Wednesday, 17 Jul 2024
Mikki Willis, filmmaker en bedenker van de Plandemic-filmreeks, waaronder het derde deel, "Plandemic 3: The Great Awakening," in juni 2023. (Screenshot/Epoch TV)

Mensen moeten inzien dat ze ‘tegen elkaar gebruikt worden’

Documentairemaker Mikki Willis zegt dat 'het tijd is voor het Grote Ontwaken'

De meeste mensen realiseren zich niet dat Amerika al lange tijd in oorlog is, maar het is geen conventionele oorlog—het is een psychologische oorlog, aldus een filmmaker die onlangs een documentaire heeft uitgebracht die de aandacht vestigt op dit belangrijke onderwerp.

“Het is een propagandaoorlog”, zegt Mikki Willis, filmmaker en maker van de “Plandemic” filmserie. Het derde deel, “Plandemic 3: The Great Awakening“, werd in juni uitgebracht.

“Het is een oorlog om de mensen te verdelen en de kracht van onze samenwerkende gemeenschappen te verzwakken om iets te doen aan deze nieuwe ideologieën die aan Amerikanen worden opgedrongen,” zei Willis in een interview voor het programma “American Thought Leaders” van EpochTV.

De nieuwe film belicht niet veel over COVID-19 of COVID-vaccins, omdat de filmmakers wegbleven van deze onderwerpen, zei Willis. In plaats daarvan illustreert de documentaire “waar al die [COVID-gerelateerde] crises voor werden gebruikt”.

Om hun punt uit te leggen, trokken de filmmakers een vergelijking met een paar culturele revoluties in de geschiedenis-voornamelijk Mao Zedong’s Culturele Revolutie in China-om aan te tonen dat de enige manier voor de vroegere dictators om gruweldaden en genocide te kunnen plegen was om de mensen in een hypnotische spreuk te lokken, om hun kracht te worden om kwaad te doen, zei Willis.

Organisaties zoals Mussolini’s Blackshirts, Hitlers Jeugd, Lenins Rode Leger en Mao’s Rode Wachten waren voorbeelden van dergelijke strijdkrachten die gevormd werden om de kwade doelen van dictators te bereiken, voegde Willis eraan toe.

“Het is een echte wake-up call voor de mensen om te begrijpen dat we tegen elkaar gebruikt worden,” zei Willis. “Als we verenigd zijn, zijn we letterlijk niet te stoppen.”

In de jaren 1960 lanceerde Mao Zedong, een leider van de Chinese Communistische Partij die toen heerste over communistisch China, de Culturele Revolutie, uitgevoerd door fanatieke jongeren die werden aangemoedigd om te verpletteren, slaan, martelen en moorden om de zogenaamde “vier ouderen” van China te vernietigen: oude gebruiken, oude cultuur, oude gewoonten en oude ideeën.

Het dodental van de Culturele Revolutie in China werd door veel onderzoekers geschat op minimaal 2 miljoen, terwijl de Amerikaanse professor R.J. Rummel, die onderzoek deed naar de massamoord, in zijn boek schreef dat de Culturele Revolutie 7,73 miljoen mensen het leven kostte.

Dictatuur heeft medeplichtigheid nodig

Geen van de dictators uit het verleden zou erin geslaagd zijn gruweldaden of genocide te plegen zonder de mensen in hun legers te lokken, aldus Willis.

“De meeste [van die mensen] zijn gewoon burgers die werden ingelijfd om te vechten voor de dictators en om te vechten tegen hun eigen volk en in veel gevallen tegen hun eigen familie.”

Er zijn mensen die deel uitmaakten van Mao’s Rode Garde die nu naar buiten komen met diepe spijt over het feit dat ze hun eigen ouders hebben aangegeven, zei Willis, “maar op dat moment waren ze zo in de ban dat ze de gevangenneming, de marteling en de executie van hun eigen ouders vierden”.

“Ze dachten dat ze iets rechtvaardigs deden voor de wereld.”

