Thursday, 20 Jun 2024
Jessica Konen (R) en haar dochter Alicia ontvangen een schikking van $100.000 in een belangrijke zaak tegen Spreckels Union School District in Salinas, Californië. (Met dank aan Jessica Konen)

Moeder, dochter ontvangen $100.000 schikking in belangrijke zaak over geheime geslachtsverandering

Een schooldistrict in Californië dat werd aangeklaagd wegens beschuldigingen dat leraren en personeel van de Buena Vista Middle School in Salinas een 11-jarig meisje coachten om sociaal te veranderen naar een mannelijke genderidentiteit, heeft een schikking getroffen met het meisje en haar moeder voor 100.000 dollar.

De rechtszaak, die op 14 juni 2022 werd aangespannen, noemde het Spreckels Union School District, de directeur van de school en twee leraren als gedaagden.

Jessica Konen, de moeder van het kind, kwam naar voren nadat een uitgelekte geluidsopname onthulde dat de twee leraren andere leraren vertelden over hoe ze in het geheim leerlingen ronselden voor de LGBT-club van de school tijdens een weekendconferentie van de California Teachers Association in Palm Springs, Californië, in oktober 2021. Het evenement werd aangekondigd als de 2021 LGBTQ + Issues Conferentie, Beyond the Binary: Identiteit en verbeelding van mogelijkheden.

De twee leraren werden later geschorst en werken niet meer in het district.

Mevrouw Konen vertelde The Epoch Times dat ze opgelucht is dat er eindelijk een schikking is getroffen.

“Het is een enorme overwinning voor heel Amerika, voor mijzelf, voor mijn dochter en voor andere ouders die soortgelijke situaties meemaken,” zei ze. “Onze stemmen hebben een verschil gemaakt.”

Hoewel ze het Center for American Liberty dankbaar is dat ze de zaak pro bono op zich heeft genomen, zegt Ms. Konen dat de strijd om ouderlijke rechten nog maar net begonnen is.

“Ik heb het gevoel dat sociale overgang in het geheim het echte kwaad is. We moeten er vanaf, punt. Dus de strijd moet doorgaan,” zei ze.

Haar dochter Alicia Konen, die nu 16 is, sloot zich aan bij haar moeder en zei dat ze klaar is om de ervaring, die ze omschreef als “slecht” en “verschrikkelijk”, achter zich te laten.

Volgens het Center for American Liberty en de beschuldigingen in de rechtszaak werd Alicia gerekruteerd om lid te worden van een “Equality Club”, waar ze les kreeg over biseksualiteit, transgender identiteiten en andere LGBT-concepten toen ze in de zesde klas zat.

Alicia begon een mannelijke naam en voornaamwoorden te gebruiken en droeg een borstband onder jongenskleren.

Het schoolpersoneel belegde uiteindelijk een vergadering op de laatste dag voor de wintervakantie tijdens Alicia’s zevende jaar en eiste dat mevrouw Konen naar haar dochter verwees met een mannelijke naam en mannelijke voornaamwoorden, zei mevrouw Konen.

“Ik was absoluut geïntimideerd,” zei ze.

Mevrouw Konen herinnert zich dat ze zich ongemakkelijk en gestrest voelde toen ze Alicia’s kerstcadeaus van een label voorzag.

Ze wilde haar dochter steunen, maar was er nog niet klaar voor om haar een mannelijke naam en voornaamwoorden te geven, dus schreef ze in plaats daarvan “Baby” en “Lieverd”.

“Ik was een emotioneel wrak toen ik alles probeerde te verwerken. Ik was bang om het te verprutsen of om de verkeerde voornaamwoorden te gebruiken,” zei mevrouw Konen. “Ik heb nooit de mannelijke voornaamwoorden gebruikt en ik heb nooit de naam gebruikt.

Ze waarschuwde ouders om “waakzaam te zijn”, met leerkrachten te praten en aandacht te besteden aan wat er gebeurt op lokale schoolbestuursvergaderingen.

