Thursday, 18 Jul 2024
Falun Gong beoefenaar Liu Dianyuan. (Met dank aan Minghui.org)

Rapport bevestigt 24 nieuwe doden van Falun Gong beoefenaars te midden van voortdurende vervolging in China

"De CCP-leider wil Falun Gong beoefenaars volledig vernietigen en gebruikt alle middelen om dit te bereiken," aldus afgevaardigde Smith.

Een recent rapport bevestigde de dood van 24 Falun Gong beoefenaars die vervolgd werden voor hun geloof, wat aangeeft dat de Chinese Communistische Partij (CCP) de groep nog steeds als doelwit heeft.

“De nieuw bevestigde sterfgevallen zijn onder andere één in 2003, 2015, 2019, 2020 en 2021; vier in 2023; en 15 tussen januari en mei 2024,” meldde Minghui, een Amerikaanse website gewijd aan het volgen van de vervolging van Falun Gong.

Omdat het moeilijk is om informatie uit communistisch China te krijgen, stelde Minghui in zijn rapport van 3 juni dat deze aantallen waarschijnlijk lager zijn dan het werkelijke dodental.

Falun Gong, of Falun Dafa, is een traditionele spirituele praktijk die meditatie combineert met morele lessen gericht op de principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. De beoefening won aan populariteit in China in de jaren 90. Ambtenaren schatten dat er tegen het einde van het decennium minstens 70 miljoen beoefenaars waren.

De CCP zag de populariteit van Falun Gong als een bedreiging en lanceerde in 1999 een landelijke vervolgingscampagne. Sindsdien zijn miljoenen mensen in gevangenissen, hersenspoelcentra en werkkampen gegooid in een poging hun geloof te breken, aldus het Falun Dafa Informatiecentrum.

In mei werden 71 Falun Gong beoefenaars veroordeeld voor hun geloof, waaronder 34 beoefenaars ouder dan 60, volgens de gegevens verzameld door Minghui.

‘Het wordt erger’

Onder de overleden beoefenaars was ook Liu Dianyuan, 86 jaar, die in 2016 een gevangenisstraf van 11 en een half jaar had gekregen voor het beoefenen van Falun Gong.

Liu werd vastgehouden in de Shenyang No. 1 gevangenis in de noordoostelijke provincie Liaoning. Hij had al een slechte gezondheid na het uitzitten van een eerdere gevangenisstraf en meerdere arrestaties. Zijn gezondheid ging in de loop der jaren achteruit en hij overleed uiteindelijk op 10 februari, de eerste dag van het Chinese Nieuwjaar, vertelde een familielid aan Minghui.

Volgens Minghui werd Liu in 2001 veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor het beoefenen van Falun Gong.

Tijdens zijn gevangenschap dwongen de gevangenisbewakers hem om meer dan 10 uur per dag te werken. “Bij één incident werd hij zes keer in het gezicht geslagen en vervolgens 10 maanden lang in eenzame opsluiting opgesloten,” aldus het Minghui rapport. De bewakers dwongen hem ook om bijna een jaar lang twee keer per dag meer dan 10 soorten onbekende drugs in te nemen.

Toen Liu in 2008 werd vrijgelaten, was hij vel over been en niet in staat om rechtop te staan. Hij was te zwak om te spreken en hoestte bloed op, aldus het rapport.

Rep. Chris Smith (R-N.J.), voorzitter van de Congressional-Executive Commission on China (CECC), zei dat de heer Liu het zoveelste slachtoffer was dat leed onder de handen van de CCP.

“CCP-leider Xi Jinping wil Falun Gong beoefenaars volledig vernietigen en gebruikt alle middelen, waaronder het gedwongen oogsten van organen, om dit te bereiken,” zei Smith in een interview met The Epoch Times op 16 mei.

Falun Gong beoefenaars nemen deel aan een parade om Wereld Falun Dafa Dag te vieren en op te roepen tot een einde aan de vervolging in China, in New York City op 10 mei 2024. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Een onafhankelijk tribunaal in Londen concludeerde in 2019 dat het gedwongen oogsten van organen in China jarenlang “op grote schaal” heeft plaatsgevonden en dat Falun Gong beoefenaars de belangrijkste bron van organen zijn. De praktijk van het Chinese regime om gewetensgevangenen te doden om de transplantatie-industrie te bevoorraden, gaat door.

Smith drong er bij het Amerikaanse Congres op aan om een wetsvoorstel aan te nemen dat de CCP zou straffen voor haar praktijk van gedwongen orgaanoogst. De versie van de wetgeving in het Huis van Afgevaardigden (H.R.1154) werd in maart 2023 met 413-2 stemmen aangenomen, terwijl de versie in de Senaat (S.761) nog niet door de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat is gekomen sinds de indiening ervan in 2023. Smith was de hoofdsponsor van het wetsvoorstel van het Huis van Afgevaardigden.

“Het is een genocide tegen Falun Gong beoefenaars. Het is aan de gang en het wordt steeds erger,” vertelde hij aan The Epoch Times, waarbij hij opmerkte dat de groepen die het doelwit zijn van het regime zich hebben uitgebreid naar Christenen, Tibetaanse boeddhisten en Oeigoeren.

“Onder het bewind van de CCP heeft China zich ontpopt als een groot land van onderdrukking,” zei Smith, die de CCP-leider “de voornaamste gevangenbewaarder” noemde.

Dorothy Li, Sherry Dong en Frank Fang hebben bijgedragen aan dit verslag.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (19 juni 2024): Report Confirms 24 More Deaths of Falun Gong Practitioners Amid Ongoing Persecution in China

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.