Thursday, 20 Jun 2024
(Illustratie door The Epoch Times, Getty Images, Shutterstock)

Religieuze leiders sluiten zich aan bij VN, WEF om de wereldwijde klimaatagenda door te drukken

Wereldwijde organisaties hebben de kracht van religie erkend bij het doordrukken van hun agenda, maar sommige religieuze leiders waarschuwen dat het te ver afdwaalt van de kerk.

Diep in een Cambodjaans oerbos wikkelen boeddhistische “milieumonniken” bomen in saffraankleurige gewaden voordat ze de bomen inwijden in het boeddhistische geloof.

Deze praktijk is een voorbeeld van “bosactivisme” dat zich naar Cambodja verspreidde nadat Thaise monniken in de jaren negentig bomen begonnen in te wijden zoals ze dat bij een nieuwe monnik zouden doen.

Gewijde bomen worden heilig en beschermd tegen illegale houtkap omdat het schaden van een gewijde monnik taboe is in de boeddhistische religie.

De erkenning dat religie een krachtig middel kan zijn als het wordt toegepast om het verhaal van de opwarming van de aarde te verkopen, wint steeds meer terrein bij de Verenigde Naties en het World Economic Forum (WEF), waar het geloof traditioneel op afstand wordt gehouden.

Boeddhistische monniken binden een saffraankleurig gewaad om de stam van een boom om deze symbolisch te wijden in een poging te voorkomen dat de boom wordt geveld om plaats te maken voor een snelweg aan de rand van Colombo, Sri Lanka, op 10 februari 2021. (-/AFP via Getty Images)

De globalistische agentschappen verwelkomen nu hulp van religieuze leiders in de strijd tegen klimaatverandering, een van de 17 U.N. duurzame ontwikkelingsdoelen voor 2030.

Maar sommige religieuze leiders maken zich zorgen over de betrokkenheid van hun collega’s in het klimaatdebat.

“Ik denk dat dit een gevaarlijke agenda is, en het weerhoudt de kerk ervan te doen wat haar primaire roeping is, namelijk mensen winnen voor het geloof in Jezus Christus,” vertelde Robert Jeffress, pastor van de First Baptist Church of Dallas, aan The Epoch Times.

“We zouden ons veel meer zorgen moeten maken over wat God denkt.

De V.N. voorspelt onheil als er niet snel actie wordt ondernomen om de aarde te redden van de rampspoed van stijgende oceanen en extreem weer als gevolg van de opwarming van de aarde, hoewel het wetenschappelijke bewijs controversieel blijft.

De klimaatdoelstelling van de V.N. voor 2030 vraagt om een “diepe, snelle en aanhoudende” vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 42 procent, en de V.N. streeft naar netto nul uitstoot in 2050. De VN voorspelt dat de temperatuur tegen 2035 wereldwijd met meer dan 1,5 graden Celsius zal stijgen.

Pastor Robert Jeffress leidt de Belofte van Trouw voordat president Donald Trump spreekt tijdens een campagnetreffen in Dallas, Texas, op 17 oktober 2019. (Tom Pennington/Getty Images)

Fossiele brandstoffen kruisigen

Vooruitlopend op de VN-klimaatconferentie in Parijs in 2015 hebben boeddhistische, hindoeïstische, islamitische en christelijke groeperingen verklaringen over klimaatverandering uitgegeven, wat een keerpunt betekende in de steun van religieuze leiders voor de wereldwijde klimaatagenda.

De V.N. kondigde het nieuws aan van de pauselijke brief van paus Franciscus over klimaatverandering dat jaar aan alle rooms-katholieke bisschoppen, getiteld Laudato Si.

De spirituele leider van 1,36 miljard katholieken leende zijn aanzienlijke invloed aan het redden van de planeet, en betreurde dat de achteruitgang van het milieu de armste burgers van de wereld treft.

