Wednesday, 12 Jun 2024
Haïtiaanse migranten aan de grens tussen Mexico en de VS, Texas, op 19 sept. 2021. (Paul Ratje/AFP via Getty Images)

Stel je het onvoorstelbare voor

Amerikanen begeven zich nu op onbekend, revolutionair terrein. Ze kunnen de komende vijf maanden dingen meemaken die ooit onvoorstelbaar leken.

Tot het conflict in Oekraïne waren we nog nooit getuige geweest van een grote landenoorlog in Europa waarbij een kernmogendheid rechtstreeks betrokken was.

Uit wanhoop praat de onstabiele leider van Rusland, de Russische president Vladimir Poetin, nu prietpraat over de waarschijnlijkheid van een kernoorlog. De 79-jarige president van de VS, Joe Biden, brult terug dat zijn oorlogsverliezende nucleaire tegenstander een moordenaar, een oorlogsmisdadiger en een slager is die uit de macht moet worden gezet.

Na een jaar van politisering van het Amerikaanse leger en de door haarzelf veroorzaakte catastrofe in Afghanistan, zijn de Verenigde Staten veel van hun afschrikkingsvermogen in het buitenland kwijt. China, Iran, Noord-Korea en Rusland zijn aan het overleggen hoe zij deze zeldzame monidale militaire kans het best kunnen benutten.

De traditionele fundamenten van het Amerikaanse systeem – een stabiele economie, onafhankelijkheid op energiegebied, grote voedseloverschotten, befaamde universiteiten, een professionele rechterlijke macht, rechtshandhaving en een geloofwaardig strafrechtelijk systeem – zijn aan het verdwijnen.

Gas- en dieselprijzen bereiken historische niveaus. De inflatie is in 40 jaar niet zo hoog geweest. Nieuwe auto’s en huizen zijn onbetaalbaar. De noodzakelijke remedie van hoge rente en minder beschikbaarheid van geld zal bijna net zo erg zijn als de ziekte van hyperinflatie.

Er is geen zuidelijke grens.

Verwacht dat meer dan 1 miljoen vreemdelingen deze zomer de Verenigde Staten zullen binnenzwermen zonder controle, COVID-test of vaccinatie. Geen van hen zal zich zorgen moeten maken over de gevolgen van het overtreden van de Amerikaanse immigratiewetgeving.

De politie krijgt te weinig geld en steeds minder geld. Officieren van justitie laten opzettelijk gewelddadige criminelen vrij zonder aanklacht. (Letterlijk 10.000 mensen waren vorige week getuige van een gestoorde man met een mes die komiek Dave Chappelle aanviel op het podium van de Hollywood Bowl, en de officier van justitie van Los Angeles County weigerde een aanklacht in te dienen). Moord en aanranding gaan in stijgende lijn. Autokapingen en autodiefstallen zijn nu normale gebeurtenissen in grote steden.

Misdaad is nu vooral een politieke zaak. Ideologie, ras en politiek bepalen of de wet al dan niet wordt toegepast.

De schappen in de supermarkten raken leeg en vlees is voor miljoenen Amerikanen niet meer te betalen. Voor het eerst waarschuwt een Amerikaanse president voor voedseltekorten. Babyvoeding is in vele winkels niet meer te vinden.

De politiek lijkt op de gewelddadige laatste dagen van de Romeinse Republiek. Een illegaal lek over een mogelijk op handen zijnde omkering van Roe v. Wade door het Hooggerechtshof, waardoor de kiezers in de deelstaten hun eigen abortuswetgeving zouden kunnen bepalen, heeft een nationale hysterie teweeggebracht.

Nooit eerder heeft het Witte Huis stilzwijgend ingestemd met een menigte demonstranten die de huizen van de rechters van het Hooggerechtshof omsingelden om hen uit te schelden en te intimideren zodat zij hun stemgedrag zouden wijzigen.

Er is geen vrije meningsuiting meer op campussen.

De meritocratie is aan het verdwijnen. Toelating, aanwerving, promotie, behoud, beoordeling en vooruitgang worden steeds meer bepaald door het verkondigen van de juiste orthodoxie of het behoren tot de juiste ras-, geslachts- of etnische categorie.

Wanneer het nieuwe campuscommissariaat eindelijk klaar zal zijn met het opslokken van de laatste redoutes in wetenschap, wiskunde, techniek, geneeskunde en beroepsopleidingen, zal Amerika afglijden naar permanente middelmatigheid en een onomkeerbare daling van de levensstandaard.

Wat is er gebeurd?

Vergeet niet dat al deze catastrofes zelf veroorzaakt zijn. Het zijn keuzes, geen noodlot. De Verenigde Staten heeft de grootste gecombineerde gas-, kolen- en olievoorraden ter wereld. Het bezit de know-how om de veiligste pijpleidingen te bouwen en de schoonste energieontwikkeling op de planeet te garanderen.

Inflatie was een bewuste keuze van Biden. Om politiek voordeel op korte termijn te behalen, bleef hij triljoenen dollars drukken, niet-participatie van werknemers aanmoedigen en de rentevoeten op een historisch laag peil houden – in een tijd van een ingehouden wereldwijde vraag.

De regering wilde geen grens. Alleen op die manier kunnen gepolitiseerde, verarmde immigranten de linkse ondermijning van het hele legale immigratiesysteem terugbetalen met hun trouw aan de stembus.

Ooit esoterische, crack-pot academische theorieën – “moderne monetaire theorie,” kritische juridische theorie, kritische rassen theorie – domineren nu de beleidsvorming in de regering Biden.

De gemene deler in dit alles is dat ideologie empirisme, gezond verstand en pragmatisme overstemt. Heersende elites zijn liever politiek correct, mislukt en impopulair dan politiek incorrect, succesvol en populair.

Is dit niet het vermoeide verhaal van linkse revolutionairen van het 18e-eeuwse Frankrijk tot het begin van het 20e-eeuwse Rusland tot de hedendaagse rampen in Cuba en Venezuela?

Het Amerikaanse volk verwerpt het rampzalige beleid van 2021-2022. Toch drukken de radicale kaders rond een cognitief inerte Biden het beleid verder door aan de hand van uitvoeringsbesluiten, bureaucratische richtlijnen en opzettelijke wanprestatie van het kabinet.

Waarom? Links heeft geen vertrouwen in grondwettelijk bestuur of gezond verstand.

Dus naarmate het publiek terug begint te duwen, verwacht je dan op het terrein aan meer doxing, cancel cultuur, deplatforming, ministeries van desinformatie, zwermen van mensen die de prive-woningen van functionarissen als doelwit kiezen voor pesterijen, en waarschijnlijk gewelddadige demonstraties in onze straten deze zomer.

Intussen zullen de linkse elites hun best doen om uitspraken van het Hooggerechtshof te negeren, onwettig de schulden van studenten kwijt te schelden, en waarschijnlijk tegen de herfst nog meer COVID-lockdowns uit te vaardigen. Ze zullen er nog steeds van dromen het Hoggerechtshof uit te breiden, de filibuster af te schaffen, het kiescollege af te schaffen, meer staten toe te voegen, en de verkiezingen in november te overspoelen met honderden miljoenen dollars aan zwart geld uit Silicon Valley.

Wanneer revolutionairen het systeem ondermijnen, de antipathie van het volk krijgen, en geconfronteerd worden met een dreigend onheil bij de verkiezingen, dan zijn zij het gevaarlijkst – zoals we de komende maanden zullen zien.

De standpunten in dit artikel zijn de mening van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van The Epoch Times.

Gepubliceerd door The Epoch Times (12 mei 2022): Imagine the Unimaginable

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.