Thursday, 18 Jul 2024
De Nederlandse politiek commentator Eva Vlaardingerbroek in een interview met NTD Avondjournaal uitgezonden op 7 juli 2022. (NTD/Screenshot via The Epoch Times)

Nederlands boerenprotest tegen globalistische, communistische agenda: Eva Vlaardingerbroek

De protesten van Nederlandse boeren hebben de aandacht van de wereld getrokken. Volgens de Nederlandse politiek commentator Eva Vlaardingerbroek volgt het klimaatbeleid van de regering, dat tot wijdverbreide protesten heeft geleid, een communistische agenda van de mondiale elites.

“Het is communisme ten voeten uit”, zei Vlaardingerbroek op 7 juli tegen het zustermedium NTD van The Epoch Times. “Als de staat binnenkomt en zegt ‘ik ga uw eigendom afpakken voor een zogenaamd groter goed’. Ik zou niet weten wat er essentiëler zou kunnen zijn voor het communisme dan dat.”

De Nederlandse regering is al jaren van plan de uitstoot van stikstof en ammoniak, die door de veestapel worden geproduceerd, drastisch te verminderen om de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie te halen.

Op 10 juni kondigde de coalitieregering een nationaal en gebiedsspecifiek plan aan om de uitstoot van stikstof-broeikasgassen te beteugelen. Sommige delen van het land zouden die uitstoot met 70 of zelfs 95 procent moeten terugdringen.

De protesten bereikten een hoogtepunt na de aankondiging. Steeds meer boeren sloten zich aan bij de protesten, waarbij snelwegen en voedseldistributiecentra werden geblokkeerd en plannen bestonden om bij sommige luchthavens te protesteren.

‘Onvermijdelijke overgang’

“Deze stikstofwet is echt de druppel die de emmer doet overlopen,” zei Vlaardingerbroek. “Ze zijn onderworpen aan zoveel krankzinnige regels die ervoor hebben gezorgd dat ze hun hele bedrijf keer op keer hebben moeten reorganiseren, om nu uiteindelijk, vaak volledig te worden stilgelegd.”

Boeren verlaten de stad Bathmen, Nederland, op weg naar het boerenprotest in Stroe. Bij het protest tegen het stikstofbeleid op 22 juni 2022 worden tienduizenden deelnemers verwacht. (Bart Maat/ANP/AFP via Getty Images)

Vlaardingerbroek zei dat sommige boeren helaas zelfmoord hebben gepleegd als gevolg van deze beperkingen.

De Nederlandse ministers noemden het voorstel een “onvermijdelijke overgang” en waarschuwden dat de boeren misschien het vooruitzicht zouden krijgen hun bedrijf te moeten sluiten.

“De eerlijke boodschap (…) is dat niet alle boeren hun bedrijf kunnen voortzetten”, zei de regering in een verklaring bij de aankondiging van haar plan in juni.

De regering sloot ook de mogelijkheid niet uit om land te onteigenen van boeren die zich niet aan de regels houden.

2030 Agenda

“Het is dus communisme”, zei Vlaardingerbroek. “Het wordt op wereldschaal gedaan, want dit is onderdeel van een grotere agenda dan alleen de agenda van de Nederlandse regering.”

Nederlandse boeren die protesteren tegen de plannen van de regering om de uitstoot van stikstofoxide en ammoniak te verminderen, verzamelen zich voor een demonstratie in Stroe, Nederland, woensdag 22 juni, 2022. (AP Foto/Aleksandar Furtula)

“Ze volgen een agenda die de 2030-agenda heet. Dat zijn beperkingen en klimaatregels die over de hele wereld worden opgelegd,” voegde Vlaardingerbroek toe.

In september 2015 nam de Algemene Vergadering van de VN de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling aan. De agenda heeft 17 doelen, waaronder het bevorderen van duurzame landbouw, duurzame energie, duurzame industrialisatie, duurzame consumptie en productie, en meer.

De Nederlandse regering noemde de 17 doelen “leidende beginselen van het Nederlandse beleid”.

De Europese Commissie heeft zich voorgenomen om tegen 2030 ten minste 55 procent van de broeikasgasemissies terug te dringen om tegen 2050 een netto-nul-uitstoot van broeikasgassen te bereiken.

Vlaardingerbroek voegde eraan toe dat boeren in Italië en Polen ook zijn begonnen met protesteren. Een verbod op kunstmest in Sri Lanka leidde tot een voedselcrisis. Het land riep op 7 juli het faillissement uit.

Afgelopen april beloofde president Joe Biden ook dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 50-52 procent zou zijn afgenomen ten opzichte van 2005.

‘Ze kunnen als volgende naar jou komen’

In een interview met Tucker Carlson vergeleek Vlaardingerbroek het beleid van de Nederlandse regering ook met de “Great Reset” van het World Economic Forum.

“Ze willen dat we insecten eten. Ze willen dat we het nepvlees eten dat zij produceren. Het is dus heel duidelijk dat dit niet iets is wat alleen het Nederlandse volk zal ondergaan. En daarom hebben we jullie steun uit andere landen nodig,” vertelde Vlaardingerbroek aan NTD, die tijdens het interview een rode zakdoek droeg om haar steun aan de boeren te betuigen. De rode zakdoek is het symbool geworden van het verzet van de boeren.

“Wij worden nu het hardst getroffen, en we zijn misschien wel de eersten”, zei Vlaardingerbroek. “Maar het is heel belangrijk voor andere mensen om te weten dat ze hierna bij jou kunnen komen.”

The Epoch Times heeft contact opgenomen met de Nederlandse regering voor commentaar.

Nathan Worcester droeg bij aan dit verslag.

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (09 juli 2022): Dutch Farmers Are Protesting Against a Globalist, Communist Agenda: Eva Vlaardingerbroek

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.