Sunday, 16 Jun 2024
Dennis en Megan Murphy genoten van Shen Yun in het Detroit Opera House op 6 mei 2023. (Charlie Lu/The Epoch Times)

Shen Yun: “Ik zie absoluut waarom de CCP het als een bedreiging ziet,” aldus een particuliere investeerder

DETROIT-Dennis Murphy wilde al lang Shen Yun Performing Arts zien, en toen hij hoorde dat het in New York gevestigde gezelschap een China “vóór het communisme” presenteert, raakte hij des te meer geïnteresseerd.

“Ik leerde dat dit één van de dingen is die de Chinezen, de CCP (Chinese Communistische Partij), als hun grootste bedreiging beschouwen. Dus dat zette me ertoe aan de tickets te kopen. Ik hou van de traditie. Ik hou van alle uitbeeldingen van de geschiedenis van China. Ik begrijp absoluut waarom de CCP het als een bedreiging ziet, want het is prachtig,” zei Mr. Murphy, die de voorstelling met zijn vrouw Megan bijwoonde in het Detroit Opera House op 6 mei.

“Ze [de CCP] willen niet dat mensen zich alles herinneren over China en zijn tradities en zijn geschiedenis en al die pracht en praal – het was gewoon prachtig. Het was echt fascinerend,” zei Mr. Murphy, een financiële investeerder.

Shen Yun, ‘s werelds belangrijkste klassieke Chinese dansgezelschap, heeft als missie 5000 jaar Chinese beschaving te doen herleven. De Chinezen geloofden ooit dat hun cultuur goddelijk geïnspireerd was, en eerbied voor de hemel en de Schepper was een essentieel onderdeel van deze traditionele cultuur.

Dus kan Shen Yun niet optreden in China, dat nog steeds onder communistisch bewind staat. Het communistische regime, dat atheïstisch is, heeft 70 jaar lang geprobeerd de traditionele cultuur in China te ontwortelen.

Mr. Murphy beschreef een breed scala aan verhalen in de voorstelling – er waren komedies en tragedies, volksdansen van Tibet tot Mongolië, en zelfs twee verhalen die zich in de moderne tijd afspelen. De hedendaagse verhalen gingen over de vervolging door de CCP van gelovigen, met name Falun Gong, een spirituele praktijk die waarheid, mededogen en tolerantie onderwijst.

“Ik vond het geweldig. Ik denk dat het nogal wat mensen in het publiek heeft verrast, zowel dat [het hedendaagse verhaal] als het spirituele aspect ervan,” zei Murphy. “Het gedeelte over de vervolging, ik denk niet dat mensen dat zelfs beseffen. Ik denk niet dat veel mensen dat beseffen. Dus hopelijk leren ze dat; vandaag zijn ze zich er meer van bewust.”

“Het was gewoon fascinerend. Dat was het echt,” zei hij.

Mevrouw Murphy was het daarmee eens en voegde eraan toe dat ook zij genoot van de verscheidenheid aan verhalen en hoe die zonder woorden werden overgebracht.

“Het toonde het universele verhaalaspect van dans en muziek,” zei ze. “En ik vind ze allemaal erg dapper.”

De Epoch Times is een trotse sponsor van Shen Yun Performing Arts. We hebben de reacties van het publiek verslaan sinds de oprichting van Shen Yun in 2006.

Gepubliceerd door The Epoch Times (08 mei 2023): Shen Yun: ‘I Absolutely See Why the CCP Sees It as a Threat,’ Says Financial Investor

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.