Thursday, 18 Jul 2024
Een toeschouwer met een smartphone in de hand terwijl vuurwerk knalt naast de Arc de Triomphe, op de Avenue des Champs-Elysees tijdens de nieuwjaarsviering in Parijs, op 1 januari 2023. (Julien de Rosa/AFP via Getty Images)

Nieuwjaarsvieringen over de hele wereld om 2023 te verwelkomen

De wereld neemt afscheid van 2022 en kijkt met voorzichtig optimisme naar 2023, temidden van belangrijke uitdagingen voor de wereldeconomie, zoals een stijgende inflatie, een voortdurende oorlog tussen Rusland en Oekraïne die de internationale energiesector heeft ontwricht, een verhoogd aantal oversterfgevallen over de hele wereld sinds het begin van de COVID-19-pandemie, en voortdurende inspanningen van de Chinese communistische partij (CCP) om een onuitgesproken oorlog met de Verenigde Staten te voeren en de wereld te domineren.

Aan het eind van het jaar vond een verschuiving plaats in de Britse monarchie met de troonsbestijging van Koning Karel III na het overlijden van Koningin Elizabeth II in september. Mensen over de hele wereld keken mee naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in november. De maand werd afgesloten met de dood van de voormalige CCP-leider Jiang Zemin, die verantwoordelijk was voor de vervolging van Falun Gong beoefenaars vanaf 1999. Het jaar eindigde met de onthulling in december van de “Twitter Files”, die aan de internationale gemeenschap onthulden hoe overheidsinstanties Twitter beïnvloedden om discussies over verschillende kwesties, gaande van de verkiezingen van 2020 tot COVID-19, te censureren en bij te sturen.

Op oudejaarsavond verzamelden veel mensen zich in grote menigten om getuige te zijn van vuurwerk en lichtshows als gebaar van afscheid van 2022 en verwelkoming van 2023. De meeste landen hebben sinds het begin van 2022 een groot aantal beperkingen versoepeld en de wereld opengesteld voor de post-COVID-normaliteit. Hier zijn enkele foto’s van hoe de vieringen over de hele wereld verliepen:

