Sunday, 19 May 2024
Dit beeld van een rasterelektronenmicroscoop toont het CCP-virus (oranje), dat COVID-19 veroorzaakt, geïsoleerd uit een patiënt in de VS, dat tevoorschijn komt van het oppervlak van cellen (groen) die in het lab zijn gekweekt. Foto gepubliceerd op 13 feb. 2020. (NIAID-RML)

Mensen met natuurlijke immuniteit lopen weinig risico op hernieuwde infectie of ernstige ziekte

Over COVID-19: Studie

Mensen die hersteld zijn van COVID-19 lopen weinig risico de ziekte opnieuw op te lopen, zo blijkt uit een vorige week gepubliceerde studie.

Onderzoekers in Qatar onderzochten een cohort van meer dan 353.000 mensen met behulp van nationale databanken die informatie bevatten over patiënten met door polymerase-kettingreactie bevestigde infecties.

De bestudeerde populatie liep tussen 28 februari 2020 en 28 april 2021 COVID-19 op, de ziekte die wordt veroorzaakt door het CCP-virus (Chinese Communistische Partij).

Hernieuwde infecties werden geteld als een persoon ten minste 90 dagen na de eerste infectie positief testte.

Na uitsluiting van ongeveer 87.500 mensen met een vaccinatiedossier, stelden de onderzoekers vast dat degenen met immuniteit omdat ze hersteld waren van COVID-19 weinig risico liepen op hernieuwde besmetting of ernstige gevallen van de ziekte.

Er werden slechts 1.304 hernieuwde infecties vastgesteld. Dat betekent dat 0,4 procent van de mensen met natuurlijke immuniteit en zonder vaccinatieverleden een tweede keer COVID-19 kreeg.

De kans op ernstige ziekte was 0,1 keer zo groot als bij de eerste infectie, aldus de studie. Slechts vier van dergelijke gevallen werden ontdekt.

Er zijn geen sterfgevallen geregistreerd onder degenen die een tweede keer besmet raakten.

De studie werd gepubliceerd in het New England Journal of Medicine. Het werd gefinancierd door Weill Cornell Medicine-Qatar, het Ministerie van Volksgezondheid van Qatar, het Hamad Medical Corp. en Sidra Medicine.

De onderzoekers, Laith Abu-Raddad van Weill Cornell Medicine-Qatar en dr. Robert Bertolini van het Ministerie van Volksgezondheid van Qatar, hadden de doeltreffendheid van de natuurlijke immuniteit tegen hernieuwde infectie eerder geschat op 85 procent of hoger.

“Bijgevolg is voor een persoon die reeds een eerste infectie heeft gehad, het risico van een ernstige hernieuwde infectie slechts ongeveer 1% van het risico van een niet eerder geïnfecteerde persoon met een ernstige eerste infectie”, zeiden zij.

“Er moet worden bepaald of een dergelijke bescherming tegen ernstige ziekte bij hernieuwde infectie gedurende een langere periode aanhoudt, analoog aan de immuniteit die zich ontwikkelt tegen andere seizoensgebonden ‘gewone-koude’ coronavirussen, die op korte termijn immuniteit tegen milde hernieuwde infectie uitlokken, maar op langere termijn immuniteit tegen ernstigere ziekte bij hernieuwde infectie. Als dit het geval zou zijn met SARS-CoV-2, zou het virus (of ten minste de tot nu toe bestudeerde varianten) een meer goedaardig infectiepatroon kunnen aannemen wanneer het endemisch wordt.”

SARS-CoV-2 is een andere naam voor het CCP-virus.

“Een belangrijke studie die aantoont hoe zeldzaam hernieuwde infectie en ernstige ziekte na herstelde COVID is”, schreef Dr. Monica Gandhi, een arts infectieziekten aan de Universiteit van Californië-San Francisco, op Twitter.

Ze zei dat de studie bijdraagt tot het groeiende corpus van onderzoek dat aangeeft dat mensen die hersteld zijn van COVID-19 hoge niveaus van immuniteit genieten tegen hernieuwde besmetting en zelfs hogere bescherming tegen ernstige ziekte en dood.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (27 november 2021): Naturally Immune People at Little Risk of Reinfection, Severe Disease From COVID-19: Study 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.