Wednesday, 17 Apr 2024
Beoefenaars van Falun Gong nemen deel aan een optocht ter gelegenheid van het 22ste jaar van de vervolging van Falun Gong in China, in Brooklyn, N.Y., op 18 juli 2021. (Chung I Ho/The Epoch Times)

‘#NotFromChina Pledge’: Mensenrechten groeperingen dringen aan op een einde aan de miljardenindustrie van de CCP voor het oogsten van organen

Rechtengroeperingen zijn een campagne gestart onder de naam “#NotFromChina Pledge” in een poging een einde te maken aan China’s industriële moord op gewetensgevangenen voor hun organen.

De campagne, die op 8 december van start is gegaan, houdt een persoonlijke belofte in om geen orgaantransplantatie uit China te ontvangen als je ziek wordt, om te voorkomen dat je onbedoeld bijdraagt aan de gruwelijke praktijk van het regime om organen te oogsten.

“Het is een gruwel dat vandaag de dag in de 21e eeuw onschuldige mensen, waaronder gewetensgevangenen, worden gedood om hun organen te oogsten voor winstdoeleinden,” aldus Andrew Bremberg, voorzitter van de Victims of Communism Memorial Foundation (VOC), een in Washington gevestigde belangengroep.

De oproep wordt mede gesponsord door VOC, en twee andere non-profitorganisaties, de International Coalition to End Transplant Abuse in China (ETAC) en China Aid. De belofte kan worden gedaan op de website van ETAC, en een gepersonaliseerde “Ik heb de belofte gedaan”-kaart kan worden gedeeld op sociale media.

De rechtengroepen hebben mensen opgeroepen de belofte te doen om “te helpen een einde te maken aan China’s moord-voor-orgaan-industrie – een industrie waarin miljarden dollars circuleren”.

In 2019 heeft het China Tribunaal, een onafhankelijk volkstribunaal, geconcludeerd dat het Chinese regime jarenlang en op aanzienlijke schaal gedwongen orgaanoogst heeft gepleegd bij gewetensgevangenen.

In het eindoordeel van het tribunaal (pdf) staat dat het “zeker” is dat de organen afkomstig zijn van gevangen Falun Gong-aanhangers en dat zij “waarschijnlijk de voornaamste bron” zijn. Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een spirituele praktijk waarvan de aanhangers sinds 1999 systematisch worden vervolgd door de Chinese Communistische Partij.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook Oeigoeren en andere vervolgde minderheden in het noordwesten van China het slachtoffer zijn van orgaanoogst, samen met Tibetanen en huischristenen, aldus de website van de campagne.

Falun Gong demonstranten brengen een opvoering van een illegale daad van het betalen voor menselijke organen tijdens een protest in Washington, in verband met een bezoek van de Chinese leider Hu Jintao aan de Verenigde Staten, op 19 april 2006.(JIM WATSON/AFP via Getty Images)

Het oogsten van organen is een lucratieve zaak voor de CCP. Tijdens een hoorzitting op 29 november voor de Subcommissie mensenrechten van het Europees Parlement verklaarde Geoffrey Nice, die het China-Tribunaal voorzat, dat het Chinese regime tot een half miljoen dollar kan verdienen aan het lichaam van elk slachtoffer.

Deskundigen schatten dat er in China elk jaar 60.000 tot 100.000 transplantaties plaatsvinden, veel meer dan het officiële cijfer van 10.000 van het regime. Organen voor deze extra transplantaties zijn voornamelijk afkomstig van gewetensgevangenen, aldus de deskundigen.

De CCP heeft deze praktijk herhaaldelijk ontkend.

“De vrije wereld kan niet blijven toekijken hoe de Chinese Communistische Partij blijft liegen over deze wijdverbreide praktijk in China,” zei Bremberg. “Wij roepen alle mensen van goede wil op om zich persoonlijk in te zetten voor het beëindigen van deze afschuwelijke praktijk door zich ertoe te verbinden geen orgaantransplantatie uit China te ontvangen.”

In juni heeft een twaalftal mensenrechtendeskundigen van de Verenigde Naties hun bezorgdheid geuit over wat zij geloofwaardige beschuldigingen noemden van gedwongen orgaanvergaring door het communistische regime van China, gericht tegen Falun Gong-aanhangers, Oeigoeren, Tibetanen, moslims en christenen die in gevangenschap worden gehouden. Onder de deskundigen bevonden zich speciale rapporteurs van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN en leden van een werkgroep over willekeurige detentie.

De beloftecampagne is geïnspireerd op het Taiwan International Religious Freedom Forum in 2019, toen China Aid meer dan 70 politici, activisten en religieuze leiders organiseerde om een belofte te ondertekenen om geen orgaantransplantaties uit China te ontvangen.

“Het was een magisch moment, in Taiwan, toen we allemaal de gelofte aflegden,” zei Bob Fu, voorzitter van China Aid.

“Ik ben blij dat dit initiatief nu wereldwijd gaat, omdat het onze beweging zal versterken en een duidelijke boodschap aan China zal sturen dat ze deze misdaad niet langer kunnen verbergen.”

 

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (30 december 2021): ‘#NotFromChina Pledge’: Rights Groups Urge End to CCP’s ‘Billion-Dollar’ Organ Harvesting Industry

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.