Jessica Konen, de moeder van een kind dat naar verluidt werd gecoacht in een transgenderidentiteit op een school in Salinas, Californië. (Met dank aan Trevor Lewis)

“Wees niet bang om vragen te stellen. Wees niet bang om je waarden en meningen te laten zien,” zei mevrouw Konen.

Ze drong er ook bij ouders op aan om meer betrokken te raken bij het leven van hun kinderen.

“We moeten vechten voor onze kinderen, want als wij niet vechten voor onze kinderen, zullen zij vechten voor onze kinderen,” zei mevrouw Konen. “Wees dicht bij je kind, want iemand wil dichterbij komen.”

‘Ik wilde het mijn moeder vertellen’

Alicia’s sociale geslachtsverandering begon toen ze naar een schooldecaan ging omdat ze zich depressief voelde, vertelde ze aan The Epoch Times.

“De counselor vertelde me dat ik verdrietig was omdat ik niet was wie ik hoorde te zijn, en daar begon het allemaal mee,” zei ze.

Alicia werd “weggetrokken” van haar schoolwerk en de counselor die volgens haar met de school samenwerkte om “kinderen sociaal om te vormen,” zette haar op een Gender Support Plan, bekend als een GSP, waardoor het schoolpersoneel een mannelijke naam en voornaamwoorden moest gebruiken als ze het over haar hadden en waardoor ze het uniseks lerarentoilet mocht gebruiken in plaats van de meisjestoiletten.

“Ik kreeg van de school het advies om het niet aan mijn moeder te vertellen en ik kreeg artikelen over hoe ik een sociale overgang voor mijn moeder kon verbergen,” zei ze. “Ik was erg in de war en eerlijk gezegd ook erg bang. Ik wilde het mijn moeder vertellen en zei voortdurend dat ik het haar wilde vertellen, maar ik werd aangemoedigd om het geheim te houden. De school zei dat mijn moeder me niet zou steunen.”

Maar tijdens deze beproeving, die meer dan een jaar duurde, geloofde Alicia dat haar moeder haar hoe dan ook zou steunen.

Een voetgangersbord buiten een basisschool in Costa Mesa, Californië, op 21 augustus 2023. (John Fredricks/De Epoch Times)

Alicia zei dat ze zich beter voelde over zichzelf sinds ze de middelbare school verliet en naar de middelbare school ging, waar ze “zich echt kon concentreren op haar academische studie.”

En ze voelt zich comfortabel met haar geslacht.

“Ik ben 1000 procent een meisje. Ik ben Alicia. Dat is wie ik ben en niemand kan dat ooit veranderen,” zei ze. “Ik voel me eindelijk vrij. Ik heb het gevoel dat niemand controle over me heeft. Ik kan eindelijk verder met mijn leven en gelukkig zijn.”

De Konens hopen dat hun opvallende zaak de aandacht zal trekken en andere gezinnen zal aanmoedigen om het beleid van staats- en lokale schoolbesturen aan te vechten die ouders uitsluiten in het leven van hun kinderen.

“Ik denk dat er in het hele land veel meer naar voren zullen komen, die zich realiseren dat ze nooit alleen waren,” zei mevrouw Konen. “Er zijn mensen die gekwetst zijn.”

De schikking betekent dat ze allebei vrijer over hun ervaringen kunnen praten en ze hebben overwogen om een boek te schrijven.

“Het is een complete passie van mij om door te gaan met het verspreiden van bewustzijn,” zei mevrouw Konen.

Alicia zei dat ze het “heel erg” vond voor andere kinderen die sociaal getransformeerd werden op school.

“Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik over deze zaak wilde praten, omdat ik een stem wil zijn voor de mensen die het gevoel hebben dat ze geen stem hebben,” zei ze.

Mevrouw Konen zei dat het schoolpersoneel misbruik maakte van de jonge geest en de kwetsbare staat van haar dochter, wat ze “een vorm van hersenspoeling” noemde, en haar niet vertelde dat Alicia zelfmoordgedachten had.