Vuurwerk boven de Sky Tower in het centrum van Auckland bij het begin van de nieuwjaarsviering in Nieuw-Zeeland, zondag 1 januari 2023. (Dean Purcel/NZ Herald via AP)
SYDNEY, AUSTRALIË – 01 JANUARI: Vuurwerk licht op boven de Sydney Harbour Bridge tijdens de nieuwjaarsviering op 01 januari 2023 in Sydney, Australië. Feestvierders kwamen massaal opdagen om de komst van het nieuwe jaar te vieren, de eerste sinds de pandemie-restricties begin 2022 volledig werden opgeheven. (Foto door Roni Bintang/Getty Images)
SYDNEY, AUSTRALIË – 01 JANUARI: Vuurwerk verlicht de hemel boven de Sydney Harbour Bridge tijdens de nieuwjaarsviering op 01 januari 2023 in Sydney, Australië.
Feestvierders laten ballonnen op tijdens een nieuwjaarsviering in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei, op 1 januari 2023. – China OUT (Foto door AFP) / China OUT (Foto door STR/AFP via Getty Images)
TAIPEI, TAIWAN – 01 JANUARI: Mensen vieren feest terwijl vuurwerk de skyline van het Taipei 101-gebouw verlicht tijdens de nieuwjaarsviering op 01 januari 2023 in Taipei, Taiwan. (Foto door Gene Wang/Getty Images)
WUHAN, CHINA: (CHINA OUT) Feestvierders laten ballonnen los om het nieuwe jaar te vieren in de voetgangersstraat Jianghan Road op 31 december 2022 in Wuhan, China. (Foto door Getty Images)
Mensen vieren het nieuwe jaar met vuurwerk in Sanya in China’s zuidelijke provincie Hainan op 1 januari 2023. (Foto door HECTOR RETAMAL / AFP) (Foto door HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)
CHONGLI, CHINA – 01 JANUARI: Een koppel neemt een foto terwijl feestvierders vuurwerk afsteken om het nieuwe jaar te vieren in een skioord in Chongli, provincie Hebei, China. (Foto door Kevin Frayer/Getty Images)
Feestvierders kijken naar een vuurwerk- en lasershow terwijl ze het nieuwe jaar vieren naast de Victoriahaven in Hongkong op 1 januari 2023. (Foto door ISAAC LAWRENCE / AFP) (Foto door ISAAC LAWRENCE/AFP via Getty Images)
Feestvierders maken foto’s tijdens een vuurwerk- en lasershow terwijl ze het nieuwe jaar vieren in Hongkong op 1 januari 2023. (Foto door ISAAC LAWRENCE / AFP) (Foto door ISAAC LAWRENCE/AFP via Getty Images)
Mensen verzamelen zich voor de torii poort van het Oarai Isosaki heiligdom om naar de zonsopgang te kijken op nieuwjaarsdag in Oarai in de prefectuur Ibaraki op 1 januari 2023. (Foto door Philip FONG / AFP) (Foto door PHILIP FONG/AFP via Getty Images)
Mensen verzamelen zich voor de torii poort van het Oarai Isosaki heiligdom om naar de zonsopgang te kijken op nieuwjaarsdag in Oarai in de prefectuur Ibaraki op 1 januari 2023. (Foto door Philip FONG / AFP) (Foto door PHILIP FONG/AFP via Getty Images)
