Thursday, 18 Jul 2024
Gan Jing World houdt de openingsceremonie van zijn eerste hoofdkantoor, genaamd "MT0" of "Middletown Zero," in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Tech startup Gan Jing World onthult nieuw gebouw in aanloop naar 1e verjaardag

Lokale gemeenschappen erkennen en ondersteunen de missie van het bedrijf

MIDDLETOWN, N.Y.—In minder dan een jaar tijd heeft Gan Jing World, een nieuw social media platform, een solide infrastructuur opgebouwd met een eigen datacenter en cloud server om een censuurvrije ervaring mogelijk te maken, volgens de executive vice president of technology James Qiu van het bedrijf.

Gan Jing betekent ‘schoon’ en het platform zet zich in om inhoud te bieden die “vrij is van gewelddadig, erotisch, crimineel of schadelijk materiaal“, aldus de website van de startup. Qiu zei dat de markt positief had gereageerd; het nieuwe social media platform heeft meer dan 30 miljoen pageviews bereikt in minder dan een jaar.

De timing van het nieuwe hoofdkantoor van de startup—MT0, of Middletown Zero—viel samen met de eerste verjaardag. Meer dan 200 mensen woonden het evenement bij, waaronder lokale politici, bedrijfs- en gemeenschapsleiders en contentmakers. Veel gasten zeiden dat ze energie kregen van de ondernemende sfeer en de collectieve goodwill om de technologie ten goede te gebruiken.

“Als je gelooft in een positief Amerika, kom dan naar Gan Jing World. Als je gelooft in de volgende generatie, kom dan naar Gan Jing World; als je gelooft in traditionele waarden en goddelijke cultuur, kom dan naar Gan Jing World,” zei Nick Janicki, directeur mediarelaties van het platform, die de gasten aanspoorde om de boodschap te verspreiden.

“Dit is een platform dat heel snel zal groeien en iets dat de mensheid in essentie nodig heeft,” voegde hij eraan toe.

James Qiu, uitvoerend vicepresident technologie van Gan Jing World, tijdens de openingsceremonie van het eerste hoofdkantoor van het bedrijf, “MT0” of “Middletown Zero” genoemd, in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Mensen op de eerste plaats

Sherry Yin, executive vice president of business, vatte de aanpak van Gan Jing World samen als “mensen eerst”. Traditionele waarden boven technologie stellen is de kernwaarde van de groep.

Qiu en zijn collega’s zagen een behoefte in een door technologie gedreven maatschappij aan “het herstellen van traditionele waarden en morele systemen die vaak worden overschaduwd,” zei hij. Toen sociale media de aandacht van ouders trokken tijdens de pandemische lockdowns, merkte hij ook de verslaving van jonge mensen op en hoe de virtuele wereld iemands perceptie zou kunnen polariseren door algoritmes die inhoud aanbevelen.

“Het uitgangspunt van een technologiebedrijf is zo cruciaal als je kijkt naar de morele waarden en alles wat nodig is om de volgende generatie van de toekomst te bouwen,” zei Janicki.

Volgens Qiu, een voormalig leidinggevende van Apple, zijn bedrijven in Silicon Valley begonnen met technologie en maken de algoritmes geen onderscheid op basis van goede of slechte content, maar op basis van populariteit. Gan Jing organiseert zijn inhoud echter anders en weerspiegelt zijn andere ontwerp door te beginnen met traditionele waarden en technologie te gebruiken om deze te herstellen.

Hij vertelde The Epoch Times dat Gan Jing World een zogenaamde “informatiearchitectuur” had gebouwd: “De analogie van contentarchitectuur is meer als de traditionele architectuur in de stad. Je gaat naar een stad, kijkt naar de architectuur en weet dat hier het stadhuis is. Dus rond dit gebied is een gebouw waarschijnlijk een overheidsgebouw. En een andere straat lijkt op een financiële wijk.”

Op de website van Gan Jing World verzamelt de inhoud zich rond zo’n meta- of basisstructuur, zei hij. Daarom stelt het algoritme kijkers van inhoud in staat om categorieën in te stellen waarover ze willen leren, zodat de technologie voor hen kan werken om het leren te vergemakkelijken.

