Sunday, 23 Jun 2024
Politiek commentator Victor Davis Hanson spreekt met presentator Jan Jekielek van "American Thought Leaders" op het jaarlijkse Gala van The Epoch Times 2023, gehouden in Newport Beach, Californië, op 28 oktober 2023. (Oksana Khan/De Epoch Times)

The Epoch Times viert groei en nieuwe Spaanstalige uitbreiding op 2023 Gala

The Epoch Times 2023 Annual Gala, gehouden in Newport Beach, Californië, vierde het succes van de krant op 28 oktober tijdens een vier uur durend evenement met speciale gasten, trouwe fans en medewerkers om hoop te geven voor de toekomst van de journalistiek en te verbinden met een gedeelde waardering voor Amerikaanse traditionele waarden.

De avond bestond uit een gesprek met politiek commentator Victor Davis Hanson, classicus, militair historicus, gerenommeerd auteur en hoofdspreker van de avond die een krachtige boodschap overbracht aan het publiek.

Voorafgaand aan zijn toespraak over “Remedies to American Decline,” verwees de heer Hanson schertsend naar het personeel van The Epoch Times—waarvan een groot deel van de oprichters afkomstig was uit China en andere landen—als voorbeeld van hoe degenen die geboren zijn in het land van de vrijheid dit nu als vanzelfsprekend beschouwen.

“Ik probeerde te bedenken hoe ik een beknopt praatje van 20 minuten over het verval van Amerika kon maken, en ik dacht: oh jee, de meest vaderlandslievende krant in de Verenigde Staten wordt gerund door de meest vaderlandslievende burgers, en geen van hen is in de Verenigde Staten geboren,” zei hij. “Waarom geloven mensen die hierheen komen meer in Amerika dan wij?”

The Epoch Times, dat nu in 36 landen en 22 talen publiceert, heeft medewerkers uit de hele wereld, waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Australië, India, Tsjechië, China, Taiwan, Hongkong, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Ierland, Roemenië en nog veel meer, allemaal met de toewijding om traditionele Amerikaanse waarden nieuw leven in te blazen door middel van waarheidsgetrouwe berichtgeving.

Ervaren journaliste, redacteur en producent voor The Epoch Times en presentatrice van NTD’s “International Reporters Roundtable”, Cindy Drukier, die uit Canada komt, stipte hetzelfde punt aan tijdens haar eigen toespraak voor de aanwezigen.

Cindy Drukier, redacteur en producent voor The Epoch Times en presentatrice van NTD’s “International Reporters Roundtable,” spreekt op The Epoch Times 2023 Annual Gala, gehouden in Newport Beach, Californië, op 28 oktober 2023. (Oksana Khan/De Epoch Times)

Ze zei dat om onze vrijheid te behouden, er soms “mensen van buiten de Verenigde Staten naar het land van de vrijheid moeten komen om te zien dat er hier problemen zijn die opgelost moeten worden.”

Mevrouw Drukier, die in 2005 bij het bedrijf kwam werken, was ook de hoofdtrainer van het journalistieke programma van The Epoch Times, dat in 2018 werd opgericht en 80 journalisten persoonlijk heeft opgeleid en ongeveer 300 op afstand.

Het programma, dat in september de naam New York School of Professional Journalism kreeg en beschikbaar is voor stagiaires van Epoch Times, is bedoeld om pas afgestudeerde journalisten te trainen in de beste traditionele journalistieke praktijken—met name het verschil weten tussen feiten en meningen—wat volgens Drukier moeilijk kan zijn voor de jonge verslaggevers van vandaag.

“Ze zijn op een slecht pad gebracht door de journalistieke school waar ze vandaan kwamen of door naar de mainstream media te kijken. … Bij Epoch Times en ons zustermediabedrijf NTD News hebben we een harde muur tussen feiten en meningen. Het is OK om beide te hebben, maar je moet er een harde muur tussen hebben en het als zodanig labelen,” zei ze.

De heer Hanson verlegde tijdens zijn toespraak een deel van de schuld voor een ontspannen onderwijssysteem naar de Diversity, Equity and Inclusion (DEI) programma’s die nu een sterke positie innemen in het hoger onderwijs, waarbij sommige universiteiten studenten toelaten op basis van ras of geslacht in plaats van academische prestaties, en professoren worden gedwongen om DEI-gerichte curricula te volgen.

Politiek commentator Victor Davis Hanson spreekt op het jaarlijkse Gala van The Epoch Times 2023, gehouden in Newport Beach, Californië, op 28 oktober 2023. (Oksana Khan/De Epoch Times)

“Wanneer je dat doet, komen de meest middelmatige mensen uit het houtwerk tevoorschijn en zeggen dat ze DEI zijn en dat ze wakker zijn. Het is een carrièremove en de mensen die meritocratisch en getalenteerd waren, worden aan de kant geschoven,” zei hij.

Vierde grootste krant

Nu is de Epoch Times de op drie na grootste krant in de Verenigde Staten, die elke dag miljoenen mensen bereikt. Binnenkort komt er een Spaanstalige editie.

Siyamak Khorrami, general manager voor Zuid-Californië en presentator van Epoch TV’s “California Insider,” sprak kort over de uitbreiding.

Hij zei dat hij, als iemand die een tijd in Mexico heeft gewoond, sterke oprechte waarden herkent in de Latijns-Amerikaanse gemeenschap die niet worden weerspiegeld of vertegenwoordigd in de Amerikaanse media.

Over de Spaanse online editie van The Epoch Times zei hij: “We hebben 200.000 bezoekers per maand, maar we gaan dit nog flink uitbreiden. Hopelijk wordt dit een heel groot platform voor Hispanics voor hun dagelijkse nieuws.”