SEOUL, ZUID-KOREA: De jaarlijkse bellentrekkerij in het Bosingak Paviljoen op 1 januari 2023 in Seoel, Zuid-Korea. Het evenement markeert de eerste editie in het centrum van Seoel nadat het evenement de afgelopen drie jaar zonder publiek werd gehouden vanwege de COVID-19 pandemie. (Foto door Chung Sung-Jun/Getty Images)
SEOUL, ZUID-KOREA: Leden van het publiek kijken naar de eerste zonsopgang van het jaar tijdens de nieuwjaarsviering in een park op 1 januari 2023 in Seoel, Zuid-Korea. De nieuwjaarsviering in Seoel keert dit jaar terug nadat deze tijdens de Covidepandemie was afgelast. (Foto door Chung Sung-Jun/Getty Images)
Mensen wonen een vuurwerkceremonie bij tijdens de viering van het nieuwe jaar op het Kim Il Sung-plein in Pyongyang op 1 januari 2023. (Foto door KIM Won Jin / AFP) (Foto door KIM WON JIN/AFP via Getty Images)
Mensen wonen een vuurwerkceremonie bij in Pyongyang op 1 januari 2023. (Foto door KIM Won Jin / AFP) (Foto door KIM WON JIN/AFP via Getty Images)
BANGKOK, THAILAND: Mensen nemen een selfie tijdens een vuurwerkshow op oudejaarsavond vanaf de King Taksin Bridge op 01 januari 2023 in Bangkok, Thailand. (Foto door Lauren DeCicca/Getty Images)
TOPSHOT – Deze foto, genomen op 1 januari 2023, toont een vuurwerkshow boven de boeddhistische tempel Wat Arun aan de Chao Phraya-rivier tijdens de nieuwjaarsviering in Bangkok. (Foto door Jack TAYLOR / AFP) (Foto door JACK TAYLOR/AFP via Getty Images)
BANGKOK, THAILAND: Mensen tellen af om het nieuwe jaar te vieren in het Central World Department Store in het centrum op 31 december 2022 in Bangkok, Thailand. (Foto door Sirachai Arunrugstichai/Getty Images)
Mensen verzamelen zich om naar muziek te luisteren en naar een vuurwerk te kijken voor het aftellen naar 2023 in Hanoi op 31 december 2022. (Foto door Nhac NGUYEN / AFP) (Foto door NHAC NGUYEN/AFP via Getty Images)
Een koppel kust tijdens het aftellen naar 2023 in Hanoi op 31 december 2022. (Foto door Nhac NGUYEN / AFP) (Foto door NHAC NGUYEN/AFP via Getty Images)
Feestvierders wonen nieuwjaarsvieringen bij naast het Selamat Datang (Welkom) Monument bij de rotonde van Hotel Indonesia in Jakarta op 1 januari 2023. (Foto door ADEK BERRY / AFP) (Foto door ADEK BERRY/AFP via Getty Images)
YOGYAKARTA, INDONESIË: Mensen steken vuurwerk af tijdens de nieuwjaarsviering op 31 december 2022 in Yogyakarta, Indonesië. (Foto door Ulet Ifansasti/Getty Images)
MANILA, PHILIPPINES: Vuurwerk knalt boven gebouwen tijdens de nieuwjaarsviering op 01 januari 2023 in Makati, Metro Manila, Filippijnen. (Foto door Ezra Acayan/Getty Images)
MANILA, PHILIPPINES: Vuurwerk knalt boven gebouwen tijdens de nieuwjaarsviering op 01 januari 2023 in Makati, Metro Manila, Filippijnen. (Foto door Ezra Acayan/Getty Images)