Een poster die eind 1966 in een straat in Beijing werd opgehangen laat zien hoe om te gaan met een zogenaamde “vijand van het volk” tijdens de Grote Proletarische Culturele Revolutie. (Jean Vincent/AFP/Getty Images)

Voormalig Rode Garde Zhang Hongbing, die zijn moeder aangaf als een “contrarevolutionair” bij de autoriteiten—wat leidde tot haar executie—startte later een campagne om van het graf van zijn moeder een Culturele Revolutie bezienswaardigheid te maken, volgens een rapport uit 2013 van Beijing News.

Zhang, geradicaliseerd door de Culturele Revolutie, was in 1970 net 16 toen hij zijn moeder aangaf bij de communistische autoriteiten omdat ze de politieke leiders van de Chinese Communistische Partij (CCP) bekritiseerde voor het promoten van afgoderij en omdat ze Mao’s politieke tegenstander steunde in een familieruzie.

Zhangs moeder werd gevangen genomen en geëxecuteerd door een vuurpeloton na zijn aanklacht.

Later had Zhang veel spijt van zijn actie en sinds 2011 doet hij een beroep op de lokale autoriteiten om het graf van zijn moeder te markeren en te behouden als een historische mijlpaal van de Culturele Revolutie, in de hoop dat mensen lering trekken uit zijn tragische ervaring.

“Laat mensen me maar verachten en veroordelen. Ik wil dienen als een negatief voorbeeld waar ze allemaal van kunnen leren,” zei Zhang in 2013.

“Het is een eng idee om te denken dat we in staat zijn om ons tegen onze eigen geliefden te keren, de mensen die ons het leven zelf hebben gegeven”, zei Willis. “Daar gaat deze wake-up call over in ‘The Great Awakening’.”

Aandacht verschuiven

“De samenleving wordt geconfronteerd met deze communistische overname, wat uiteindelijk gewoon een globalistisch plan is om iedereen in een staat van totale controle te brengen,” zei Willis. “Wij kunnen de eerste generatie zijn die op een verantwoordelijke manier herkent, identificeert wat er gebeurt en daarop reageert.

“Het is tijd dat we verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat we dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. We hebben het misschien niet in de hand gewerkt, maar we hebben het zeker op talloze manieren ons leven binnen laten sluipen, terwijl we ons concentreerden op en werden afgeleid door zinloze dingen in ons leven,” zei hij.

Willis beweerde dat terwijl mensen tijd doorbrachten op TikTok en de mannen geobsedeerd waren door basketbal en voetbal, er dingen om hen heen gebeuren die hun leven en dat van hun geliefden, vooral hun kinderen, verwoesten.

Het is tijd dat mensen hun aandacht op deze destructieve zaken richten zodat ze “samen kunnen komen en echt een systeem kunnen creëren dat voor ons allemaal werkt,” zei Willis.

“Onze aandacht is ons meest waardevolle goed,” zei Willis. “Alle reclame draait om het vangen van onze aandacht.”

Ervaring als vluchteling

Willis interviewde voor de documentaire ook Chinese dissidenten en ontdekte dat “ze allemaal hetzelfde verhaal hebben.”

Beoefenaars van Falun Gong houden een kaarslichtwake voor het Chinese consulaat ter gelegenheid van 24 jaar vervolging door de Chinese Communistische Partij in Los Angeles op 23 april 2023. (Emma Hsu/De Epoch Times)

In de film zijn drie vluchtelingen te zien, Falun Gong beoefenaars die door het Chinese communistische regime voor hun geloof worden vervolgd en die hun land zijn ontvlucht.

Ze waarschuwen Amerikanen voor “wat er gebeurt en wat er komen gaat”, aldus Willis. “Ze riskeren hun leven om dit te doen omdat er overal in de VS geheime politiebureaus zijn en het doel van deze politiebureaus is om op dissidenten te jagen”, aldus Willis.

“Deze mensen weten dat hun leven bedreigd wordt, maar ze zijn hier met de bedoeling om er werkelijk voor te zorgen dat dit zich niet verder verspreidt naar andere onschuldige mensen.”

Falun Gong is een meditatieve beoefening met als kernprincipes waarachtigheid, mededogen en tolerantie, die de afgelopen 23 jaar ernstig is vervolgd door de CCP in China.

