermoeid van het leven op medicijnen. Geplaagd door zelfmoordgedachten, begon Kim elke dag slaappillen te verzamelen. Die dag had hij er 50.

“Maak een wandeling, dat is goed voor je gezondheid,” adviseerde de dokter hem. Op deze dag kreeg Kim een zeldzame drang om te gaan wandelen, en onwetend liep hij langs een expositiebord over Falun Gong.

“Falun Gong? Ik had gehoord dat Falun Gong een goede vorm van qigong was, dat het een manier is om lichamelijke en geestelijke gezondheid te bereiken door meditatie en spirituele cultivatie.”

“Toen ik Falun Gong zag, klampte ik me vast aan mijn laatste hoop en wilde het proberen,” zei Kim, terwijl hij terugdacht aan het tafereel.

Toen hij naar huis liep, merkte hij dat de sombere lucht helder en onbewolkt was geworden.

Eenmaal thuis sloeg hij het boek open dat hij van een Falun Gong-beoefenaar had gekregen, Zhuan Falun (de hoofdtekst van Falun Gong). Die avond las hij het hele boek van 472 bladzijden, geschreven in het Koreaans, in één keer uit.

Traditioneel Chinese en Engelse versies van Zhuan Falun.

“Ik was zo overdonderd dat ik tijdens het lezen van het boek verschillende keren heb gehuild,” zei hij. “Ik ben al 30 jaar tv-schrijver, commercieel muziekplanner en radiopresentator, gespecialiseerd in schrijven en muziekcompositie, maar dit is de eerste keer dat ik zo’n boek zie.”

“Dit is geen gewoon boek dat kennis onderwijst. Ik voel het als een gids voor mijn leven, niet alleen om mij de waarheden van deze wereld te leren, maar ook om een onbekende wereld voor mij te openen.”

Hij bezocht toen de Falun Gong-website en begon de oefeningen te leren aan de hand van instructievideo’s.

“Bij de tweede oefening is er een beweging waarbij twee handpalmen naar de oren wijzen. Op dat moment voelde ik warmte in beide handpalmen. Er stroomde energie van mijn handpalmen naar mijn oren, en mijn oren werden ook heel warm en enigszins pijnlijk. Het was heel krachtig. Ik was verbaasd. Het leek buitengewoon,” zei hij.

In april 2020 begon hij officieel Falun Gong te beoefenen. Na een maand keerde zijn slaap terug naar normaal.

In augustus gebeurden er wonderen. De meeste symptomen van Kim verdwenen: Hij was niet langer depressief of prikkelbaar, en hij kon zich concentreren. Vroeger was hij bang om het openbaar vervoer te nemen vanwege paniekaanvallen, maar nu kon hij de bus nemen. Hij hijgde niet meer bij het beklimmen van trappen en zijn maag voelde weer comfortabel aan.

“Ik ben gestopt met drinken, wat ik meer dan 40 jaar heb gedaan,” zei hij opgewekt. “Ik ben ook gestopt met alle drugs. Ik ben zeven kilo lichter geworden dan vier maanden geleden, en ik voel me weer als een twintiger.”

Bij een routinecontrole in augustus was alles normaal voor Kim, behalve een licht verhoogde bloeddruk en glycemie.

“Het leek zo ongelooflijk dat een verpleegster die bekend was met mijn toestand me vroeg wat er aan de hand was.”

Door de beoefening van Falun Gong is niet alleen Kims gezondheid verbeterd, maar zijn persoonlijkheid en kijk op het leven zijn ook drastisch veranderd.

“Mijn familie merkte de verandering als eerste op. Ze zeiden allemaal dat mijn persoonlijkheid veel beter was geworden. Ik ben niet meer prikkelbaar. Ik ben zachtaardig geworden en houd rekening met anderen.”

Kim Gyeongil, voormalig radioproducent van het Zuid-Koreaanse tv-station MBC. (Met dank aan Kim Gyeongil)

Kim beoefent Falun Gong nu bijna drie jaar.

“Ik heb veel geoefend,” zei hij. “Sinds twee jaar tonen al mijn reguliere medische onderzoeken normale resultaten. Ik ben momenteel gezond en heb het gevoel dat ik getransformeerd ben. Mensen in mijn omgeving zeggen allemaal dat ik jonger ben geworden en meer lach, dat ik er heel comfortabel en gelukkig uitzie.”

Het is wetenschappelijk bewezen dat qigong effectief is bij de behandeling van vele ziekten.

Qigong vermindert depressie

Uit een meta-analyse uit 2018 van 15 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken bleek dat meditatieoefeningen, waaronder qigong, aanzienlijk hielpen bij het verminderen van symptomen van depressieve stoornissen.

Volgens de studie is meditatie cruciaal voor de therapeutische effecten van de behandeling van depressie, omdat het een nuttig alternatief kan bieden voor de huidige gangbare behandelingen voor depressie – medicatie en psychotherapie. Aangezien meditatieoefeningen veilig en gemakkelijk verkrijgbaar zijn, kunnen clinici overwegen meditatieoefeningen aan te bevelen ten behoeve van symptoombestrijding bij deze patiënten.