 

Deze foto, genomen op 1 januari 2023, toont vuurwerk in de lucht naast de verlichte Lotus Tower tijdens de nieuwjaarsviering in Colombo. (Foto door ISHARA S. KODIKARA / AFP) (Foto door ISHARA S. KODIKARA/AFP via Getty Images)
Vuurwerk verlicht de hemel na het aftellen naar het nieuwe jaar in de Miracle Center Cathedral in Kampala, Oeganda, op 1 januari 2023. (Foto door BADRU KATUMBA / AFP) (Foto door BADRU KATUMBA/AFP via Getty Images)
Mensen kijken naar vuurwerk dat wordt afgestoken vanaf het gebouw van de Old Mutual Tower om het nieuwe jaar te vieren in Nairobi op 1 januari 2023. (Foto door YASUYOSHI CHIBA / AFP) (Foto door YASUYOSHI CHIBA/AFP via Getty Images)
Nieuwjaarsvuurwerk verlicht de Burj Khalifa om middernacht in het Golfemiraat Dubai op 31 december 2022. (Foto door Ryan LIM / AFP) (Foto door RYAN LIM/AFP via Getty Images)
Vuurwerk verlicht de hemel tijdens een licht- en droneshow om het nieuwe jaar te vieren in Al Wathba, bij Abu Dhabi, op 31 december 2022, tijdens het Sheikh Zayed Festival. (Foto door Giuseppe CACACE / AFP) (Foto door GIUSEPPE CACACE/AFP via Getty Images)
Vuurwerk verlicht de hemel boven het uitgaansgebied Boulevard World in de Saoedische hoofdstad Riyad tijdens de nieuwjaarsviering op 1 januari 2023. (Foto door Fayez Nureldine / AFP) (Foto door FAYEZ NURELDINE/AFP via Getty Images)
Mensen kijken naar vuurwerk terwijl ze het nieuwe jaar vieren in Koeweit-stad op 1 januari 2023. (Foto door YASSER AL-ZAYYAT / AFP) (Foto door YASSER AL-ZAYYAT/AFP via Getty Images)
Vuurwerk verlicht de hemel in de zuidelijke stad Nasiriyah in Irak tijdens de nieuwjaarsviering, op 1 januari 2023. (Foto door Asaad NIAZI / AFP) (Foto door ASAAD NIAZI/AFP via Getty Images)
KYIV, UKRAINE: Mensen verzamelen zich bij een kerstboom versierd in de kleuren van de Oekraïense vlag op een plein in Kiev op oudejaarsavond op 31 december 2022 in KYIV, Oekraïne. Veel inwoners zitten zonder stroom of water nu de Russische raketaanvallen in het hele land doorgaan. In de hoofdstad, waar zaterdag verschillende explosies plaatsvonden waarbij meer dan een dozijn mensen gewond raakten, geldt nog steeds een avondklok van 23.00 uur. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)
Mensen lopen op het Rode Plein voor de sluiting van het plein voor festiviteiten op oudejaarsavond, met links de Sint-Basiliuskathedraal en rechts de Spasskaya-toren, in Moskou, Rusland, zaterdag 31 dec. 2022. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Vuurwerk knalt in de lucht tijdens de nieuwjaarsviering in Sarajevo, vroeg op 1 januari 2023. (Foto door ELVIS BARUKCIC / AFP) (Foto door ELVIS BARUKCIC/AFP via Getty Images)
LONDEN, ENGLAND: Vuurwerk verlicht de Londense skyline boven de Big Ben en de London Eye net na middernacht op 1 januari 2023 in Londen, Engeland. Het Londense nieuwjaarsvuurwerk keerde dit jaar terug nadat het tijdens de Covidepandemie was afgelast. (Foto door Dan Kitwood/Getty Images)
LONDON, ENGLAND – JANUARY 01: New Years’ Eve fireworks are seen over the London skyline from Lift 109 at Battersea Power Station on LONDEN, ENGLAND: Oudejaarsvuurwerk is te zien boven de Londense skyline vanaf Lift 109 in Battersea Power Station op 01 januari 2023 in Londen, Engeland. Het Londense oudejaarsvuurwerk keerde dit jaar terug nadat het tijdens de Covidepandemie was afgelast. (Foto door Rob Pinney/Getty Images) 01, 2023 in London, England. London’s New Years’ Eve Firework display returns this year after it was cancelled during the Covid Pandemic. (Photo by Rob Pinney/Getty Images)
LONDEN, ENGLAND: Vuurwerk en een droneshow ter ere van wijlen koningin Elizabeth II verlichten de Londense skyline om het nieuwe jaar te vieren op 1 januari 2023 in Londen, Engeland. Het Londense nieuwjaarsvuurwerk keerde dit jaar terug nadat het tijdens de Covidepandemie was afgelast. (Foto door Carl Court/Getty Images)
Vuurwerk knalt naast de Arc de Triomphe met “2023” geprojecteerd op het gebouw, op de Avenue des Champs-Elysees tijdens nieuwjaarsvieringen in Parijs, op 1 januari 2023. (Foto door JULIEN DE ROSA / AFP) (Foto door JULIEN DE ROSA/AFP via Getty Images)
Mensen verzamelen zich op de Champs-Elysees terwijl ze wachten op het nieuwjaarsvuurwerk in Parijs op 31 december 2022. (Foto door JULIEN DE ROSA / AFP) (Foto door JULIEN DE ROSA/AFP via Getty Images)
