Saturday, 20 Apr 2024
Een medisch medewerker verzorgt een COVID-19 patiënt op een afdeling in het Beilinson Ziekenhuis in Petah Tikva, Israël, op 18 aug. 2021. (Ammar Awad/File Photo via Reuters)

Meerderheid Israëlische COVID-19-patiënten is volledig gevaccineerd

Bijna 60 procent van de 514 patiënten die momenteel in het COVID-19 klinieken liggen met ernstige of kritieke symptomen van het CCP-virus (Chinese Communistische Partij) in Israël zijn volledig gevaccineerd, zo bleek uit een rapport van 16 augustus.

De cijfers werden gerapporteerd in een periode waarin artsen voortdurend moeten constateren dat gevaccineerde patiënten het meest vatbaar zijn om ernstig ziek te worden en de bezorgdheid groeit over gevallen waarin de COVID-19 vaccins geen bescherming bieden tegen de ziekte.

“Er zijn zoveel breakthrough infecties (“doorbraakgevallen”) dat ze de overhand hebben genomen en het feit is, dat de meeste van de opgenomen patiënten zijn gevaccineerd,” zei Uri Shalit, een bio-informaticus aan het Israel Institute of Technology, aldus Science.

De meerderheid van de patiënten met breakthrough infecties was 60 jaar of ouder en had ten minste vijf maanden daarvoor twee vaccindoses gekregen. De bevindingen tonen aan dat “doorbraakgevallen” geen zeldzame gebeurtenissen meer zijn zoals de term wil doen geloven.

Noa Eliakim-Raz, het hoofd van de COVID-19 afdeling in het Rabin Medisch Centrum in Petah Tikva, zei dat de meerderheid van de gevaccineerde patiënten in het ziekenhuis ouder, ongezond en in sommige gevallen invalide was en reeds vóór de besmetting verpleging nodig had.

Israël behoort tot de landen met de hoogste vaccinatiegraad ter wereld: Ongeveer 5,4 miljoen mensen – 78% van de 12-jarigen en ouder – zijn volledig gevaccineerd. De overgrote meerderheid kreeg de Pfizer-prik. Het land vertoont echter een van de hoogste infectiecijfers ter wereld, mogelijk een teken van de falende immuniteit van het vaccin, waarbij de zogenaamde Delta-variant nu het grootste deel uitmaakt van alle COVID-19-infecties in het land.

Nieuwe gevallen in Israël zijn sinds half juli gestaag toegenomen, maar gezondheidsambtenaren houden vol dat de meerderheid wordt gevormd door niet-gevaccineerde kinderen en stellen dat niet-gevaccineerde mensen nog steeds meer kans hebben om in het ziekenhuis te belanden of te sterven.

Dr. Rochelle Walensky, directeur van de Centers for Disease Control and Prevention, en specialist op het gebied van infectieziekten Dr. Anthony Fauci getuigen voor de Senaatscommissie voor Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen, op Capitol Hill in Washington, op 20 juli 2021. (J. Scott Applewhite/Pool/Getty Images)

Dr. Rochelle Walensky, hoofd van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van de VS, zei tijdens een persconferentie op 18 augustus dat drie recente studies aantonen dat de doeltreffendheid van COVID-19-vaccins na verloop van tijd afneemt wat het voorkomen van infecties betreft. Walensky zei dat, hoewel de bescherming tegen overlijden en ziekenhuisopname “goed stand houdt”, de doeltreffendheid van de vaccins in zelfs het voorkomen van ernstige ziekte of overlijden “tanende” is.

“Hoewel onze vaccins momenteel goed werken om ziekenhuisopnames te voorkomen, zien we verontrustende tekenen van afnemende effectiviteit van het vaccin in de loop van de tijd en tegen de Delta-variant,” zei Walensky.

Gezien het aantal Israëli’s dat volledig gevaccineerd is en de verspreiding van de Delta-variant, waren doorbraakgevallen onvermijdelijk, maar nu wordt er wereldwijd gedebatteerd over de vraag of sterk gevaccineerde landen boosterdoses van COVID-19-vaccins moeten geven, en aan welke mensen.

Israël is in juli begonnen met het aanbieden van boosterdoses aan mensen van 60 jaar en ouder en heeft deze groep sindsdien uitgebreid. Andere landen, waaronder Frankrijk en Duitsland, hebben tot nu toe hun boosterprogramma beperkt tot ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem.

Amerikaanse functionarissen zeiden dat hun boosterprogramma is gebaseerd op de vrees dat de vaccins na verloop van tijd minder bescherming zullen bieden tegen ernstige ziekten, ook bij jongere volwassenen. Boosterdoses zullen vanaf september voor alle Amerikanen beschikbaar zijn.

“We houden andere landen nauwlettend in de gaten en [zijn] bezorgd dat wij ook gaan meemaken wat je in Israël ziet, namelijk dat het verloop van infecties onder gevaccineerde mensen na verloop van tijd zal verslechteren”, zei Walensky tijdens de briefing op 18 augustus, waarin zij uitlegde waarom federale ambtenaren nu aanbevelen dat Amerikanen acht maanden nadat ze zijn gevaccineerd met de Pfizer- of Moderna-vaccinaties, boosterinjecties moeten krijgen.

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (20 augustus 2021): More Than Half of Seriously Ill COVID-19 Patients in Israel Are Fully Vaccinated.

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.