Sunday, 23 Jun 2024
Voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley getuigt voor de Senate Appropriations Committee Subcommittee on Defense op Capitol Hill in Washington op 3 mei 2022. (Amanda Andrade-Rhoades/Pool/AFP via Getty Images)

Marxisme doet Chinese militairen geloven dat oorlog met VS ‘onvermijdelijk’ is: Amerikaanse topgeneraal

De militaire leiding van communistisch China gelooft steeds meer dat een oorlog met de Verenigde Staten onvermijdelijk is, aldus de hoogste militaire officier van de Verenigde Staten.

Het Chinese leger bevordert destabiliserende retoriek en ideeën die een catastrofaal conflict met de Verenigde Staten zouden kunnen aanmoedigen, zei voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Army Gen. Mark Milley tijdens een interview met de Government Executive Media Group op 31 maart.

“Er is veel retoriek in China… die de indruk kan wekken dat oorlog om de hoek ligt,” zei Milley.

“In mijn analyse van China zijn tenminste hun militairen en misschien anderen tot een soort conclusie gekomen dat oorlog met de Verenigde Staten onvermijdelijk is. Ik denk dat dat heel gevaarlijk is.”

Milley zei dat de marxistische ideologie van de Chinese Communistische Partij (CCP) grotendeels verantwoordelijk was voor dit geloof, en dat het deterministisch denken onder Chinese leiders, inclusief militaire officieren, werd aangemoedigd.

“Ze komen voort uit een marxistische ideologie… ze geloven in historisch determinisme, ze geloven in een lineaire benadering van de geschiedenis,” zei Milley.

“Dat is niet hoe wij in het Westen denken.”

Met het oog daarop zei Milley dat oorlog met het CCP-regime niet onvermijdelijk is en nog steeds kan worden afgeschrikt, maar dat de Verenigde Staten “sterk moeten blijven ten opzichte van China” en ervoor moeten zorgen dat zij klaar zijn om een eventuele oorlog te winnen.

“Ik geloof niet dat oorlog onvermijdelijk is,” zei Milley. “Ik denk niet dat het nakend is. Maar ik denk wel dat we zeer, zeer pragmatisch en voorzichtig te werk moeten gaan.”

Milley merkte ook op dat CCP-leider Xi Jinping een expliciete datum van 2027 had vastgesteld waarop het Chinese leger klaar moet zijn om Taiwan aan te vallen en in te nemen. Het besluit om binnen te vallen is nog niet genomen, zei Milley, maar het regime bouwt niettemin doelbewust aan zijn capaciteit om dat te doen.

“Ze trainen en bemannen apparatuur om precies dat te doen,” zei Milley over de voorbereidingen van de CCP om Taiwan binnen te vallen.

“Ik denk dat we drie of vier jaar de tijd hebben om Taiwan in een positie te brengen waarin de Chinese beleidsmakers de indruk krijgen dat de kosten hoger zijn dan de voordelen.”

De volgende oorlog wordt gevoerd met AI en robots

Meer in het algemeen over de aard van conflicten en de militaire ontwikkeling van de Verenigde Staten zei Milley dat het karakter van oorlog zich in een periode van diepgaande verandering bevindt. De volgende grootmachtenoorlog, zei hij, zal er anders uitzien dan alles wat we tot nu toe gezien hebben.

“Ik denk dat we ons vanuit militair oogpunt op een cruciaal moment in de geschiedenis bevinden,” zei Milley.

De Pruisische generaal en militair filosoof Carl von Clausewitz parafraserend, zei Milley dat, hoewel de aard van oorlog niet verandert, het karakter ervan door de eeuwen heen wel verandert, en dat de wereld zich momenteel in een periode bevindt van “fundamentele verandering in het karakter van oorlog.”

Daartoe, zei Milley, zullen robotica, kunstmatige intelligentie, precisiemunitie en wereldwijde communicatie in de volgende oorlog op elkaar worden afgestemd en met elkaar worden verbonden. Inderdaad, zei hij, de grote militairen van de wereld zullen overwegend robotisch worden.

“In de komende tien, vijftien jaar zul je zien dat grote delen van het leger van geavanceerde landen robotachtig worden,” zei Milley.

“Ik zou zeggen dat het land, de natiestaat, die deze technologieën gebruikt en ze het meest effectief toepast voor militaire operaties, waarschijnlijk een beslissend voordeel zal hebben bij het begin van het volgende conflict.”

Milley vergeleek de wedloop om dergelijke technologieën in te zetten met de opkomst van mechanisatie en luchtmacht tussen de twee wereldoorlogen.

Net zoals nazi-Duitsland de industrialisatie had ingezet om Europa te veroveren, zei hij, zal de eerste natie die AI, robotica en telecommunicatie verenigt in een coherente oorlogsdoctrine, oppermachtig worden op het wereldtoneel.

“[Duitsland] veroverde Europa in een zeer, zeer korte periode… omdat zij in staat waren deze technologieën samen te brengen in een doctrine die nu bekend staat als ‘Blitzkrieg’,” zei Milley.

De Verenigde Staten, voegde hij eraan toe, werken aan hun eigen doctrine van gezamenlijke oorlogsvoering in dit nieuwe technologische tijdperk, en zullen in de komende vijf tot zeven jaar automatisering, robotica en andere technologieën dienovereenkomstig inzetten.

“Dat komt eraan…” zei Milley. “We kijken naar het verloop binnen tien jaar.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (31 maart 2023): Marxism Makes Chinese Military Believe War With US Is ‘Inevitable’: Top US General

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.