Thursday, 20 Jun 2024
Sara Xiong en Bill Meyer genoten van de avondvoorstelling van Shen Yun in de Jones Hall for the Performing Arts in Houston op 27 december 2023. (Sonia Wu/De Epoch Times)

Shen Yun gaat ‘over wat echt belangrijk is in het leven’

HOUSTON, Texas—Bill Meyer, gepensioneerd vicepresident van een bedrijf, en zijn vrouw Sara Xiong hadden geen idee wat ze konden verwachten toen ze de avondvoorstelling van Shen Yun binnenstapten in de Jones Hall for The Performing Arts op 27 december.

Het echtpaar was aangenaam verrast door de schoonheid en diepgang van Shen Yun. Mevrouw Xiong, die uit China kwam, vond het geweldig dat Shen Yun de traditionele Chinese cultuur met de wereld deelt.
“Ik wist niets over de show. Mijn man zei dat het klassieke Chinese dans was en dat we moesten gaan kijken. Het was geweldig. Shen Yun laat de prachtige geest van China zien,” zei ze.

“Het hele publiek was betoverd en muisstil toen ze naar de voorstelling keken. Ze genoten ervan en dat maakte me erg trots. Erg trots en gelukkig.”

Shen Yun Performing Arts werd in 2006 opgericht door vooraanstaande Chinese artiesten die de 5000 jaar traditionele cultuur van China wilden doen herleven. De Chinese bevolking was zeer spiritueel en had een diep respect voor het goddelijke totdat het communisme het land in 1949 overnam.

Deze in New York gevestigde kunstenaars zijn toegewijd om elk jaar een gloednieuwe reeks programma’s te presenteren om de schoonheid van China voor het communisme met hun publiek te delen. Voor het tourseizoen 2024 zal het gezelschap optreden in meer dan 200 steden over de hele wereld.

Mevrouw Xiong zal Shen Yun aan al haar vrienden en familie aanbevelen.

“Ik zal ze zeker vertellen om een kijkje te komen nemen en deze ongelooflijk elegante kunst te ervaren. Het is een voorstelling die glorie brengt aan China.”

Ook de heer Meyer zei dat hij erg verrast was door de voorstelling van Shen Yun.

“Ik had geen idee wat me te wachten stond en ik was echt, echt ontroerd. De show was veel meer dan alleen zingen en dansen,” zei hij. “Het ging over een manier van leven, over wat echt belangrijk is in het leven.”

Dhr. Meyer zei dat Shen Yun heel speciaal was en hem aanzette om stil te staan bij zijn prioriteiten.

“In het laatste [dansstuk,] spraken ze over barrières en de waarheid,” deelde hij. “Mijn vrouw en ik praten al jaren over hoe we mensen willen laten zien dat Chinezen en Amerikanen samen kunnen leven en toch kunnen zijn wie ze zijn. Het programma herinnerde me eraan dat het mogelijk is.”

“Ik wilde huilen, maar het was een goede huilbui. Als we van elkaar kunnen houden en elkaar kunnen accepteren om wie we zijn en niet hoe we willen dat iemand anders moet zijn, dan hebben we een goede kans om niet alleen gelukkig te zijn in deze wereld, maar gelukkig voor altijd.”

Jennifer Tseng heeft bijgedragen aan dit verslag.

The Epoch Times is een trotse sponsor van Shen Yun Performing Arts. We hebben de reacties van het publiek verslaan sinds de oprichting van Shen Yun in 2006.

Gepubliceerd door The Epoch Times (28 december 2023): Shen Yun Is ‘About What Is Really Important in Life,’ Says Former Company VP

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.