“Ik doe daarom een dringende oproep voor een nieuwe dialoog over hoe we de toekomst van onze planeet vormgeven,” schreef paus Franciscus.

Paus Franciscus houdt een toespraak terwijl andere religieuze leiders en wetenschappers luisteren tijdens de bijeenkomst “Geloof en wetenschap: Op naar COP26” in het Vaticaan op 4 oktober 2021. (ALESSANDRO DI MEO/POOL/AFP via Getty Images)

En hoewel de paus dit jaar niet aanwezig kon zijn op de COP28 klimaattop van de V.N. in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, stuurde hij een boodschap voor de opening van het allereerste geloofspaviljoen op het evenement, waarin hij de verantwoordelijkheid van religieuze leiders benadrukte om voor de planeet te zorgen.

Veel religieuze leiders hebben zich aangesloten bij VN-functionarissen in hun eis dat financiële instellingen stoppen met het financieren van projecten voor fossiele brandstoffen.

Leiders van de Wereldraad van Kerken, de Moslim Raad van Ouderen en de New York Board of Rabbis gaven in 2021 en 2022 verklaringen uit waarin stond dat banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen een “morele verplichting” hadden om te stoppen met investeren in fossiele brandstoffen.

Ze zetten financiële instellingen onder druk om te investeren in zogenaamde hernieuwbare energie voor “kinderen en toekomstige generaties van het leven op aarde.”

Michael O’Fallon is de oprichter van Sovereign Nations, een mediawebsite gewijd aan het behoud van nationale soevereiniteit.

Hij sprak met The Epoch Times over wat hij ziet als een sinistere ontwikkeling.

Michael O’Fallon spreekt in Londen. (Met dank aan Michael O’Fallon)

De klimaatveranderingsagenda maakt deel uit van de speurtocht van de V.N. en het WEF om de energie en rijkdom van de wereld te besturen, zei hij.

“Dit wordt allesomvattend. Het gaat alles veranderen tenzij we het volledig stoppen,” waarschuwde dhr. O’Fallon.

De klimaatveranderingsagenda maakt deel uit van de speurtocht van de V.N. en het WEF om de energie en rijkdom van de wereld te besturen, zei dhr. O’Fallon.

Als bewijs van de nieuwe wereldorde wees hij op de Terra Carta, een document over de rechten van mensen en de planeet, gemodelleerd naar de 808 jaar oude Magna Carta.

De Terra Carta van 2021 maakt deel uit van het duurzame marktplan dat is gestart door de Britse koning Charles, die aan het hoofd staat van de Church of England.

King Charles III houdt een toespraak tijdens de openingsceremonie van de World Climate Action Summit tijdens COP28 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, op 1 dec. 2023. (Chris Jackson/Getty Images)

Volgens haar mandaat moet “de natuur” “fundamentele rechten en waarde” krijgen om een blijvende en tastbare erfenis voor deze generatie te garanderen.

Zelfs anders traditioneel conservatieve christelijke groeperingen, zoals de National Association of Evangelicals (NAE), hebben zich aangesloten bij de milieubeweging.

Christenen geloven in het volgen van de voetsporen van Jezus door de armen en kwetsbaren te helpen—van wie globalisten beweren dat ze het meest te lijden zullen hebben onder klimaatverandering.

“Wij willen de complexiteit van onze tijd, met inbegrip van kwesties zoals klimaatverandering, navigeren met Bijbelse duidelijkheid en een diepe liefde die Gods eigen hart voor deze wereld weerspiegelt, vooral voor degenen die het minst in staat zijn om van de zegeningen te genieten,” zei NAE-president Walter Kim in een verklaring uit 2022.

Maar de heer Jeffress zei dat hij niet gelooft wat de V.N. verkoopt.

Een vrouw loopt het “geloofspaviljoen” binnen op de COP28-klimaattop van de Verenigde Naties in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, op 6 december 2023. (Giuseppe CACACE/AFP via Getty Images)

“Laten we duidelijk zijn: Jezus Christus is degene die de agenda voor de kerk bepaalt, niet de Verenigde Naties,” zei Jeffress.

