Wednesday, 17 Apr 2024
Maria Boyanova en Sanda Boistean woonden Shen Yun Performing Arts bij in het Martini Plaza, op 20 januari 2023. (Gokhan Tunc/The Epoch Times)

Nederlands publiek beschrijft Shen Yun als ‘een van de meest verbazingwekkende ervaringen die ik ooit in mijn leven heb gehad’

GRONINGEN, Nederland—Shen Yun Performing Arts gaf vier voorstellingen in het MartiniPlaza in Groningen van 20 tot 22 januari. Het publiek kreeg de kans om te leren over de traditionele Chinese cultuur en een glimp op te vangen van hoe China was vóór het communisme.

“Dit is echt een van de meest verbazingwekkende ervaringen die ik ooit in mijn leven heb gehad,” zei Maia Boyanova, een tandarts die Shen Yun op 20 januari zag optreden. “Het is echt, echt verbazingwekkend. De voorstelling is zo goed en zo levendig en ook zo gracieus, dat je gewoon de hele tijd sprakeloos bent.”

Shen Yun is gevestigd in New York en werd in 2006 opgericht door vooraanstaande Chinese artiesten die de traditionele Chinese cultuur wilden doen herleven door middel van klassieke Chinese dans en muziek. Shen Yun is nu ‘s werelds belangrijkste gezelschap voor podiumkunsten, met acht even grote gezelschappen die tegelijkertijd door de wereld toeren. Het seizoen 2023 van Shen Yun is het grootste tot nu toe, en de acht gezelschappen zullen door vijf continenten, meer dan 20 landen en meer dan 180 steden toeren.

Naast mevrouw Boyanova woonde ook tandarts Sanda Boistean de voorstelling bij.

“Ik was ook erg onder de indruk,” zei mevrouw Boistean. “De Aziatische cultuur—vooral de Chinese—is zeer rijk. Het is echt verbazingwekkend hoe ze zoveel emoties kunnen oproepen… We krijgen er kippenvel van.”

Mevrouw Boyanova en mevrouw Boistean genoten van de erhu solo die deel uitmaakte van het programma van Shen Yun. Een erhu is een traditioneel Chinees snaarinstrument met slechts twee snaren maar kan een breed scala aan emoties uitdrukken, waarvan de twee dames onder de indruk waren.

“Het oude instrument met slechts twee snaren—daar kregen we echt tranen van in de ogen,” zei mevrouw Boistean. “We dachten, hoe geweldig is dat?”

“Ze spreken door de kleuren, de kostuums, de gracieuze bewegingen, de muziek … je wordt zo meegevoerd in de legende, in het verhaal dat ze wilden delen.”

Verslaggeving door Gokhan Tunc en Wandi Zhu

De Epoch Times is een trotse sponsor van Shen Yun Performing Arts. We hebben de reacties van het publiek gevolgd sinds de start van Shen Yun in 2006.

Gepubliceerd door The Epoch Times (22 januari 2023): Dutch Audience Member Describes Shen Yun as ‘One of the Most Amazing Experiences That I Have Ever Had in My Life’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.