Wednesday, 17 Apr 2024
Een spuit wordt klaargemaakt met een COVID-19 vaccin bij een vaccinatiekliniek in Montreal, Quebec, op 15 maart 2021. (The Canadian Press/Paul Chiasson)

MIT-deskundige roept op tot onmiddellijke stopzetting van mRNA COVID-injecties: Bewijs toont ‘ongekend niveau van schade’.

De uitrol van mRNA COVID-19 vaccins moet onmiddellijk worden opgeschort, omdat ze “een ongekend niveau van schade veroorzaken, waaronder de dood van jonge mensen en kinderen”, aldus Retsef Levi, professor aan het Massachusetts Institute of Technology.

“Dit is geen theorie meer,” zei de professor tegen The Epoch Times, verwijzend naar bevindingen die de messenger RNA (mRNA) vaccins in verband brengen met myocarditis, een mogelijk fatale ontsteking van het hart. “Dit zijn bewezen feiten die in feite elk gevoel van veiligheid over deze vaccins ondermijnen.”

Al meer dan 30 jaar werkt Levi uitgebreid op het gebied van analyse en modellering, waarbij hij kijkt naar risicomanagementkwesties in de context van gezondheidssystemen en gezondheidsbeleid. Voornamelijk het analyseren van datasets om te zien wat deze onthullen over aspecten als kwaliteit, veiligheid, en risico’s.

Levi, die in november 2022 verscheen in het programma “American Thought Leaders” van EpochTV, besprak zijn studie die een correlatie aantoonde tussen een stijging van 25 procent van het aantal noodoproepen voor hartaanvallen bij jonge, gezonde Israëli’s begin 2021 en de uitgebreide vaccinatie-inspanningen van het land. Hoewel de studie zeker een diepgaand onderzoek zou moeten rechtvaardigen, betoogde hij, zal er meer bewijs nodig zijn dan alleen een correlatie om een einde te maken aan al die vaccinatieprogramma’s.

“De belangrijkste vraag die we ons moeten stellen is: Hebben we genoeg bewijs uit deze studie en vele andere studies om te zeggen ‘stop’?” zei hij toen.

In een videoverklaring die hij maandag op Twitter deelde, zei Levi dat hij nu een aanzienlijke hoeveelheid bewijs heeft gezien dat het risico om te sterven aan myocarditis als gevolg van mRNA-vaccins niet opweegt tegen de voordelen die deze vaccins te bieden hebben.

“Op dit moment moeten alle COVID mRNA vaccinatieprogramma’s onmiddellijk stoppen,” zei hij in de zes en een halve minuut durende video verklaring, die viraal ging met ten minste 1,5 miljoen views in slechts één dag.

“Inmiddels geloof ik dat het cumulatieve bewijs overtuigend is en onze bezorgdheid bevestigt dat de mRNA-vaccins inderdaad een plotselinge hartstilstand veroorzaken als gevolg van door het vaccin veroorzaakte myocarditis. En dit is mogelijk slechts één mechanisme waardoor ze schade veroorzaken,” zei de professor, wijzend op zijn analyse van de gegevens van de Israëlische nationale hulpdiensten, die een toename van 25 procent suggereerden in de oorzaak van “diagnose hartstilstand” onder Israëlische jongeren in de eerste helft van 2021, precies toen de regering een massale vaccinatiecampagne lanceerde. “Gegevens uit het Verenigd Koninkrijk, Schotland, en Australië repliceren de gegevens uit Israël.”

Meer bewijs

Levi wees op twee studies over nadelige gevolgen voor het hart na de vaccinatie bij gezonde jongeren. De ene studie richtte zich op jonge studenten in Thailand en stelde één geval van myopericarditis en vier vermoedelijke subklinische myocarditis vast bij 202 jongens die de tweede vaccinatiedosis kregen. De andere studie, uit Zwitserland, meldde dat bijna 3 procent van de gevaccineerde of gestimuleerde jongeren “lichte schade aan de hartspiercellen” ontwikkelde.

In vergelijking met de gegevens van de U.S. Centers for Disease Control and Prevention over symptomatische myocarditis na vaccinatie (pdf), blijkt subklinische myocarditis die in die studies wordt waargenomen honderden malen vaker voor te komen.

“Het risico op belangrijke abnormale en negatieve cardiovasculaire symptomen na vaccinatie ligt tussen één op 30 en één op 50,” verklaarde Levi aan The Epoch Times. “Dat is onvoorstelbaar qua veiligheid, vooral in een populatie van jonge gezonde mensen.”

