Sunday, 19 May 2024
Elon Musk, oprichter en hoofdingenieur van SpaceX, spreekt op de 2020 Satellite Conference and Exhibition in Washington op 9 maart 2020. (Win McNamee/Getty Images)

Musk zegt dat COVID vaccinatie ‘hem bijna in het ziekenhuis deed belanden’

Elon Musk zei dat hij liever de gevangenis in zou gaan dan werknemers te ontslaan omdat ze de COVID-19-vaccinatie weigerden, terwijl hij onthulde dat hij bijna in het ziekenhuis was opgenomen nadat hij het vaccin had gekregen.

Elon Musk onthulde dinsdag dat hij meerdere COVID-19 vaccinaties had genomen zodat hij kon reizen tijdens de periode van intense pandemische beperkingen en dat hij na het nemen van zijn derde injectie bijna in het ziekenhuis belandde.

Musk maakte de opmerkingen in een bericht op X dat deel uitmaakte van een discussie die hij startte als reactie op een waarschuwing van functionarissen van de Europese Unie (EU) dat X in het vizier van de censuur van het blok is gekomen omdat het de belangrijkste verspreider van zogenaamde desinformatie zou zijn.

“Heb je dis informatie gehoord?” Musk schreef het bijschrift bij zijn oorspronkelijke bericht, in een woordspeling die gepaard ging met een videocompilatie van nieuwskoppen over COVID-19-vaccins die vroeg in de pandemie begonnen met gedurfde beweringen dat de vaccins “100 procent effectief” zijn, voordat ze gestaag lager en lager werden.

“Het mRNA COVID-19 vaccin was slechts 47% effectief na 5 maanden!” luidt een van de latere koppen, gevolgd door nog negatievere koppen zoals “Zweden en Denemarken stoppen Moderna’s Covid injectie voor jongere mensen” en, tot slot, koppen die de winstgevendheid van vaccinproducenten benadrukken temidden van de roep om schijnbaar eindeloze boosters.

‘Belachelijk’

De notitie van Musk over de afnemende werkzaamheid van vaccins leidde tot een aantal reacties, waaronder een van politiek journalist Ed Krassenstein, die bezwaren naar voren bracht.

“Ik denk dat veranderingen in de werkzaamheid het gevolg zijn van nieuwe stammen en het slijten van de immuniteit van het vaccin. Het is belachelijk dat iemand ooit heeft beweerd dat het 100% effectief was. Geen enkel vaccin is 100% waterdicht,” schreef hij.

Musk antwoordde dat hij in principe niet tegen vaccins is, maar dat hij tegen mandaten is die mensen dwingen de prik te halen.

Elon Musk praat over AI-regulering na bijwonen van besloten forum op Capitol Hill

 

“Het ging mij meer om de schandalige eis dat mensen het vaccin en meerdere boosters *moeten* nemen om überhaupt iets te kunnen doen. Dat is echt gestoord,” schreef Musk.

Hij voegde eraan toe “dat zijn bedrijf SpaceX en vele andere bedrijven gedwongen zouden zijn geweest om iedereen te ontslaan die weigerde gevaccineerd te worden, totdat het Amerikaanse Hooggerechtshof het bevel van president Joe Biden om grote bedrijven te verplichten te vaccineren of te testen ongeldig had verklaard!”

“Dat zouden we niet hebben gedaan. Ik ga liever naar de gevangenis dan dat ik goede mensen ontsla die niet gevaccineerd willen worden,” vervolgt Musk.

Musk onthulde ook dat hij COVID-19 had gekregen en “lichte verkoudheidsverschijnselen” had ervaren, maar hij nam herhaaldelijk vaccinaties om te kunnen reizen.

“Bij het derde prik belandde ik bijna in het ziekenhuis,” zei Musk.

“Hoeveel andere mensen hebben symptomen die eigenlijk komen door het vaccin of de Covid-behandeling, in plaats van door Covid zelf?” vroeg hij.

Er zijn steeds meer gegevens die erop wijzen dat de bijwerkingen van het COVID-19 vaccin ernstiger zijn dan eerder werd beweerd.

Er zijn rapportages die op spike-eiwit gebaseerde COVID-19 vaccins in verband brengen met huidproblemen, een dof rinkelen in de oren bekend als tinnitus, visuele beperkingen, bloedklonters en zelfs de dood.

Musk nuanceerde zijn opmerkingen door te zeggen dat hij niet principieel tegen vaccins is.

