Sunday, 19 May 2024
Elon Musk, oprichter van SpaceX, spreekt tijdens de 'Satellite 2020' in het Washington Convention Center in Washington op 9 maart 2020. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

Musk zegt dat accounts die werden geschorst om ‘kleine’ redenen ‘bevrijd zullen worden uit de Twitter-gevangenis’

Elon Musk, de nieuwe baas van Twitter Inc. en CEO van Tesla, onthulde vrijdag dat de accounts van mensen die om “kleine en dubieuze redenen” zijn geschorst, weer in ere zullen worden hersteld.

“Iedereen die om kleine en dubieuze redenen is geschorst, zal worden bevrijd uit de gevangenis van Twitter”, postte Musk vrijdagavond. Hij maakte niet bekend wanneer geschorste accounts weer in ere worden hersteld.

Het bericht van de miljardair kwam als een reactie op Mikhaila Peterson, een in Canada geboren podcaster die deskundigen host op haar show, “The Mikhaila Peterson Podcast,” om een verscheidenheid aan onderwerpen te bespreken die vaak worden geschuwd.

“[Elon Musk,] kun je mijn vader [Jordan Peterson] weer terugbrengen, maar er ook voor zorgen dat hij niet al zijn tijd op Twitter doorbrengt?” vroeg Peterson aan Musk op het sociale media platform.

Op Twitter hebben talrijke conservatieven en voorstanders van vrije meningsuiting Musk gevraagd accounts te herstellen die werden verwijderd onder de vorige leiding van het bedrijf, dat ervan werd beschuldigd bepaalde minderheids- en politiek conservatieve standpunten te censureren. Twitter heeft dergelijke beweringen altijd ontkend.

Vrijdag zei de SpaceX-oprichter en zelfbenoemde “vrijspreker-absolutist” ook dat hij een “inhoudsraad met zeer uiteenlopende standpunten” zal vormen, waarbij hij opmerkte dat “er geen belangrijke inhoudsbeslissingen of account herinvoeringen zullen plaatsvinden voordat die raad bijeenkomt”.

Musk was het er ook mee eens dat Twitter “natuurlijk geen free-for-all hellscape kan worden, waar alles gezegd kan worden zonder gevolgen!”.

De Europese Commissie waarschuwde Musk vrijdag dat hij zich aan de EU-regels moet houden nadat de miljardair het sociale mediaplatform heeft overgenomen.

“In Europa zal de vogel volgens onze regels vliegen”, schreef Thierry Breton, de EU-commissaris voor de interne markt, op Twitter, enkele uren nadat Musk had gepost dat de “vogel is bevrijd”, in verwijzing naar het iconische logo van Twitter.

‘Chef Twit’

Musk voltooide de overname van Twitter voor 44 miljard dollar op 27 oktober en paste zijn bio aan als ” Chef Twit “. Hij ontsloeg ook een aantal belangrijke namen bij het in San Francisco gevestigde bedrijf, waaronder CEO Parag Agarawal en hoofd juridisch beleid Vijaya Gadde.

SpaceX-eigenaar en Tesla CEO Elon Musk arriveert op de rode loper voor de Axel Springer Award 2020 in Berlijn, Duitsland, op 1 december 2020. (Britta Pedersen-Pool/Getty Images)

Gadde, berucht omdat hij verantwoordelijk is voor de censuur- en verbodspraktijken bij het bedrijf, was de persoon die de leiding had over het bannen van voormalig president Donald Trump, het verbieden van politieke advertenties en het censureren van het Hunter Biden laptop verhaal.

Vrijdag wenste Trump Musk het beste met zijn overname van Twitter, maar hij zei niet of hij het platform opnieuw zou gebruiken.

“Ik ben erg blij dat Twitter nu in gezonde handen is, en niet langer gerund zal worden door radicaal linkse waanzinnigen en maniakken die ons land echt haten”, schreef Trump vrijdagochtend op Truth Social. “Twitter moet nu hard werken om zich te ontdoen van alle bots en nepaccounts die het zo’n schade hebben toegebracht. Het zal veel kleiner, maar beter worden. I LOVE TRUTH!”

Musk’s overname van Twitter kwam na maanden van heen-en-weergeloop tussen de twee partijen, waaronder een rechtszaak tegen Musk, omdat de Tesla CEO het bedrijf beschuldigde van het verbergen van informatie over bots en geautomatiseerde accounts.

In een eerdere verklaring zei Musk dat hij het social media platform “beter dan ooit wil maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de algoritmes open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spam bots te verslaan en alle mensen te authenticeren.”

Van NTD News

Gepubliceerd door The Epoch Times (29 oktober 2022): Musk Says Accounts Suspended for ‘Minor’ Reasons Will Be ‘Freed From Twitter Jail’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.