Saturday, 25 May 2024
First Lady Melania Trump spreekt voordat ze aan boord gaat van Air Force One op Joint Base Andrews in Maryland, op 20 januari 2021. (Alex Edelman/AFP via Getty Images)

Melania Trump steunt kandidatuur van haar echtgenoot voor het presidentschap: ‘We kijken uit naar het herstel van de hoop’

Voormalig First Lady Melania Trump zei dinsdag dat ze de herverkiezing van haar man in 2024 steunt, en voegde eraan toe dat het een “voorrecht” zou zijn om opnieuw als first lady te dienen voor een tweede termijn.

“Mijn man heeft in zijn eerste ambtstermijn enorme successen geboekt, en hij kan ons opnieuw naar grootsheid en welvaart leiden,” zei ze in een interview op Fox News Digital.

“Hij heeft mijn steun, en we kijken ernaar uit om de hoop voor de toekomst te herstellen en Amerika met liefde en kracht te leiden,” voegde de 53-jarige Sloveens-Amerikaanse eraan toe.

President Trump lanceerde zijn nieuwe kandidatuur in november 2022 formeel in zijn Mar-a-Lago resort in Florida. De 76-jarige ondernemer/politicus kent verschillende tegenkandidaten voor de Republikeinse nominatie, maar leidt momenteel in een aantal recente peilingen ten opzichte van onder meer zijn voormalige VN-ambassadeur Nikki Haley en ondernemer Vivek Ramaswamy.

Als hij in 2024 het hoogste ambt van de natie terugwint, onthulde zijn vrouw dat zij haar “Be Best”-campagne zou voortzetten en “het welzijn en de ontwikkeling van kinderen prioriteit zou geven zoals ik altijd heb gedaan.”

De voormalige first lady lanceerde het programma vanuit de ‘Rose Garden’ aan het Witte Huis tijdens de eerste termijn van Trump. Het was haar eerste grote initiatief, met de nadruk op het welzijn van kinderen en de valkuilen van sociale media en het gebruik van drugs.

“Mijn focus zou blijven liggen op het creëren van een veilige en zorgzame omgeving voor kinderen om te leren, te groeien en te gedijen,” zei ze. “Als er nog meer problemen ontstaan, zal ik de tijd nemen om ze te bestuderen en de onderliggende oorzaken te begrijpen.”

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump, vergezeld door de voormalige Amerikaanse First Lady Melania Trump, arriveert om te spreken in de Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, op 15 november 2022. (Alon Skuy/AFP via Getty Images)

‘Fostering the Future’

In februari 2022 breidde Melania Trump haar “Be Best” programma uit en lanceerde “Fostering the Future”, een initiatief gericht op het verlenen van onderwijskansen en studiebeurzen aan jongeren die uit het pleegzorgsysteem komen.

“De begunstigden van deze beurzen zullen studeren in een ondersteunende omgeving en kennis opdoen die cruciaal is voor het realiseren van werkzekerheid binnen de technologiesector,” zei ze in een uitgebreid persbericht waarin ze het programma aankondigde. “Door toegang te bieden tot informaticaonderwijs zullen deze jongeren worden voorbereid om de arbeidsmarkt te betreden en uiteindelijk financiële zelfstandigheid te bereiken.”

Tijdens het interview van dinsdag zei ze dat haar inzet voor de pleegzorg “sterker is geworden” sinds ze het Witte Huis verliet, waarbij ze wees op haar werk om beurzen voor pleegkinderen veilig te stellen.

“Op dit moment zijn er meer dan 400.000 kinderen in het pleegzorgsysteem, en er is minder dan 3 procent kans dat pleegkinderen die het pleegzorgsysteem verlaten hun schoolopleiding afmaken. In feite eindigen velen op straat, dakloos,” zei ze. “Mijn doel is om de kloof te verkleinen en de toegang tot hoger onderwijs te vergroten voor degenen die het pleegzorgsysteem verlaten.”

“Ik heb er vertrouwen in dat een op onderwijs gebaseerde stichting deze jongeren zal voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om hun werk veilig te stellen en financiële zekerheid te bereiken,” voegde ze eraan toe.

Dinsdag zei Trump in een post op Twitter dat ze genoot van de ontmoeting met een groep tieners uit de pleegzorg als onderdeel van haar nieuwste initiatief.

“Ik heb genoten van de open en oprechte gesprekken die ik afgelopen weekend, tijdens de lunch, heb gevoerd met een groep tieners uit de pleegzorggemeenschap,” schreef ze. “We bespraken een breed scala aan onderwerpen, waaronder hun persoonlijke ervaringen, uitdagingen en hoop voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat ze zullen volharden en hun dromen zullen verwezenlijken.”

Trump is geboren in Slovenië en werd in 2006 genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger. Zij is de tweede first lady die buiten de Verenigde Staten is geboren. De eerste was Louisa Adams, echtgenote van de zesde Amerikaanse president, John Quincy Adams. Zij werd geboren in Londen.

Gepubliceerd door The Epoch Times (9 mei 2023): Melania Trump Backs Husband’s 2024 Bid in Interview: ‘We Look Forward to Restoring Hope’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.