Sunday, 19 May 2024
Handelaren werken op de beursvloer van de New York Stock Exchange in New York op 3 mei 2023. (Seth Wenig/AP Photo)

PacWest-aandelen dalen meer dan 55 procent na handelsuren omdat het bedrijf redding zoekt

Nog een Californische kredietverstrekker die redding zoekt te midden van grootste bankencrisis sinds 2008

PacWest Bancorp (NASDAQ: PACW) aandelen daalden meer dan 55 procent in de middaghandel op woensdag na het nieuws dat leidinggevenden van het bedrijf een mogelijke verkoop overwegen.

Bloomberg meldde, onder vermelding van anonieme bronnen, dat de regionale bank, die verzwakt is door het faillissement van drie in Californië gevestigde kredietverstrekkers, een aantal strategische alternatieven overweegt, waaronder een verkoop.

De aandelen van de in Beverly Hills gevestigde bank hebben al een klap gekregen in de nasleep van het faillissement van Silicon Valley Bank in maart. PacWest’s aandelen zijn met 76 procent gedaald van meer dan $26 op 8 maart tot $6,42 om 18.33 uur op 3 mei.

Het nieuws komt enkele uren nadat de Federal Reserve zei dat het ergste van de bankturbulentie voorbij was. Na afloop van de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag herhaalden Fed-functionarissen dat het “banksysteem gezond en veerkrachtig is”.

Op 1 mei werd First Republic Bank in beslag genomen door de Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), die aankondigde dat de meeste activa van de noodlijdende bank zouden worden gekocht door JPMorgan Chase.

“Om de depositohouders te beschermen gaat de FDIC een koop- en overnameovereenkomst aan met JPMorgan Chase Bank, National Association, Columbus, Ohio, om alle deposito’s en vrijwel alle activa van First Republic Bank over te nemen”, verklaarde de FDIC.

De problemen van financiële instellingen, zoals Silicon Valley Bank, Signature en First Republic, die centraal stonden in de bankencrisis “zijn nu allemaal opgelost” en de depositohouders zijn beschermd, zei Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens een post-FOMC-persconferentie.

President Joe Biden herhaalde ook dat het Amerikaanse banksysteem “veilig en gezond” is nadat federale toezichthouders de verkoop van First Republic Bank mogelijk hadden gemaakt.

In een toespraak vanuit het Witte Huis op 1 mei ter gelegenheid van de National Small Business Week kondigde Biden aan dat alle verzekerde en niet-verzekerde depositohouders van First Republic beschermd zouden worden. Belastingbetalers zouden niet de dupe worden, aldus Biden.

“Deze acties zullen ervoor zorgen dat het banksysteem veilig en gezond is,” zei de president.

Eind 2022 was PacWest 53ste in de lijst grootste commerciële banken van het land, met 41 miljard dollar aan activa, volgens de Federal Reserve.

Tom Ozimek en Andrew Moran hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (4 mei 2023): PacWest Shares Fall More Than 55 Percent in After-Hours Trading as It Seeks Rescue

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.