“Kerken die de doelstellingen en doelen van de Verenigde Naties overnemen, prostitueren zichzelf en laten zich gebruiken door een externe organisatie.

Het concept van naties is bijbels, wat betekent dat een wereldregering geen deel uitmaakt van Gods plan, zei hij.

In zijn nieuwe boek “Leven we in de eindtijd?” dat deze maand uitkomt, zegt Jeffress dat mensen zich politiek en spiritueel bewust moeten zijn van wat er gebeurt. De Zuidelijke Baptisten pastor staat bekend als geestelijk adviseur van voormalig president Donald Trump.

De zogenaamde klimaatdrang heeft milieuactivisten van GreenFaith en Interfaith Power and Light ertoe aangezet om protesten en verstoringen te organiseren.

GreenFaith organiseerde vorig jaar een demonstratie bij de vestiging van BlackRock in New York die resulteerde in arrestaties nadat demonstranten de kolossale investeringsmaatschappij waarschuwden om te stoppen met het “vernietigen van de aarde” door te investeren in fossiele brandstoffen.

Klimaatactivisten protesteren voor het hoofdkantoor van BlackRock in New York op 29 oktober 2022. (KENA BETANCUR/AFP via Getty Images)

Een deel van de wereldwijde oproep om de zogenaamde klimaatverandering een halt toe te roepen is het idee dat de armen in de wereld het meest te lijden zullen hebben van wijdverspreide droogte en overstromingen.

Toch zeggen critici dat de globalistische remedie veel erger is dan een scenario van klimaatverandering dat sommige wetenschappers betwisten. En ze zeggen niet verbaasd te zijn dat de V.N. religie opneemt in haar drukcampagne.

De onafhankelijke stichting Climate Intelligence (CLINTEL) heeft deze zomer een verklaring uitgegeven waarin staat dat er geen klimaatnoodtoestand is. Het document was op 1 december ondertekend door bijna 2.000 wetenschappers en professionals uit ongeveer 60 landen.

“De hysterie rond dit onderwerp is volledig onterecht. De ‘remedie’—zo snel mogelijk af van fossiele brandstoffen en ze vervangen door duurzame energie—zal waarschijnlijk erger zijn dan de ‘ziekte’,” vertelde Marcel Crok, oprichter van CLINTEL, in een eerder interview aan The Epoch Times.

Het plan van de V.N. om de kracht van religie in te zetten is te zien in het Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework plan, een pact tussen landen dat in 2022 werd ontwikkeld om natuurlijke hulpbronnen en bedreigde diersoorten over de hele wereld te redden.

Volgens de V.N. maken “het aanzienlijke bereik en de invloed van religieuze en spirituele groepen hen tot een belangrijke en natuurlijke achterban” om de ambitieuze doelen te bereiken.

Op een vergelijkbare bijeenkomst in 2022 van het Raamverdrag inzake Klimaatverandering werden rijke landen zoals de Verenigde Staten opgeroepen om armere landen herstelbetalingen te doen voor “verlies en schade” veroorzaakt door klimaatverandering.

Ook het World Economic Forum bracht in 2016 een rapport uit met de titel “The Role of Faith in Systemic Global Challenges,” waarin een paragraaf is opgenomen waarin wordt verklaard dat klimaatverandering niet kan worden opgelost zonder religie.

Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, vertelde de Global Agenda Council dat waarden niet alleen door intellectuele rede kunnen worden gerechtvaardigd en dat daarom geloof een rol moet spelen, aldus het rapport.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (L) spreekt de vergadering toe naast oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum Klaus Schwab tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, op 26 mei 2022. (Fabrice COFFRINI/AFP via Getty Images)

Religie biedt een moreel standpunt dat kan helpen om “de zaak te legitimeren,” aldus het rapport.