Volgens Levi wordt ook de bezorgdheid bevestigd dat door het mRNA-vaccin veroorzaakte myocarditis uiteindelijk de dood kan veroorzaken, waarbij hij een Duitse studie aanhaalt die gebaseerd is op autopsieresultaten. In dat artikel meldden Duitse onderzoekers het uitsluiten van alle mogelijke doodsoorzaken behalve myocarditis bij meerdere mensen die plotseling thuis overleden na vaccinatie.

“Dit gaat al verder dan de beslissing of je het [vaccinatie]programma moet stoppen of niet,” vertelde Levi aan The Epoch Times. “Om het in perspectief te plaatsen, we hebben medicijnen van de markt gehaald voor een veel, veel lager risiconiveau.”

Er is ook een andere aanwijzing voor het onderliggende schademechanisme, en die heeft te maken met de fundamentele manier waarop het mRNA-vaccin werkt, aldus Levi.

Om een mRNA COVID-vaccindosis samen te stellen, wordt de spike van het COVID-virus eerst gecodeerd in mRNA-moleculen, die vervolgens worden verpakt in vetbolletjes, lipiden-nanodeeltjes genaamd, en ten slotte worden verzegeld in een glazen injectieflacon. In reactie op de prik zullen cellen in het lichaam van de ontvanger eiwitten produceren die lijken op de spikes, waardoor een auto-immuunreactie op gang komt.

“De fundamentele aanname, om te beweren dat deze vaccins veilig zijn, is dat wanneer je dit vaccin injecteert, het mRNA, de spike en de lipide plaatselijk in die spier blijven en uit het lichaam verdwijnen,” legde hij uit. “Maar we weten nu dat deze veronderstelling niet klopt—het mRNA en de lipiden dringen daadwerkelijk het bloedstelsel binnen.”

“We weten nog niet hoe precies, maar het is meer dan een verwaarloosbaar fenomeen,” voegde Levi eraan toe. “Alle orgaansystemen in je lichaam worden direct blootgesteld aan grote risico’s door de spike, waarvan we weten dat het het meest giftige deel van het virus is.”

Een dodelijke gok

De MIT-professor beschreef verder dat het dwingen van mensen om zich te laten vaccineren een onredelijke en gevaarlijke gok is, vooral omdat de dominante versie van COVID aanzienlijk minder ernstige ziekten veroorzaakt dan zijn voorgangers.

“In wezen is het nemen van deze injecties bijna als Russische roulette—elke keer dat je ze neemt, gok je op wat er zal gebeuren”, zei hij tegen The Epoch Times. “Ik denk dat het krankzinnig is om dit soort gokken toe te passen op gezonde mensen.”

Wanneer hem werd gevraagd naar de opties voor de toekomst vanuit het oogpunt van risicobeheer, antwoordde Levi dat hij gelooft dat de beste gok erin bestaat te vertrouwen op natuurlijke immuniteit en zich te concentreren op een vroegtijdige behandeling van COVID-infectie. Maar een belangrijkere taak voor de volksgezondheidsautoriteiten is volgens hem het herstellen van het vertrouwen dat tijdens de pandemie is geschonden.

“Ik denk dat de grootste zorg op dit moment niet gaat over het COVID-19 vaccin, maar over het vertrouwen dat het publiek zou moeten hebben,” zei de professor. “Het is essentieel dat het publiek erop vertrouwt dat wat wordt verteld en geïnformeerd gebaseerd is op transparantie en eerlijkheid, en dat het belang van het welzijn van mensen centraal staat.

“Ik denk dat de afgelopen twee jaar dit volledig is doorbroken,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat we dat moeten herstellen door heel transparant te zijn over wat er is gebeurd, en echt iets te doen aan de systematische tekortkomingen die we hebben gezien.”

Gerelateerde reportages:
Retsef Levi: Leaked Videos Show How Israeli Authorities Are ‘Actively Hiding Critical Information About Side Effects of the Vaccines’

Dr. Aseem Malhotra: From Vaccine Pusher to Vaccine Debunker—How I Changed My Mind About the COVID-19 Jab

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 februari 2023): MIT Expert Calls for Immediate Stop of mRNA COVID Jabs: Evidence Shows ‘Unprecedented Level of Harm’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.