Sherry Yin, uitvoerend vicepresident bedrijfsvoering van Gan Jing World, spreekt tijdens de openingsceremonie van het eerste hoofdkantoor, genaamd “MT0” of “Middletown Zero,” in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Bescherming van de gebruiker

Sherry Yin is een andere leidinggevende die van Silicon Valley naar Hudson Valley verhuisde om bij Gan Jing World te komen werken. Net als haar collega’s wilde ook zij dat technologie goed zou zijn voor de maatschappij.

Ze beloofde “nooit gebruikersgegevens te verkopen” en zei dat de privacy van gebruikers een topprioriteit is voor het bedrijf. “We verzamelen het absolute minimum aan gebruikersgegevens in vergelijking met andere platforms. We geven gebruikers vrij toegang tot onze website en downloaden onze app zonder dat ze zich hoeven te registreren,” vertelde ze de gasten, eraan toevoegend dat Gan Jing World alleen gegevens verzamelt die nodig zijn voor naleving van de regelgeving. “We houden ons niet bezig met het actief verzamelen van gebruikersinformatie of het volgen van gebruikersgedrag.”

“Met ons privé-datacenter garanderen we de privacy van gebruikers en houden we vast aan ons streven naar censuurvrije ervaringen. Onze uiterst geavanceerde cloudoplossing beschermt gebruikersgegevens tegen bedreigingen en voorkomt ongeautoriseerde toegang,” voegde ze eraan toe. “Ons algoritme wil de geest van mensen verrijken door ze kennis te laten maken met programmering en onderwerpen die hun kennis verbreden en hun ziel voeden.”

Joseph DeStefano, burgemeester van Middletown, spreekt tijdens de openingsceremonie van het eerste hoofdkantoor van Gan Jing World, “MT0” of “Middletown Zero” genoemd, in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Gedane beloften en nagekomen beloften

Veel gasten waren enthousiast over de visie en groei van Gan Jing World.

“De komst van dit hightechbedrijf brengt een groot aantal mogelijkheden met zich mee voor economische vooruitgang en het creëren van banen in onze stad,” zei Joseph DeStefano, burgemeester van Middletown. Hij zei dat hem een jaar geleden een snelle groei was beloofd en de snelle opening van een nieuw gebouw door de renovatie van een oud gebouw, wat hij “gedane beloften en nagekomen beloften” noemde.

Joseph Paone, een vertegenwoordiger van het kantoor van Rep. Patrick Ryan (D-N.Y.), groeide op in Middletown. Hij sprak vol lof over de kernwaarden van Gan Jing World: “Zelfs als je geen techneut bent, vertegenwoordigt Gan Jing idealen en waarden in de naam zelf—de exacte vertaling is clean. Waar dat voor staat zijn de leidende principes van geen geweld, geen misdaad, geen pornografie, geen drugs. Wat je niveau van technologie ook is, je kunt je achter dit soort idealen scharen.”

Joseph Paone (L), een vertegenwoordiger van het kantoor van Rep. Patrick Ryan (D-N.Y.), overhandigt het certificaat van waardering van het congreslid aan Nick Janicki, directeur mediarelaties van Gan Jing World, tijdens de openingsceremonie van het eerste hoofdkantoor van het bedrijf, genaamd “MT0” of “Middletown Zero”, in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Lester Chang (R-Brooklyn), de eerste Aziatische Amerikaan die Brooklyn vertegenwoordigt in het parlement van de staat New York, woonde het evenement bij nadat de wetgevende macht de avond ervoor de zittingen van 2023 had afgerond. Hij zei dat Gan Jing World een verstandige keuze had gemaakt voor de locatie van het bedrijf en dat het jonge mensen werk zou bieden in upstate New York.

De staatswetgever in de onderwijscommissie maakt zich zorgen over de verslavende werking van sociale media en het gebrek aan morele waarden in het onderwijs. Hij hoopt dat de inspanningen van Gan Jing World “het geweld zullen verminderen”, waarbij hij specifieke zorgen aanhaalt over muziek die seks en geweld promoot onder jongeren.

