Monday, 04 Mar 2024
Een bord met een hitteadvies staat langs de Amerikaanse snelweg 190 tijdens een hittegolf in Death Valley National Park in Death Valley, Californië, op 16 juli 2023. (Ronda Churchill/AFP via Getty Images)

Milieuactivisten ‘negeren de winter’ en ‘hypen’ de zomers om het beeld over de klimaatverandering in stand te houden

Volgens Daniel Turner, oprichter en directeur van de nationale non-profit belangengroep Power the Future, is het aanhoudende narratief waarin de huidige hoge temperaturen over de hele wereld als iets alarmerends worden voorgesteld, ronduit belachelijk.

Eerder deze maand zei Christopher Hewitt, directeur van de klimaatafdeling van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), dat de wereld zich op “ongekend terrein” bevindt als gevolg van de “recordhoge temperaturen”. In een interview op 19 juli met Joshua Philipp op EpochTV’s “Crossroads” noemde meneer Turner dergelijke beweringen echter “lachwekkend”.

Power the Future pleit in Washington voor Amerikaanse ‘energiebanen’. Hij wees erop dat heel lang geleden, toen de Sahara woestijn nog een oceaan was, de gemiddelde temperatuur op aarde ongeveer 30 graden hoger was dan nu.

“Er waren geen mensen die dat veroorzaakten. Het kwam gewoon door de natuurlijke cyclus van de aarde,” zei hij. “Maar de milieuactivisten zijn helemaal in de ban van het feit dat het momenteel 1,2 tot 1,8 graden Celsius warmer is dan 150 jaar geleden. Dat is eigenlijk een te verwaarlozen waarde als je kijkt naar de evolutie doorheen de miljarden jaren dat de aarde al bestaat.”

De aarde beleefde haar “koelste juni in de afgelopen 30 jaar”, volgens meneer Turner. Dit feit “kwam echter nauwelijks in het nieuws omdat het geen leuk, aantrekkelijk verhaal is. Dus werd het eenvoudigweg genegeerd.”

Melanie Anguay, uit Las Vegas, staat op de foto naast een digitale display met de temperatuur in het Furnace Creek Visitor Center tijdens een hittegolf in Death Valley National Park in Death Valley, Californië, op 16 juli 2023. (Ronda Churchill/AFP via Getty Images)

Hoewel de Verenigde Staten op dit moment een hete julimaand kennen, is dat niet verwonderlijk omdat de Verenigde Staten uitmaken van het noordelijk halfrond, waar de maanden juli en augustus “heet zouden moeten zijn”, aldus Turner. Hij bekritiseerde milieuactivisten voor het ophemelen van hitte terwijl ze de intense winters negeren.

“Het is heel vreemd dat milieuactivisten het graag over de zomer hebben, ze hebben het graag over de hitte. Omdat het zo extreem is, de hitte is drukkend, het is erg oncomfortabel. Maar kou is eigenlijk veel dodelijker,” zei hij.

“Gemiddeld sterven er vier keer meer mensen aan de kou. En toch, als we verschrikkelijke winters hebben, geven we de klimaatverandering daar niet de schuld van. We noemen het gewoon winter omdat het niet past in het verhaal dat de planeet warmer wordt.”

“Dus negeren ze de winter gewoon.”

Turner zei dat het “verschrikkelijke milieubeleid” dat door de regering wordt gepusht niet alleen de energiekosten verhoogt en “voortdurende blackouts en brownouts” veroorzaakt, maar ook dodelijker is in de winter dan in de zomer.

“De mens kan veel beter tegen hitte dan tegen kou,” zei hij.

Voordelen van fossiele brandstoffen, elektrische infrastructuur

Terwijl de mainstream media de klimaatalarmisten in stand houden, probeert de regering Biden het gebruik van bepaalde huishoudelijke apparaten te beperken in een poging om de CO2-uitstoot onder controle te houden.

Het ministerie van Energie heeft onlangs rendementsnormen voorgesteld voor nieuwe boilers om klimaatverandering tegen te gaan.

In februari heeft het ministerie normen voorgesteld voor huishoudelijke kooktoestellen die de verkoop van minstens de helft van de Amerikaanse kooktoestellen zouden verbieden.

De regering Biden dringt ook aan op nieuwe normen voor de efficiëntie van vaatwassers en door gas aangedreven draagbare generatoren.

Turner noemde het gebruik van termen als “extreem weer” een van de vele “vage uitdrukkingen die de linkse milieubeweging zoveel als ze ook maar willen mag gebruiken, definiëren en uitleggen … om hun verhaal door te drukken”. Hij benadrukte dat fossiele brandstoffen een zegen zijn voor de mensheid omdat ze mensen in staat stellen te overleven in de natuur door diverse toepassingen van energie te voorzien.

Als de mensheid meer fossiele brandstoffen zou hebben, zou de mensheid “meer floreren”, zei hij.

Een Tesla-superlaadstation in San Rafael, Californië, op 15 februari 2023. (Justin Sullivan/Getty Images)

“We zouden meer mensen hebben met airconditioning en verwarming, en we zouden meer voedsel en goederen en diensten hebben die goedkoper over de hele wereld zouden worden vervoerd. Dus fossiele brandstoffen hebben de planeet niet slechter gemaakt,” zei Turner.

“De natuur is verschrikkelijk. We zien bijvoorbeeld de Canadese bosbranden die nauwelijks onder controle zijn. De natuur is een brute kracht. Orkanen zijn wreed, tornado’s zijn wreed. Maar fossiele brandstoffen hebben ons in staat gesteld om de natuur te temmen zodat we hier kunnen gedijen.”

“En sinds de revolutie van fossiele brandstoffen begon in de jaren 1850, is de bevolking van de planeet exponentieel gegroeid omdat we veel beter kunnen overleven. Dat is een voordeel van fossiele brandstoffen, geen nadeel.”

Op de vraag over het besluit van de regering Biden om gratis airconditioners voor de mensen te voorzien als onderdeel van een plan om “rechtvaardigheid en milieurechtvaardigheid” te bevorderen, terwijl tegelijkertijd beperkingen worden opgelegd aan het gebruik ervan, benadrukte Turner de kwetsbaarheden van het streven van de regering naar een geëlektrificeerde economie.

“Hoe voorzien ze die van stroom? Ze voeden ze via het elektriciteitsnet. En het elektriciteitsnet in de Verenigde Staten wordt op dit moment voor 65 procent aangedreven door fossiele brandstoffen,” zei hij. “Het andere grote percentage is kernenergie. En toch zijn dit de twee industrieën die door deze regering worden ondermijnd.

“Hetzelfde als met elektrische voertuigen, toch? Het is hetzelfde als tegen mensen zeggen dat ze hun elektrische auto moeten opladen, maar vervolgens niet zorgen voor een degelijk elektriciteitsnet om dat te kunnen doen.”

“En dus ontstaat er een enorme kloof tussen enerzijds hoe dit land functioneert, hoe onze economie functioneert en anderzijds hoe wij als samenleving evolueren.”

“We pushen een geëlektrificeerde economie. En toch voorzien we niet in het elektriciteitsnet om zo’n geëlektrificeerde economie te voeden. Dat laat zien dat er geen serieus beleid is. Er is veel onwetendheid in deze regering. En in dit geval is onwetendheid dodelijk.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (23 juli 2023): Environmentalists ‘Ignore the Winter’ While ‘Hyping Up’ Summers to Maintain Climate Narrative, Expert Claims

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.