“Het is niet zo dat ik niet in vaccins geloof – dat doe ik wel. Maar het middel mag niet potentieel erger zijn dan de ziekte,” zei hij.

“Het publieke debat over efficiëntie mag niet worden afgesloten,” ging Musk verder.

Musk voegde eraan toe dat hij gelooft “dat er ook een groot potentieel is voor het genezen van veel ziekten met behulp van synthetisch mRNA, dus laten we het kindje niet met het badwater weggooien”.

Het bericht van de X-chef leidde tot een reeks reacties, waaronder een humoristische van het Joe Biden Press Release (Parody) account, waarop een foto staat van een lachende president Joe Biden die zegt: “Ik beloof dat je veilig bent na de 42e booster.”

“Zorg ervoor dat je het mondkapje driedubbel indrukt, Elon,” voegde het account eraan toe.

Ondertussen namen EU-ambtenaren in Brussel Musk en X onder de loep van hun censuur.

‘We houden je in de gaten’

Een hoge ambtenaar van de Europese Unie beschuldigde X er op 26 september van de grootste verspreider van desinformatie te zijn en uitte een verholen dreigement, wat Musk ertoe aanzette terug te slaan door het bericht over de afnemende effectiviteit van vaccins te plaatsen en een online debat op gang te brengen.

Tijdens een persconferentie op dinsdag noemde de EU-topcommissaris voor desinformatie en vicevoorzitter van de Europese Commissie (EC), Vera Jourova, X “het platform met het grootste aantal onjuiste of desinformatieve berichten.”

In tegenstelling tot concurrenten als Facebook en Google heeft X van dhr. Musk geweigerd om deel te nemen aan de vrijwillige inspanning van de Europese Unie (EU) om desinformatie te bestrijden, de zogenaamde 2022 Code of Practice on Disinformation.

Hoewel de code naar verluidt niet bindend is, kunnen bedrijven die eraan deelnemen een aantal van hun nalevingsvereisten verlichten onder de Digital Services Act van de EU, die eind augustus van kracht werd en verplicht is voor de grootste tech-platforms met meer dan 45 miljoen gebruikers in de EU, waaronder X.

Na Musk en X eerder te hebben berispt omdat ze niet de wil hadden om zelfcensuur toe te passen en de strijd van de EU tegen “desinformatie” niet serieus namen, verhoogde de EU haar retoriek op 26 september, de dag dat sociale mediabedrijven als Facebook en Google – maar niet X – rapporten publiceerden over de naleving van de nieuwe “desinformatie”-code van het blok.

“Musk weet dat hij niet vrijuit gaat door de gedragscode te verlaten, want nu hebben we de Digital Services Act die volledig gehandhaafd wordt,” zei mevr. Jourova. “Dus mijn boodschap voor Twitter is dat je moet voldoen aan de harde wet en we zullen in de gaten houden wat je doet.”

Hoewel X in mei uit de vrijwillige code stapte, telt het als een “zeer groot online platform” onder de verplichte Digital Services Act (DSA) en is het dus onderworpen aan strengere inhoudsregels.

Mevr. Jourova herinnerde Musk aan het feit dat de EU handhavingsinstrumenten heeft om het platform onder druk te zetten om de inhoudswetten na te leven.

Ze maakte de opmerkingen terwijl ze een update gaf over de EU-code van 2022 voor desinformatie van 27 landen, die bedrijven als Google, TikTok en Facebook-moeder Meta hebben ondertekend, maar die de X van Musk heeft genegeerd.

Enkele voorbeelden uit de rapporten zijn dat Google heeft aangegeven dat het heeft voorkomen dat ongeveer 33 miljoen dollar aan advertentiedollars naar “desinformatie-acteurs” is gegaan en dat Meta meer dan 40 miljoen stukken inhoud heeft voorzien van factchecking-labels.

De nieuwe Digital Services Act-regels zijn van toepassing op 19 “zeer grote” digitale platforms (zoals sociale medianetwerken, websites en online retailers) met ten minste 45 miljoen actieve gebruikers in de EU.

De 19 platforms die onder de paraplu van de nieuwe regels vallen zijn: Alibaba AliExpress, Amazon Store, Apple AppStore, Bing, Booking.com, Facebook, Instagram, Google Maps, Google Play, Google Search, Google Shopping, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, X, Wikipedia, YouTube en Zalando.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (28 september 2023): Musk Says COVID Shot ‘Almost Sent Me to Hospital,’ Says He’d Go to Prison Before Firing Workers for Refusing Jab

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.