“We moeten terug naar de basis,” vertelde hij aan The Epoch Times.

“Ik weet zeker dat er een positieve markt is,” zei hij, eraan toevoegend dat hij er vertrouwen in had dat de missie van Gan Jing World zou aanslaan bij mensen vanwege de familiewaarden van zowel immigranten als burgers.

Lester Chang (R-Brooklyn), de eerste Aziatische Amerikaan die Brooklyn vertegenwoordigt in de New York State Assembly, spreekt tijdens de openingsceremonie van het eerste hoofdkantoor van Gan Jing World, genaamd “MT0” of “Middletown Zero”, in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Steven Gross, directeur economische ontwikkeling van Orange County, waar Middletown ligt, voerde het woord namens gedeputeerde Steven Neuhaus.

Hij noemde het “MT0”-gebouw van Gan Jing World een “showcase voor de gemeenschap” om banen van de volgende generatie naar de county te halen.

“Maar wat dit gaat doen is echt een veilige gelegenheid bieden aan jongeren en iedereen om op het web te surfen zonder te worden blootgesteld aan sommige dingen waaraan ze soms worden blootgesteld,” zei Gross, die de missie van het bedrijf complimenteerde. “En dat is een geweldige kans en gelegenheid voor deze Gan Jing World om echt een service te bieden die echt nodig is in de wereld van vandaag.”

Gan Jing World houdt de openingsceremonie van zijn eerste hoofdkantoor, genaamd “MT0” of “Middletown Zero,” in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Geen politieke censuur

Jasper Fakkert, hoofdredacteur van The Epoch Times, zei: “De missie van Gan Jing World om mensen te voorzien van gezonde inhoud die zich richt op karakter, op moraal, is iets waar we van houden.”

“Gan Jing World is gebouwd op het idee dat er geen politieke censuur is en dat mensen vrij hun mening kunnen uiten, kunnen leven en een civiele discussie kunnen aanmoedigen. En dit zijn allemaal dingen die wij, als media-organisatie, ook koesteren en promoten,” voegde hij eraan toe.

Gan Jing World houdt de openingsceremonie van zijn eerste hoofdkantoor, genaamd “MT0” of “Middletown Zero,” in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

‘Stimulerend’

De missie van Gan Jing vond weerklank bij Sally Chetwynd, een schrijfster uit de omgeving van Boston. Ze hoorde over het nieuwe technologieplatform op een plaatselijk evenement eerder deze maand en kwam naar de openingsceremonie van het eerste bedrijfsgebouw van Gan Jing World. Ze wil nu een kanaal openen op het Gan Jing World platform.

Ze beschreef het evenement als “verbazingwekkend”, “verfrissend” en “opwindend”.

Ze zei dat ze dacht dat Gan Jing World de sociale media zou opschonen door schoon, gezond, gezinsvriendelijk materiaal en opties aan te bieden. Nu heeft ze een verfijnde kijk op wat het bedrijf doet.

“In veel opzichten zie ik Gan Jing als de muis die de kat de bel aanbidt. De sociale media die we zien en die zo corrupt is, is de kat. En dus is er eindelijk iemand, een muis, opgestaan en heeft gezegd: ‘We moeten de kat een belletje geven. Oké, ik bel de kat. En alle andere muizen zullen zich verenigen,” vertelde ze aan The Epoch Times, eraan toevoegend dat steeds meer mensen de kat zien—het manipulatieve algoritme van Big Tech. “Ik denk dat veel mensen zich hier achter zullen scharen.”

“Je kunt er niets aan doen niet energiek te worden van dit soort energie,” voegde ze eraan toe.

Sally Chetwynd, een schrijfster uit de agglomeratie Boston, bij de openingsceremonie van Gan Jing World’s eerste hoofdkantoor, “MT0” of “Middletown Zero” genoemd, in Middletown, N.Y., op 22 juni 2023. (Samira Bouaou/De Epoch Times)

Meer informatie over het evenement is beschikbaar op de hashtag aggregatiepagina van het bedrijf.

Gepubliceerd door The Epoch Times (22 juni 2023): Tech Startup Gan Jing World Unveils New Building Ahead of 1st Anniversary

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.