“Er is behoefte aan verhalen van hoop en mogelijkheden,” staat er. “Religieuze tradities hebben ruime ervaring met het combineren van kortetermijnperspectieven met een langetermijnperspectief en overtuigende verhalen.”

Welvaart stimuleren

Diana Furchtgott-Roth is directeur energie, klimaat en milieu van de Heritage Foundation en adjunct-professor economie aan de George Washington University.

Mevrouw Furchtgott-Roth vertelde The Epoch Times dat het haar niet verbaast dat internationale organisaties religie gebruiken om mensen uit de arbeidersklasse ervan te overtuigen dat ze offers moeten brengen om de planeet te beschermen.

“Ik denk dat milieuactivisten elke mogelijke methode gebruiken om hun agenda door te drukken omdat hun agenda resulteert in duurdere elektriciteitsprijzen en duurdere transportprijzen,” zei ze.

De aanhangers van de klimaatagenda schijnen niet te begrijpen dat hernieuwbare energie minder betrouwbaar en duurder is, wat betekent dat het de levensstandaard voor de middenklasse zal verlagen, aldus mevrouw Furchtgott-Roth.

Religieuze leiders hebben misschien goede bedoelingen, zegt ze, maar ze moeten zich realiseren dat overvloedige, goedkope energie één van de redenen is voor massale migratie naar Westerse landen.

(L-R) De Britse premier Boris Johnson, de Congolese president Felix Tshisekedi en de Amerikaanse president Joe Biden op het podium tijdens de COP26 VN-conferentie over klimaatverandering in Glasgow, Schotland, op 2 november 2021. (Erin Schaff/POOL/AFP via Getty Images)

Er is minder energie beschikbaar in Latijns-Amerika en Afrika, wat betekent dat het leven moeilijker is voor de armen, zei mevrouw Furchtgott-Roth.

“Meer energie bevordert de menselijke vooruitgang. Je hoeft geen water in emmers te dragen,” zei ze. “Je hoeft geen kaarsen aan te steken of te koken op hout en mest.

En het beperken van fossiele brandstoffen zou juist voedseltekorten kunnen veroorzaken waarvan sommige religieuze leiders vrezen dat ze het gevolg zullen zijn van klimaatverandering.

Stijgende brandstofkosten hebben al invloed op de voedselprijzen.

De Independent Commodity Intelligence Services, die markten analyseert, voorspelde in september dat de voedselprijzen zouden blijven stijgen naarmate de energie- en meststofkosten toenamen.

Mevrouw Furchtgott-Roth wees op het plotselinge verbod van Sri Lanka in april 2021 op synthetische meststoffen en pesticiden in de voedselproductie.

Op de VN-klimaatconferentie van 2021 schetste de Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa trots de overstap van zijn land naar biologische landbouw.

Een jaar later waren de oogsten gedecimeerd en bestormden duizenden Sri Lankanen, die honger leden, de presidentiële residentie, waardoor president Rajapaksa gedwongen werd af te treden.

Een Sri Lankaanse activist met een masker van de Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa neemt deel aan een demonstratie om het tekort aan grondstoffen aan te klagen nu het land kampt met een grote deviezencrisis, in Colombo, Sri Lanka, op 16 november 2021. (ISHARA S. KODIKARA/AFP via Getty Images

“We hebben dus levensechte experimenten om te proberen landbouw te bedrijven zonder fossiele brandstoffen,” zei mevrouw Furchtgott-Roth.

Religieuze leiders die vrezen dat klimaatverandering de armen zal schaden, zouden moeten begrijpen dat dure elektriciteit en duur transport de armen ook schaden.

Ze merkte op dat milieuactivisme voor sommige mensen een religie op zich is geworden.

Gepubliceerd door The Epoch Times (7 december 2023): Religious Leaders Join UN, WEF to Push the Global Climate Agenda

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.