Als ouders niet op de hoogte zijn van de problemen van hun kinderen, kunnen ze hen niet helpen ondersteunen of hen de therapie geven die ze nodig hebben, zei ze.

“Het is extreem gevaarlijk,” zei Ms. Konen, “Wat als er iets gebeurt dat onomkeerbaar is? … Als een kind alleen de steun van school heeft, wat gebeurt er dan als ze naar huis gaan? Wat gebeurt er als ze van die slechte dagen hebben? Wat gebeurt er als ze thuis in de war zijn?”

De beste manier om zelfmoorden onder jongeren te voorkomen is dat schoolpersoneel en ouders samenwerken, zegt ze.

“Als iedereen erbij betrokken is, dan is dat in het belang van het kind—het niet verbergen,” zei mevrouw Konen. “Het geheime gedoe moet verdwijnen.”

Het Spreckels Union School District heeft bij het ter perse gaan nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Ongeveer 200 demonstranten voor ouderlijke rechten marcheerden op 22 augustus 2023 door het centrum van Los Angeles om te protesteren tegen geheime geslachtsveranderingen op openbare scholen in Californië. (Met dank aan Hasmik Bezirdshyan)

Moeilijk om er een dollarwaarde op te plakken

Eric Sell, een burgerrechtenadvocaat van het Center for American Liberty die de Konens vertegenwoordigde, vertelde aan The Epoch Times dat het schooldistrict een schikking heeft getroffen op basis van de onderliggende beschuldigingen in de rechtszaak, maar geen schuld of aansprakelijkheid heeft toegegeven.

“Wat er met Alicia en Jessica is gebeurd, is moeilijk in cijfers uit te drukken. Het is moeilijk om er een dollarwaarde op te plakken,” zei hij.

Maar de schikking van $100.000 zal dienen als een afschrikmiddel voor andere schooldistricten die “dit beleid blijven propageren en ouders in het ongewisse houden,” aldus Sell. “Voor zover wij weten, is dit de eerste keer dat een schooldistrict een familie geld moet betalen voor het stiekem veranderen van hun kind achter hun rug om.

Het Center for American Liberty is geïnteresseerd in dit soort zaken omdat het een systematische uitholling van ouderlijke rechten heeft gezien, “vooral door overheidsinstanties en scholen,” zei hij.

Het probleem is “echt duidelijk” op openbare scholen in Californië, waar genderideologie “de scholen infecteert” en “kinderen in de richting duwt van gevaarlijke beslissingen en gevaarlijke levenspaden,” aldus Sell.

Kinderen, die al dan niet alle gevolgen van hun daden volledig kunnen afwegen, nemen beslissingen die mogelijk kunnen leiden tot medicalisering of chirurgie en onomkeerbare schade aan hun eigen lichaam, zei hij.

“We zien dit zo vaak dat het Center for American Liberty heeft besloten om een deel van zijn tijd en middelen te richten op het bestrijden van dit specifieke probleem,” zei Sell.

Hij zei dat “het absurd is” dat de procureur-generaal van Californië, Rob Bonta, het Chino Valley Unified School District heeft aangeklaagd vanwege het beleid om ouders te informeren dat schoolpersoneel ouders binnen een paar dagen moet informeren als hun kind op school van geslacht verandert.

“Het Hooggerechtshof heeft consequent bepaald dat ouders het recht hebben om de opvoeding en het onderwijs van hun kinderen te bepalen,” stelt het Center for American Liberty op zijn website.

“Dit omvat ook het recht om inspraak te hebben in de vraag of de school van hun kinderen hen op sociale wijze naar een ander geslacht omzet. Ouders wordt dat recht ontzegd wanneer scholen denken dat ze beter weten dan ouders hoe ze hun kinderen moeten opvoeden en opzettelijk informatie achterhouden voor moeders en vaders.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (5 september 2023): Mother, Daughter to Receive $100,000 Settlement in Landmark Secret Gender-Transition Case

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.