Wednesday, 12 Jun 2024
Medisch personeel test bezoekers op het Covid-19 coronavirus in Disneyland in Shanghai op 31 oktober 2021. (-/AFP via Getty Images)

Shanghai Disney wordt abrupt gesloten vanwege COVID, met bezoekers binnen opgesloten

Shanghai Disney Resort is op 31 oktober abrupt gesloten om te voldoen aan de eisen inzake pandemiepreventie. Dit illustreert de verstoringen waarmee bedrijven worden geconfronteerd nu het regime zweert nieuwe infecties uit te roeien.

Gasten moeten binnen het themapark blijven om een coronavirustest te ondergaan en te wachten op een negatief resultaat om de poort te verlaten, aldus een bericht van de autoriteiten van Shanghai.

Het tafereel riep herinneringen op aan de plotselinge lockdown van Halloween 2021, toen meer dan 30.000 bezoekers in het Disney Resort werden opgesloten nadat was vastgesteld dat een bevestigde infectie het themapark had bezocht.

“De geschiedenis herhaalde zich. Op dezelfde dag vorig jaar ondergingen we een nucleïnezuurtest toen vuurwerk de nachtelijke hemel boven ons verlichtte,” schreef een gebruiker op het microbloggingplatform Weibo.

Noch het bedrijf, noch de autoriteiten van Shanghai verstrekken verdere details, waaronder het aantal gasten dat binnen vastzit of mogelijke nieuwe infecties die in het park zijn geregistreerd.

Shanghai meldde tien lokaal overgedragen gevallen voor 30 oktober, die volgens het rapport allemaal mensen zonder symptomen waren. De officiële telling wordt echter steeds meer in twijfel getrokken door de inwoners, gezien de geschiedenis van het Chinese regime om informatie over uitbraken in het hele land te minimaliseren en te verzwijgen.

Een gezondheidswerker neemt een uitstrijkje van een man om te testen op het Covid-19 coronavirus in het Huangpu district in Shanghai op 24 oktober 2022. (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Ambtenaren van Shanghai zeiden in het bericht dat mensen die het park sinds 27 oktober hebben bezocht in de komende drie dagen drie PCR-tests moeten ondergaan.

Het Disney Resort, inclusief Shanghai Disneyland, Disneytown en het Wishing Star Park zullen vanaf maandag onmiddellijk gesloten worden, zei het bedrijf in een apart bericht op zijn website. “We zullen gasten informeren zodra we een bevestigde datum hebben om de activiteiten te hervatten,” voegde het bedrijf eraan toe.

Shanghai Disney Resort werd dit voorjaar meer dan drie maanden lang gesloten toen de autoriteiten de hele stad in lockdown plaatsten en haar 25 miljoen inwoners thuis opsloten onder het zero-COVID beleid.

De zero-tolerance tactiek heeft een zware tol geëist van de economie van het land. Uit maandag bekendgemaakte gegevens blijkt dat de Chinese fabrieksactiviteit in oktober onverwacht is gedaald.

De productie van de belangrijkste iPhone-fabriek in de centrale Chinese stad Zhengzhou zal naar verwachting volgende maand een vertraging oplopen door de nieuwe lockdown van de stad. Duizenden werknemers klommen tijdens het weekend over hekken om de fabriek uit te vluchten. Verschillende werknemers vertelden The Epoch Times dat mensen die positief getest waren, moeite hadden om voedsel en medische zorg te krijgen.

Ondanks de economische en menselijke kosten toonde de CCP tijdens het vijfjaarlijkse partijcongres eerder dit jaar geen tekenen van versoepeling van het zero-COVID-beleid, waardoor de hoop van buitenlandse investeerders en talloze Chinese inwoners, die gefrustreerd zijn door de herhaalde sluitingen en tests, de kop werd ingedrukt.

Eerder deze maand sloot het Universal Resort in de hoofdstad van het land, Beijing, voor vijf dagen nadat een gast positief was getest.

Reuters heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (31 oktober 2022): Shanghai Disney Shuts Down Abruptly Over COVID, With Visitors Trapped Inside

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.