Sunday, 23 Jun 2024
Joshua Philipp, senior verslaggever bij The Epoch Times, en Morgan Zegers van Young Americans Against Socialism spreken op de CPAC conventie in National Harbor, Md., op 28 feb. 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times).

The Epoch Times en het programma ‘Crossroads’ van EpochTV winnen media prijzen

The Epoch Times en het programma “Crossroads” van EpochTV hebben prijzen gewonnen in de categorie Nieuws & Journalistiek op CONTENT2021, een filmfestival en mediatop in Texas.

De prijs voor Waarheid in de journalistiek ging naar The Epoch Times, een in New York gevestigd medianetwerk dat 21 talen en 33 landen bestrijkt, en gedreven wordt door een toewijding aan het publiceren van “ongecensureerde en waarheidsgetrouwe informatie”.

“Onze krant is ontstaan uit de behoefte om te reageren op een mensenrechtenramp in China,” aldus Stephen Gregory, uitgever van The Epoch Times.

“Die mensenrechtenramp werd mogelijk gemaakt door de haatdragende en totaal onjuiste propaganda van de communistische partij”, voegde Gregory eraan toe, verwijzend naar de kwaadaardige pogingen van de Chinese Communistische Partij (CCP) om de spirituele beweging Falun Gong in een negatief daglicht te stellen en zo de wrede en meedogenloze vervolging van Falun Gong-aanhangers door het regime te verhullen.

Een van de meest dramatische voorbeelden van de anti-Falun Gong propaganda van de CCP was het zogenaamde zelfverbrandingincident op het Plein van de Hemelse Vrede in 2001, een in scène gezette opvoering waarbij regeringsfunctionarissen medeplichtige personen op het Plein van de Hemelse Vrede in brand lieten steken, terwijl ze valselijk beweerden dat het Falun Gong beoefenaars waren en nadien de gruwelijke beelden aan de wereld uitzonden.

In 2001 voerde de CCP op het Plein van de Hemelse Vrede een onhandig “zelfverbrandingsdrama” op in een poging om de publieke opinie tegen de vreedzame beoefening van Falun Gong te keren. (©Video Screenshot uit False Fire)

The Epoch Times onderzocht het incident en vond tientallen en tientallen feiten die de zogenaamde zelfverbranding ontmaskerden als een vervalsing. Toch kopieerden veel media rond de tijd van het incident in wezen de gespreksonderwerpen van de CCP, waarmee ze onbedoeld de brute vervolgingscampagne van het regime versterkten.

“De waarheidsgetrouwe berichtgeving van The Epoch Times legde de leugens van de Communistische Partij bloot voor het Chinese volk, maar het hielp ook ons westerse publiek te beschermen,” zei Gregory. “Het ontkrachtte voor hen de leugens in deze propaganda.”

Tegelijkertijd heeft de berichtgeving van The Epoch Times ook geholpen om aan het licht te brengen hoe communistische ideeën wortel schieten in de Verenigde Staten, voegde Gregory eraan toe.

The Epoch Times werd in 2000 in Atlanta (Georgia) opgericht door Chinese Amerikanen die het communistische China waren ontvlucht. Sindsdien is het uitgegroeid tot een begrip in het zeer competitieve Amerikaanse medialandschap. Het succes van de krant heeft echter een prijs gekend: sommige van zijn in China gevestigde journalisten werden gearresteerd, gemarteld en gevangengezet – sommigen voor een periode van wel tien jaar.

De CONTENT2021-prijs voor het beste videomagazine ging naar Joshua Philipps en zijn programma “Crossroads”.

Philipps is onderzoeksjournalist en presentator van EpochTV’s programma “Crossroads”. Hij vertelde The Epoch Times in een interview dat het “een eer” is om deze prijs te winnen.

“De zender is nog vrij nieuw, maar heeft al een belangrijke impact gehad met zijn onderzoeken naar de oorsprong van het CCP-virus en met zijn doorlopende interviews en nieuwsanalyses,” zei Philipp.

Epoch Times onderzoeksjournalist Joshua Philipp. (The Epoch Times)

Philipp leidde vorig jaar de productie van een documentaire genaamd “Tracking Down the Origin of Wuhan Coronavirus“, een onderzoeksstuk dat belangrijke vragen opwierp over de bron van het CCP-virus (Chinese Communistische Partij), de ziekteverwekker die de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Zijn documentaire ondervond tegenwerking van de gevestigde media en werd gecensureerd op sociale media platformen omdat ze onderzoek doet naar de theorie dat het virus mogelijks geen natuurlijke sprong van dier naar mens heeft gemaakt maar is ontstaan door een lablek.

Toch heeft de theorie van het lablek de laatste weken meer aandacht gekregen en erkennen mainstream media het nu als een reële mogelijkheid en roept de regering Biden op tot een onderzoek ernaar en beschouwt het als een even plausibele hypothese als het idee dat het virus op natuurlijke wijze van vleermuizen op mensen kan zijn overgesprongen.

Philipp zei dat het succes van zijn programma er kwam ondanks pogingen van Big Tech spelers om zijn inhoud te onderdrukken.

“Dit alles ondanks de vele pogingen die zijn gedaan om de show te censureren door grote tech platformen, inclusief YouTube die het programma volledig heeft gedemonetiseerd,” zei hij.

“Ondanks deze aanvallen zal niets ons ervan weerhouden om de waarheid te spreken en er komt binnenkort nog meer geweldige content aan,” voegde hij eraan toe.

Conservatieven en hun Republikeinse bondgenoten in het Congres beweren al geruime tijd dat platformen als Facebook, Twitter en YouTube zich bezighouden met gezamenlijke pogingen om conservatieve stemmen te onderdrukken, beweringen die de bedrijven hebben ontkend.

De CONTENT2021-top vindt plaats van 6 tot 9 september in de Capernaum Studios in Dallas, Texas.

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (02 juni 2021): The Epoch Times and EpochTV’s ‘Crossroads’ Program Win Media Awards

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.