Vuurwerk knalt boven de Brandenburger Poort in Berlijn tijdens een nieuwjaarslicht- en muziekshow voor middernacht om het jaar 2023 te verwelkomen, op 1 januari 2023. – De acht miljard mensen van de wereld zijn begonnen met het inluiden van 2023 en het afscheid nemen van een turbulent jaar, gekenmerkt door oorlog in Europa, scherpe prijsstijgingen, de glorie van Lionel Messi’s wereldkampioenschap voetbal en de dood van koningin Elizabeth, Pele en voormalig paus Benedictus. (Foto door Tobias SCHWARZ / AFP) (Foto door TOBIAS SCHWARZ/AFP via Getty Images)
BERLIJN, DUITSLAND: Bezoekers vieren het nieuwe jaar bij de Brandenburger Poort op 01 januari 2023 in Berlijn, Duitsland. De afgelopen twee jaar was er tijdens de pandemie van het Coronavirus (COVID-19) een nationaal verbod op de aankoop en het afsteken van vuurwerk in het land om te voorkomen dat er mensenmassa’s zouden ontstaan om te voorkomen dat ziekenhuizen overbelast zouden raken. Hoewel het verbod is opgeheven om de verkoop en het gebruik van vuurwerk gedurende drie dagen toe te staan, werd er geen officiële vuurwerkshow zoals de jaarlijkse traditie bij de Brandenburger Poort gehouden. (Foto door Adam Berry/Getty I
Honderden toeristen en burgers wonen een water- en lasershow bij om het nieuwe jaar 2023 te vieren op het centrale plein in Graz, Oostenrijk, op 31 december 2022. – Oostenrijk UIT (Foto door ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Oostenrijk UIT (Foto door ERWIN SCHERIAU/APA/AFP via Getty Images)
Honderden toeristen en burgers wonen een water- en lasershow bij om het nieuwe jaar 2023 te vieren op het centrale plein in Graz, Oostenrijk, op 31 december 2022. – Oostenrijk UIT (Foto door ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Oostenrijk UIT (Foto door ERWIN SCHERIAU/APA/AFP via Getty Images)
Vuurwerk is te zien op nieuwjaarsdag voor de noordelijke bergketen van de Alpen (Nordkette) bij Innsbruck, Oostenrijk, op 1 januari 2023. (Foto door Christof STACHE / AFP) (Foto door CHRISTOF STACHE/AFP via Getty Images)
Een koppel kust terwijl vuurwerk wordt afgeschoten als onderdeel van de viering van het nieuwe jaar in het centrum van Rome, met het oude Colosseum op de achtergrond, op 1 januari 2023. (Foto door Filippo MONTEFORTE / AFP) (Foto door Filippo MONTEFORTE/AFP via Getty Images)
Vuurwerk knalt boven de Akropolis tijdens de nieuwjaarsviering in Athene, vroeg op 1 januari 2023. (Foto door Louisa GOULIAMAKI / AFP) (Foto door LOUISA GOULIAMAKI/AFP via Getty Images)
Mensen vieren feest terwijl het traditionele nieuwjaarsvuurwerk de hemel verlicht op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, Brazilië, op 1 januari 2023. (Foto door PEDRO PRADO / AFP) (Foto door PEDRO PRADO/AFP via Getty Images)
Mensen vieren feest terwijl het traditionele nieuwjaarsvuurwerk de hemel verlicht op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, Brazilië, op 1 januari 2023. (Foto door PEDRO PRADO / AFP) (Foto door PEDRO PRADO/AFP via Getty Images)
Vuurwerk knalt tijdens nieuwjaarsviering, op het strand van Copacabana, in Rio de Janeiro, Brazilië, 31 december 2022. REUTERS/Aline Massuca
Toeschouwers kijken toe hoe confetti de lucht vult om het nieuwe jaar in te luiden, op Times Square, New York City, op 1 januari 2023. (Foto door Yuki IWAMURA / AFP) (Foto door YUKI IWAMURA/AFP via Getty Images)
Kijkers juichen terwijl confetti de lucht vult om het nieuwe jaar te beginnen, op Times Square, New York City, op 1 januari 2023. (Foto door Yuki IWAMURA / AFP) (Foto door YUKI IWAMURA/AFP via Getty Images)
NEW YORK, NY: Een koppel kust op Times Square tijdens de nieuwjaarsviering op 1 januari 2023 in New York City. De feestvierders keren terug naar een volledig evenement na twee jaar van teruggeschroefde festiviteiten als reactie op de pandemie. (Foto door David Dee Delgado/Getty Images)
Een koppel kust tijdens “Nashville’s Big Bash” om het nieuwe jaar te vieren, in de Bicentennial Capitol Mall in Nashville, Tennessee, op 1 januari 2023. (Foto door SETH HERALD / AFP) (Foto door SETH HERALD/AFP via Getty Images)
Vuurwerk wordt afgestoken als een verlichte laars van twee meter hoog van een vlaggenmast afdaalt in het centrum van Prescott, Ariz., tijdens de 12e jaarlijkse nieuwjaarsdoop. (Allan Stein/The Epoch Times)

Gepubliceerd door The Epoch Times (datum): New Year Celebrations Around the World to Welcome 2023: Photos

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.