Een systematische review uit 2021 van 18 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van qigong bij vrouwen concludeerde dat qigong veilig, haalbaar en heilzaam is voor zowel vrouwen in het algemeen als mishandelde vrouwen en vrouwen met een verminderde gezondheid. Het was vooral geschikt voor depressieve symptomen (63 procent van de proefpersonen), kwaliteit van leven (43 procent), en vermoeidheid (29 procent).

Qigong verbetert de cognitieve functie van ouderen

Een studie uit 2020 onderzocht het effect van qigong-oefeningen op de cognitieve functie van 74 Chinese 60-plussers die het risico liepen cognitief achteruit te gaan. Het resultaat toonde aan dat een jaar qigong-oefening significant beter was dan een jaar stretching – niet alleen om de progressie van cognitieve achteruitgang te voorkomen, maar ook om verschillende cognitieve functies te verbeteren.

Qigong verlaagt de bloeddruk

Een review en meta-analyse uit 2021 van zeven gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken waaraan 370 mensen deelnamen, toonde aan dat qigong de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen en kan worden gebruikt als aanvullende therapie bij de behandeling van meer complexe hypertensie. De bevindingen werden gepubliceerd in BMC Complementary Medicine and Therapies.

Qigong voorkomt persoonlijke stress

Uit een grote gerandomiseerde gecontroleerde studie in 2020 bleek dat het beoefenen van qigong stressniveaus, hypertensie, depressie en angst kan verminderen – en tevens het cardiovasculaire systeem en de ademhalingswegen, de immuunfunctie, de slaapkwaliteit en de cognitieve functie kan verbeteren.

Aanzienlijk empirisch bewijs toont aan dat Qigong een effectief middel is voor persoonlijke stresspreventie, dat mensen kunnen gebruiken om te herstellen van stress en voortdurende activiteit, om de homeostase en het psychosomatisch evenwicht te herstellen, en om hun lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

De wonderbaarlijke voordelen van Falun Gong voor de gezondheid

Falun Gong werd in 1992 door Li Hongzhi aan het publiek geïntroduceerd. Door de wonderbaarlijke effecten ervan, namelijk de verbetering van de gezondheid en de moraal van de beoefenaars, had het in China honderden miljoenen mensen aangetrokken tegen de tijd dat de Chinese Communistische Partij met de vervolging van de beoefenaars begon in 1999.

Duizenden beoefenaars van Falun Gong doen een van de vijf oefeningen van de praktijk, de “Falun staande houding”, in Guangzhou, Zuid-China, in 1998. (Handout)

In mei 1998 hield de Chinese Algemene Sportadministratie een steekproef onder Falun Gong-beoefenaars. Van de 12.553 onderzochte Falun Gong-beoefenaars leden er 10.475, of 83,4 procent, aan meer dan één ziekte vóór de beoefening. Na een periode van twee tot drie maanden tot twee tot drie jaar beoefening verbeterde de fysieke conditie van deze beoefenaars aanzienlijk, met een percentage van 77,5 procent herstel en basisrevalidatie. Samen met de 20,4 procent van hen die verbeterd waren, bedroeg de totale efficiëntie 97,9 procent.

Volgens een onderzoeksverslag uit 2002 van universitair hoofddocent Dr. Hu Yu-Whuei van het Departement Economie van de Nationale Universiteit van Taiwan, gebruikte 70 procent van de Falun Gong-beoefenaars slechts één ziekteverzekeringskaart per jaar na de beoefening, bijna de helft van het percentage vóór de beoefening. Het onderzoek toonde ook aan dat Falun Gong een aanzienlijk effect heeft op het stoppen met slechte gewoonten, waarbij de percentages voor het stoppen met roken, drinken en gokken respectievelijk 81, 77 en 85 procent bedroegen.

Falun Gong had ook een significant effect op het psychologisch en emotioneel welzijn, waarbij de tevredenheid van de beoefenaars met hun gezondheidstoestand aanzienlijk toenam van 24 procent vóór de beoefening tot 78 procent na de beoefening. Hun tevredenheid over hun vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren steeg van 36 procent vóór de beoefening tot 81 procent na de beoefening. Bovendien zei 33 procent van de respondenten dat ze zich nerveus of depressief voelden voordat ze Falun Gong beoefenden, terwijl minder dan drie procent zich zo voelde na de beoefening.

Dit academisch onderzoek werd uitgevoerd op basis van een clustersteekproef van Falun Gong-beoefenaars in Taiwan. In totaal werden 1.182 geldige vragenlijsten verzameld in een vijfde van de landelijke en stedelijke gebieden, en de conclusies werden getrokken door statistische analyse.

De meningen in dit artikel zijn de meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van The Epoch Times. Epoch Health verwelkomt professionele discussie en vriendelijk debat. Om een opiniestuk in te dienen, kunt u deze richtlijnen volgen en dit via ons formulier hier indienen.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (26 maart 2023): Man Plagued by Depression, Considering Suicide, Until A Miraculous Book Changed Everything

 

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.