Wednesday, 17 Jul 2024
Het hoofdkantoor van Pfizer in de stad New York in een bestandsafbeelding. (David Dee Delgado/Getty Images)

Senior medewerker Pfizer zegt dat bedrijf COVID-19 probeert te muteren om ‘preventief nieuwe vaccins te ontwikkelen’

Een senior medewerker van Pfizer zei in een gesprek dat werd vastgelegd door de non-profit journalistieke groep Project Veritas dat het farmaceutische bedrijf onderzoekt of COVID-19 kan worden gemuteerd om de ontwikkeling van nieuwe vaccins te vergemakkelijken.

“Een van de dingen die we onderzoeken is, waarom muteren we het zelf niet zodat we preventief nieuwe vaccins kunnen ontwikkelen, toch?” Vertelde dr. Jordon Walker, directeur onderzoek en ontwikkeling bij Pfizer, aan een undercover verslaggever van Project Veritas.

“Als we dat gaan doen, is er een risico, zoals u zich kunt voorstellen, dat niemand wil dat een farmaceutisch bedrijf [expletief] virussen muteert,” voegde Walker eraan toe.

Videobeelden van de opmerkingen werden vrijgegeven op 25 januari.

Walker beweerde dat wetenschappers bij Pfizer een proces aan het “optimaliseren” waren om COVID-19 te muteren, maar dat het langzaam ging “omdat iedereen erg voorzichtig is”.

“Ze willen het duidelijk niet te veel versnellen. Ik denk dat ze het ook proberen te doen als een verkennend iets, omdat je natuurlijk niet wilt adverteren dat je toekomstige mutaties aan het uitzoeken bent,” zei Walker. “Je moet heel gecontroleerd te werk gaan om ervoor te zorgen dat het virus dat je muteert niet iets creëert dat overal heen gaat. Wat, naar ik vermoed, de manier is waarop het virus in Wuhan is begonnen, om eerlijk te zijn,” zei hij ook, eraan toevoegend dat COVID-19 “een melkkoe voor ons zal zijn voor de komende tijd.”

Walker leek te spreken in een restaurant, niet wetende dat hij werd opgenomen.

Een online professioneel profiel voor Walker beschrijft hem als directeur van wereldwijde R&D strategische operaties en mRNA wetenschappelijke planning bij Pfizer. Garchiveerde versies in zoekmachines van zijn Linkedin profiel vermelden dezelfde titel. Zijn eigenlijke Linkedin pagina werd verwijderd. Het COVID-19-vaccin van Pfizer is gebaseerd op messenger RNA, of mRNA-technologie.

Het profiel bevatte een Pfizer e-mailadres voor Walker, een mobiel telefoonnummer en een telefoonnummer van het hoofdkantoor van Pfizer. Een e-mail naar het adres werd niet beantwoord, maar kwam ook niet terug. Een receptioniste van het hoofdkantoor, die donderdag naar Walker werd gevraagd, erkende dat hij als werknemer op de lijst stond, maar zei dat zijn bedrijfsprofiel geen contactinformatie bevatte. Op vrijdag zei een andere persoon dat er geen vermelding was voor een Jordon Walker.

Volgens interne documenten verkregen door Project Veritas, rapporteert Walker aan Shuang Wu, die rapporteert aan Mikael Dolsten. Hoofd wetenschappelijk medewerker van Pfizer, Dolsten rapporteert aan Pfizer CEO Albert Bourla.

Walkers profiel zegt dat hij een medische graad heeft en in de staat New York staat een Jordon Walker vermeld als een arts met een vergunning in die staat.

Walker werd in een vestiging in New York City geconfronteerd door Project Veritas hoofd James O’Keefe met beelden van hem terwijl hij sprak over het COVID-19-mutatie-onderzoek. Walker bevestigde dat de video authentiek was, maar zei dat hij niet de waarheid sprak.

“Ik probeerde indruk te maken op iemand tijdens een afspraakje door te liegen. Ik ben niet eens een wetenschapper van achtergrond. Je weet dat ik van een adviesbureau kom dat zaken doet,” zei Walker tegen O’Keefe.

“Waarom doe je dit bij iemand die gewoon werkt bij een bedrijf dat letterlijk het publiek probeert te helpen?” zei hij later.

Walker belde de politie maar agenten weigerden medewerkers van Project Veritas te arresteren. Eén agent zei dat hij Walker zou hebben gearresteerd voor mishandeling als O’Keefe niet was vertrokken voordat de agenten arriveerden.

Na de publicatie van de eerste video werden de sociale media en andere profielen van Walker en Wu offline gehaald.

Het mediabureau van Pfizer reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Pfizer reageerde op de opmerkingen in een persbericht op vrijdagavond, 48 uur nadat de beelden voor het eerst waren vrijgegeven.

In dit videobeeld spreekt Pfizer-directeur Jordon Walker over de mutatie van COVID-19. (Met dank aan Project Veritas)

Senatoren reageren

Senator Ron Johnson (R-Wis.) deelde de beelden van Walker die spreekt over het muteren van COVID-19.

“Het is tijd voor het Congres om de vaccinfabrikanten en het hele goedkeuringsproces van het COVID-vaccin grondig te onderzoeken,” zei hij in een verklaring.

Senator Marco Rubio (R-Fla.) stuurde een brief naar Bourla en zei dat hij op de hoogte was van “verontrustende berichten” dat Pfizer van plan was COVID-19 te muteren.

“Zoals keer op keer is bewezen, zijn pogingen om een virus te muteren, vooral als het zo krachtig is als COVID, gevaarlijk. Als de beweringen in de video waar zijn, heeft Pfizer zijn winstbejag boven de zorg voor de nationale en wereldwijde gezondheid gesteld en moet het zichzelf ter verantwoording roepen,” schreef Rubio.

Hij vroeg Bourla een reeks vragen te beantwoorden, waaronder of Pfizer momenteel het virus muteert of dat van plan is en, als de mutatie gepland is of plaatsvindt, in hoeverre federale ambtenaren op de hoogte zijn van de inspanningen of plannen.

“Als een leider in de wereldwijde volksgezondheid en de ontwikkeling van het COVID-vaccin, met Amerikaans belastinggeld, is het van cruciaal belang dat Pfizer verantwoording aflegt voor zijn acties en transparant is tegenover het publiek over de inhoud en bedoeling van hun onderzoek,” zei Rubio.

Dr. Aaron Kheriaty, directeur van het Bioethics and American Democracy Program van het Ethics and Public Policy Center, zei dat wat Walker beschreef, past in de definitie van ‘gain of function’, of het meer overdraagbaar en/of virulent maken van een virus.

“Pfizer was … potentieel een supervirus aan het creëren,” zei Kheriaty op een Twitter Space. “Of dat hun bedoeling was of niet, doet er niet echt toe. Het feit dat ze het deden, en het feit dat dat gevaarlijke virus niet in de wereld zou bestaan zonder de experimenten waarmee ze bezig waren, dat is denk ik het doorslaggevende punt.”

Gepubliceerd door The Epoch Times ( 28 januari 2023): Senior Pfizer Employee Says Company Exploring Mutating COVID-19 to ‘Preemptively Develop New Vaccines’

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.