Friday, 19 Apr 2024
SWNS

Man neemt al 50 jaar selfies bij dezelfde kapper met exact hetzelfde kapsel

Een man neemt vanuit een hartverwarmende traditie al 50 jaar spiegel selfies in dezelfde kapperszaak.

Voormalig nieuwsfotograaf Sam Farr, 78, heeft sinds de jaren 70 elk decennium een foto gemaakt. Maar helaas heeft hij nu misschien zijn laatste foto genomen vanwege een slechte gezondheid. Meneer Farr nam een zwart-wit selfie in 1973 terwijl zijn kapper Joe Pace hem knipte en doet dat sindsdien elke 10 jaar.

De vader van twee kinderen die eerder werkte voor de Bath Evening Chronicle, nu de Bath Chronicle, heeft zichzelf in 50 jaar vijf keer gefotografeerd bij “Giuseppe’s of Bath” van meneer Pace: in 1973, 1985, 2007, 2015 en 2023.

Op elke foto is dhr. Farr te zien met een verbazingwekkende glimlach en precies hetzelfde kapsel – elke keer met een nieuwe camera, eindigend met een iPhone.

Fotograaf Sam Farr met zijn kapper Joe Pace. De twee foto’s zijn genomen in 1973 en 2015. (SWNS)
Van links naar rechts: Foto’s genomen in 1973, 1985, 2007, 2015 en 2023. (SWNS)

Dhr. Farr uit Bath, Somerset, Engeland, zei: “Ik ben altijd bij Joe gebleven… we zijn al ons hele leven vrienden, we kennen elkaars familie.

“De eerste keer dat ik de foto nam had ik net een Rolleiflex camera gekocht voor ongeveer 100 pond (US$130), veel geld in die tijd. Ik wilde zien hoe ik eruit zag.

“Ik maakte toen van zoveel mensen foto’s, maar nooit van mezelf, dus besloot ik er een te maken en begon ik een traditie. Hij knipt mijn haar al zo lang dat hij al drie keer van locatie is veranderd.

“Ik had me niet eens gerealiseerd dat het 50 jaar geleden was sinds onze eerste knipbeurt, totdat hij erover begon. Elke keer als ik binnenkwam, zei hij: ‘Oh, het is 30 jaar, 40 jaar geleden. Toen het vijftig jaar was, leek het ons leuk om dat te vieren. Hij gaf me zelfs een gratis knipbeurt.”

2023. (SWNS)
(SWNS)

Dhr. Farr heeft ook hetzelfde kapsel gehouden sinds zijn eerste knipbeurt. Hij beschrijft de look als “ouder wordende Beatle”.

Volgens de 48-jarige dochter van dhr. Farr, Nicky Higby, zal de recentste foto van haar vader waarschijnlijk zijn laatste zijn.

Mevr. Higby zei: “Helaas, door de gezondheidsproblemen van papa, denk ik dat deze foto waarschijnlijk zijn laatste zal zijn. Door zijn strijd met Parkinson en andere aandoeningen is het moeilijk voor hem om nog een camera vast te houden.”

“De vorige keer, in 2015, lukte het nog net, maar dit keer gingen we voor een iPhone. De traditie is leuk geweest voor hem en voor ons als gezin.”

(SWNS)

Ze zei: “Joe is altijd een goede vriend van papa geweest en de foto’s verschijnen constant op sociale media.”

“Ik zag onlangs een bericht over vaders selfies op Reddit met duizenden reacties.”

“Het mooie is dat ze altijd zeggen hoe gelukkig [hij] eruitziet.”

“Hij is een heel goedlachse man, behalve als iemand zijn pizza verkeerd bestelt.”

Medewerkers van Epoch Times hebben bijgedragen aan dit verslag.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (31 juli 2023): Man Takes Mirror Selfies at the Same Barber for 50 Years, Sporting the Exact Same Trim

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.