Crystal Chen, een Falun Gong beoefenaar en vluchteling van de CCP, vertelde in de film dat ze werd vastgehouden in een hersenspoelcentrum, geboeid, opgehangen aan een pijp met haar voeten nauwelijks de grond rakend gedurende drie dagen, en gemarteld door vier mannelijke gevangenen tot op het randje van de dood. De martelingen werden alleen onderbroken toen één van de daders plotseling flauwviel op de grond, zei Chen.

Een andere Falun Gong beoefenaar en CCP vluchteling, Minghui Wang, vertelde in de documentaire dat ze van haar eerste tot haar vijfde jaar door haar grootouders werd verzorgd omdat haar ouders altijd in hechtenis zaten en gemarteld werden. Wangs eerste duidelijke herinnering aan haar moeder was toen ze naar een hersenspoelcentrum werd gebracht en haar moeder pijn zag lijden omdat ze gemarteld werd met een voedingssonde.

Die ervaring was “erg traumatiserend,” zei Wang. Ze herinnerde zich ook dat haar schooldirecteur haar meerdere keren vertelde niet te participeren in wat haar ouders doen en hun activiteiten te rapporteren.

Culturele Revolutie

Lily Tang Williams, een Chinese immigrante en onderwijzeres uit de film, woonde in China en was 2 jaar oud toen de Culturele Revolutie begon. Tang Williams zei dat ze als kind Maoïstische indoctrinatie meemaakte.

Tang Williams wees op overeenkomsten die ze opmerkte tussen de Culturele Revolutie in China en de huidige situatie in de Verenigde Staten, die ze de “Amerikaanse revolutie” noemde.

Eén van de overeenkomsten is dat kinderen wordt geleerd “hun ouders niet meer te vertrouwen”, zei Tang Williams. Kinderen voelen zich dan verward en moeten zich wenden tot hun leraren en andere autoriteitsfiguren, legde ze uit.

Willis wees op een recent onderzoek waaruit blijkt dat bijna een derde van de millennials in Amerika zou kiezen voor bewakingscamera’s bij hen thuis die verbonden zijn met de overheid om huiselijk geweld te voorkomen.

In een rapport dat in mei werd gepubliceerd door het CATO Institute staat dat 29 procent van de Amerikanen onder de 30 jaar voorstander is van overheidscamera’s in Orwelliaanse stijl die in elk huishouden worden geïnstalleerd om “huiselijk geweld, misbruik en andere illegale activiteiten te verminderen”.

“Stel je voor dat je thuis in de gaten wordt gehouden en een derde van onze aankomende generatie vindt dat oké,” zei Willis. “Hoe is dat gebeurd? Hoe zijn ze daar gekomen? We moeten deze vragen gaan stellen.”

Waarom ‘Het Grote Ontwaken’

De titel van de documentaire “The Great Awakening” was een opzettelijke spin-off van de “Great Reset,” zei Willis.

De Grote Reset is een wereldwijd initiatief om de wereldeconomie te herstructureren dat is gepionierd en verdedigd door Klaus Schwab, de oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum.

“The Great Awakening” is het derde en laatste deel in de documentaireserie “Plandemic” van filmmaker Mikki Willis, uitgebracht in juni 2023. (Screenshot/Plandemic-serie)

In de visie van Schwab “vertegenwoordigt de pandemie een zeldzame maar kleine kans om na te denken, onze wereld opnieuw te verbeelden en te resetten”, schreef hij in juni 2020.

“Eén lichtpuntje van de pandemie is dat ze heeft aangetoond hoe snel we onze levensstijl radicaal kunnen veranderen. Bijna onmiddellijk dwong de crisis bedrijven en individuen om praktijken op te geven waarvan lang werd beweerd dat ze essentieel waren, van veel vliegreizen tot werken op kantoor,” zei Schwab.

Willis zei dat de architecten van de Grote Reset de levens van mensen coöpteren met deze branding omdat iedereen voelt dat het tijd is voor een reset.

“Dus we coöpteren als het ware die gecoöpteerde boodschap om te zeggen dat het tijd is voor ‘The Great Awakening’.”

Ella Kietlinska, Wu Kailin, Tan Shu Yan en Eva Fu hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (22 juni 2023): People Need to Understand They’re ‘Being Used Against Each Other’: Filmmaker

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.