Sunday, 16 Jun 2024
Jose Maria Alonso Hidalgo woonde Shen Yun Performing Arts bij in het Cartuja Center Cite, in Sevilla, Spanje, op 9 maart 2023. (NTD)

Muziek is een kracht die de hemelse wezens ons hebben gegeven, zegt musicus na het zien van Shen Yun.

SEVILLA, Spanje—Geluidstechnicus en musicus Jose Maria Alonso Hidalgo woonde op 9 maart Shen Yun Performing Arts bij in het Cartuja Centrum en zei dat hij als musicus hield van de mix van westerse en oosterse muziek en “die fusie van het oude en het moderne”.

“Dat was iets nieuws en fris voor mijn oren, en ik denk dat het een grote bijdrage heeft geleverd aan de muziek.”

De heer Hildalgo voelde zich aangetrokken tot de traditionele Chinese instrumenten. “Ik heb nooit de gelegenheid gehad om ze live en direct te horen, ja, als virtuele instrumenten, maar als je het live hoort, is het duidelijk dat het helemaal anders is!”

‘Muziek heeft een ziel’

“Het thema van de harmonie, het harmonische dat elk van de instrumenten kan voortbrengen, hoe het het hele theater vulde: als je het daar niet meemaakt, [of] je bent er niet bij op dat moment, zul je het niet kunnen begrijpen, en zul je niet echt weten wat het uitdrukt en wat de ziel van dat instrument is,” zei hij.

Hij sprak over de kracht van muziek.

“Ik geloof dat muziek een ziel heeft. Muziek is een kracht die de hemelse wezens ons hebben gegeven zodat we, als we verdrietig zijn, vreugde kunnen voelen, dat we, als we omringd zijn door duisternis, het licht kunnen zien, en muziek is een deel van dat licht. Muziek maakt deel uit van die vreugde.”

“Hoe vaak hebben we de gelegenheid gehad wanneer we thuis zijn, of wanneer we rouwen, of een beetje ontmoedigd zijn over dingen die gebeuren, en je zet een liedje op, en het verandert je houding volledig? Het is als al die energie, van al die musici die spelen, die componist die creëert,” zei hij.

Shen Yun, gevestigd in New York, werd in 2006 opgericht door vooraanstaande Chinese artiesten en werd al snel ‘s werelds belangrijkste klassieke Chinese dans- en muziekgezelschap. De missie van Shen Yun is om de traditionele Chinese cultuur nieuw leven in te blazen.

“Ik denk dat muziek een hemelse rol heeft omdat het ons anders niet zou laten voelen wat het ons laat voelen.”

De traditionele cultuur herleven

De heer Hildalgo zei dat hij zich zo voelde toen hij naar het Shen Yun orkest luisterde: “Ja, vooral toen ik begon te luisteren naar deze fusie tussen modern en traditioneel.”

Hij sprak over het belang van het doen herleven van traditionele cultuur zoals Shen Yun doet in deze sociale context. “We leren van onze ouderen. We leren van de geschiedenis. We leren van alles wat andere mensen hebben meegemaakt. En dankzij hen hebben we vandaag de kans om verder te leren. En het in het heden plaatsen, is denk ik zeer belangrijk.”

Hij zei: “Ik denk dat we een beetje terug moeten kijken en al het goede moeten kunnen zien, niet het slechte, maar al het goede dat de mensheid heeft gedaan, en in staat moeten zijn om ze opnieuw te brengen, naar dit moment, in deze tijd.”

Hij zou Shen Yun aanbevelen “aan alle musici als ze iets speciaals in hun leven willen ervaren, als ze die fusie willen ervaren waar we het al die tijd over hebben gehad, helemaal! Kom het zien en horen.”

Hij moedigde iedereen aan om Shen Yun te zien: “Ik denk dat het een show is voor de hele familie. We hebben het over oude en jonge mensen, ik heb mensen gezien die heel oud zijn, die niet eens de trap op konden. We moesten ze helpen om naar boven te gaan. We hebben ook kinderen gezien die luisterden, en iedereen in stilte luisterend naar deze projectie van energie, deze projectie van kracht die de muziek is, die de dans is, die de show zelf is.”

“Ze spreken van Goddelijkheid, ze spreken van Schepper, ze spreken van een hemelse kracht, en ik geloof dat de luisteraar, de toeschouwer, als we het beleven, we het kunnen voelen,” zei hij. “We kunnen die goddelijkheid voelen; we kunnen die kracht voelen.”

“Waarom nemen we niet al het goede, en waarom smelten we niet de hele wereld samen tot één wezen? Ik denk dat deze show zich op die plaats bevindt. Het is erg gefocust op het samenvoegen, op het creëren van één wezen, maar volledig collectief en totaal, in dit geval, globaal.”

“We zijn mannen, we zijn vrouwen, we zijn kinderen, ongeacht het land, ongeacht het beroep, ongeacht hoe we zijn, uiteindelijk zijn we: mannen, vrouwen en kinderen. Bedankt om me dit te laten voelen.”

Verslaggeving door NTD

The Epoch Times is een trotse sponsor van Shen Yun Performing Arts. We hebben verslag van publieksreacties uitgebracht sinds het begin van Shen Yun in 2006.

Gepubliceerd door The Epoch Times ( 11 maart 2023): Music Is a Power That the Celestial Beings Have Given Us, Musician Says After Seeing Shen Yun

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.