Wednesday, 17 Jul 2024
(SWNS)

“TikTok-influencers hebben me overtuigd dat ik transgender was—nu ben ik begonnen aan de ‘de-transitie’,” zegt tienermeisje uit Montana

Een tienermeisje zegt dat ze haar transitie afbreekt nadat ze door TikTok-gebruikers werd beïnvloed om zich ten onrechte als jongen te identificeren.

Ash Eskridge, 16 jaar, een studente uit Missoula, Montana, begon op haar 13e met de transitie naar een man. Ze zei dat ze zich op haar 12e depressief voelde en beïnvloed werd door ” influencers van de sociale media” die haar lieten denken dat ze transgender was.

Ash liet haar naam legaal veranderen en heette nu Greysen, en transformeerde sociaal, wat inhield dat ze een nieuwe garderobe kreeg en haar haar liet knippen. Toen ze 16 werd, begon Ash testosteron te nemen en haar stem werd lager. In april realiseerde ze zich dat ze een fout had gemaakt toen ze zich “onnatuurlijk” voelde met lichaamshaar en een lage stem.

Ash Eskridge, 16. (SWNS)
Ash veranderde haar naam in “Greysen” en begon te leven als een man. (SWNS)

Ash zei dat influencers op de populaire sociale media ervoor zorgden dat ze een transitie wilde nadat ze zeiden hoe een transitie hun leven had gered.

“Ik zag een heleboel dingen op internet en wilde mezelf opknappen zoals die mensen zijn opgeknapt,” zei Ash. “Ik zag TikTok-video’s van influencers die vertelden hoe transitie hun leven had gered. Ik worstelde en wilde dat het ook mijn leven zou redden.

“Mijn familie was erg in de war—mijn leven was heel meisjesachtig geweest en ik had nooit laten merken dat ik het niet leuk vond om een meisje te zijn. Ze steunden me heel erg, maar ze dachten nooit dat het goed voor me was, maar ze steunden me hoe dan ook.”

Toen ze 13 jaar oud was, vertelde Ash haar moeder, Darcy Eskridge, 46, hoe ze wilde veranderen. (SWNS)

Mevrouw Eskridge zei: “Ze vertelde ons dat ze trans was. Het was na COVID en ze was veel thuis. Ze begon te veel tijd door te brengen op TikTok, waar ze influencers bekeek die vertelden dat ze hetzelfde hadden meegemaakt. Hoe zij een transitie hadden doorgemaakt en gelukkig waren geworden. We stelden Ash vragen en duwden haar terug.

“We vertelden haar dat we haar zouden accepteren om wie ze is, maar dat we niet het gevoel hadden dat dit het juiste pad voor haar was.”

Na tweeënhalf jaar als man te hebben geleefd, begon Ash hormonen te slikken.

“Het zakken van mijn stem voelde niet goed. Toen mijn stem begon te zakken, voelde ik me ongemakkelijk en het lichaamshaar voelde echt smerig,” zei Ash. “Het was een opeenstapeling van dingen en ik miste het om een meisje te zijn—ik miste de manier waarop ik in de maatschappij werd gezien. Mijn breekpunt was toen ik droomde dat ik een meisje was en ik dacht ‘ik kan dit niet meer’.”

Ash met haar ouders. (SWNS)

In april 2023 vertelde Ash haar familie dat ze een fout had gemaakt en wilde stoppen met haar transitie.

Mevrouw Eskridge zei: “Ze kwam naar ons toe en vertelde hoe ze een fout had gemaakt. Ze vertelde ons hoe makkelijk ze beïnvloed was door sociale media. We waren erg geschokt, maar ook opgelucht omdat we nooit hadden gedacht dat dit het beste levenspad voor haar zou zijn. Zoals ik al zei, er was een schok maar we steunden haar, we hebben haar altijd gesteund.”

Zowel Ash als mevrouw Eskridge zeiden dat het een “moeilijke weg” is geweest omdat Ash vrienden is kwijtgeraakt sinds ze besloot dat ze uit de transitie wilde. Nu wil het moeder-dochterpaar zich uitspreken en pleiten voor betere geestelijke gezondheidszorg voor tieners die een soortgelijke situatie als Ash doormaken.

“Daardoor moest ik mezelf verstoppen, dat was echt moeilijk. Het was vermoeiend, de mensen die ik in het echte leven kende wisten niet dat ik niet als man geboren was,” zei Ash. “Ik moest mijn manier van lopen en praten aanpassen op een manier die niet natuurlijk voor me was. Ze dachten dat ik als man geboren was en nadat ik mijn transitie had afgebroken, verloor ik veel vrienden.

“Ik vertelde niemand dat ik als meisje geboren was, omdat ik me ervoor schaamde. Ik wist diep van binnen dat ik het niet was, het translabel was ik niet.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (10 augustus 2023): ‘TikTok Influencers Made Me Think I Was Transgender—Now I’m De-Transitioning,’ Says Montana Teen Girl

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.