Feedback van fans

Rosemarie Smith, CEO en President van de in Newport Beach gevestigde meubelzaak Systems Source, zei tijdens het evenement dat ze het waardeert hoe The Epoch Times nieuws brengt op een informatieve en positieve manier, wat het volgens haar onderscheidt van andere media.

“Als mensen de feiten kennen, kunnen ze beslissingen nemen. … Ik kan een goede beslissing nemen als ik de juiste informatie heb, en dat is wat The Epoch Times volgens mij op zo’n positieve manier doet, [het bereiken van] mensen die zich een beetje op de grens [politiek] bevinden, die niet alle informatie hebben,” zei ze.

Naast politiek biedt The Epoch Times inhoud over gezondheid, entertainment, kunst en cultuur, wetenschap, technologie en meer.

Siyamak Khorrami, general manager voor The Epoch Times Southern California en presentator van Epoch TV’s “California Insider,” spreekt op The Epoch Times 2023 Annual Gala, gehouden in Newport Beach, Californië, op 28 oktober 2023. (Oksana Khan/De Epoch Times)

Elaine Moreira, al jarenlang abonnee en al 31 jaar staalhandelaar uit Fairfield, Californië, zei dat ze de krant ontdekte door een proefexemplaar in haar brievenbus. Ze zei dat ze geïnteresseerd raakte nadat ze nieuws had gezien met “gezond verstand,” dat volgens haar verloren is gegaan in de “bevooroordeelde” mainstream media.

“Er is geen gezond verstand meer in wat dan ook, dus ik bestelde een abonnement en begon het te lezen. … In het begin was het een heel kleine krant, maar alles wat erin stond was logisch en niemand anders berichtte erover,” vertelde ze aan The Epoch Times.

Michael Brown, een gepensioneerde luchtvaartingenieur en projectmanager met meer dan 40 jaar ervaring in de sector, zei dat hij enkele jaren geleden ook zijn eerste krant per post ontving en dat hij erg geniet van de verschillende programma’s op Epoch TV.

Hij zei dat zijn favorieten “American Thought Leaders” met Jan Jekielek en “Facts Matter” met Roman Balmakov zijn, maar hij vindt ze allemaal leuk.

“Ik vond niet alleen de krant zelf leuk, maar ook de makers van de inhoud, vooral Jan Jekielek. … Hij is gewoon geweldig met de stijl en diepte van de interviews die hij doet,” zei hij.

John Moorlach, een voormalig toezichthouder van Orange County, senator van de staat en 12 jaar penningmeester van Orange County, zei dat hij geniet van de berichtgeving van The Epoch Times over wereldnieuws en over onderwerpen die andere media negeren.

“Ik lijk meer informatie van de Epoch Times te krijgen over het wereldtoneel dan van lokale kranten, maar ik krijg ook meer balans en meer van wat de concurrenten niet eens aanraken,” zei hij.

Daniel en Caroline Hanlon wonen het jaarlijkse Gala van The Epoch Times 2023 bij op 28 oktober 2023 in Newport Beach, Californië. (Oksana Khan/The Epoch Times)

Hij zei dat andere grote mediakanalen een vertekend beeld geven.

“Bedankt dat je ons deze balans geeft en echt bedankt dat je ons de waarheid geeft, want die krijgen we niet van de reguliere media. We krijgen een liberale vooringenomenheid,” zei hij.

Meneer Moorlach zei dat recente krantenkoppen van de Los Angeles Times meer leken op een artikel van de Babylon Bee, een satire online nieuwssite.

“Je zou denken dat het sarcasme van beide kanten is,” zei hij. “Met The Epoch Times heb je wat evenwicht en het is een waardige publicatie.”

Geboorte van de Epoch Times

Het verhaal van de publicatie gaat terug tot 2000, een jaar nadat de Chinese Communistische Partij (CCP) een landelijke vervolging startte tegen de spirituele discipline Falun Gong, die meditatieve oefeningen en morele lessen omvat die zijn gebaseerd op de principes van waarachtigheid, mededogen en tolerantie.

In 1999 had de praktijk naar schatting 70 tot 100 miljoen volgelingen op het Chinese vasteland en de populariteit ervan werd door de CCP gezien als een bedreiging voor haar autoritaire controle, volgens het in New York gevestigde non-profitorganisatie Falun Dafa Information Center.

Posters beschrijven de inhoud van The Epoch Times tijdens het 2023 Annual Gala van de krant, gehouden in Newport Beach, Californië, op 28 oktober 2023. (Oksana Khan/De Epoch Times)

John Tang, de oprichter van The Epoch Times, hoorde over de wrede gebeurtenissen op het Chinese vasteland, waaronder honderdduizenden die vervolgd werden vanwege hun geloof, en hij zei dat westerse media de propaganda van de CCP versterkten.

Hij besloot een krant te beginnen in een kelder in Atlanta, Georgia, om de mensenrechtenschendingen door de CCP te verslaan. De krant is nu verkrijgbaar in meer dan 30 landen.

“Hij begon deze krant om een stem te geven aan mensen die niemand hadden die voor hen sprak,” zei Khorrami eerder. “Maar door de jaren heen groeiden we uit tot de op drie na grootste krant van het land. We koesteren de waarde die dit land heeft. … We zijn hier om die waarden te promoten, we zijn hier om mensen samen te brengen en we zijn hier om er een betere plek van te maken.”

Sophie Li heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (3 november 2023): The Epoch Times Celebrates Growth, New Spanish Language Expansion at 2023 Gala

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.