Sunday, 16 Jun 2024
Voormalig president Donald Trump arriveert om te vertrekken op Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport na te zijn geboekt in de Fulton County Jail in Atlanta op 24 augustus 2023. (Joe Raedle/Getty Images)

Trump-campagne geeft supercut-video vrij van Democraten die Republikeinse verkiezingsoverwinningen betwisten

De campagne van voormalig president Donald Trump heeft een gloednieuwe “summer blockbuster” politieke advertentie uitgebracht waarin de goed gedocumenteerde geschiedenis van Democraten om verkiezingsuitslagen te betwisten wordt benadrukt.

President Trump deelde de ongeveer 10 minuten durende video in een bericht van 28 augustus op Truth Social en noemde het een “must-watch.”

“Republikeinse aanhangers en president Trump worden belachelijk gemaakt, vervolgd en zelfs veroordeeld door Biden, congresdemocraten en hun radicale aanklagers omdat ze vragen stellen over de juistheid van de overwinning in 2020,” begint de video.

“Dit is misschien wel een van de meest hypocriete daden in de geschiedenis, gezien het feit dat de Democraten met geweld hebben beweerd dat de laatste drie overwinningen van de Republikeinse president gestolen, vervalst en onwettig waren, en het de Democraten waren die probeerden de certificering van een Republikeinse president tegen te houden,” gaat de video verder.

De video vervolgt met het citeren van een aantal gelegenheden waarbij Democraten verkiezingsuitslagen hebben aangevochten, inclusief tijdens de presidentsverkiezingen van 2000 toen voormalig Vice President Al Gore verloor in een close-call race tegen President George W. Bush.

De heer Gore vocht de uitslag uiteindelijk aan bij het Amerikaanse Hooggerechtshof in een conflict over welke kandidaat de 25 kiesmannen van Florida had gekregen.

Het Hooggerechtshof oordeelde vervolgens dat een eerder bevel van het Hooggerechtshof van Florida voor een electieve handmatige hertelling van de stembiljetten voor de presidentsverkiezingen in die staat ongrondwettelijk was en Gore gaf de race uiteindelijk op.

In de video zijn meerdere Democraten te zien—waaronder president Biden, de voormalige presidenten Bill Clinton en Barack Obama en de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton—die de verkiezingsuitslag van 2000 in twijfel trekken, waarbij president Biden ronduit zegt dat hij gelooft dat dhr. Gore de race heeft gewonnen.

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton houdt een concessietoespraak nadat ze is verslagen door de Republikeinse president Donald Trump, in New York op 9 november 2016. (Jewel Samad/AFP/Getty Images)

Clinton, Pelosi stellen ‘integriteit’ verkiezingen ter discussie

De video toont ook beelden van sommige Democraten die weigeren deel te nemen aan de officiële certificering van de verkiezingsuitslag van 2000, waaronder fragmenten van Rep. Maxine Waters (D-Calif.) die bezwaar maakt tegen de “frauduleuze 25 kiesmannen in Florida”, evenals andere wetgevers die weigeren deel te nemen aan de certificering.

Vervolgens worden meerdere andere incidenten aangehaald waarbij Democraten verkiezingsuitslagen aanvochten, waaronder in 2004, toen voormalig president Bush de Democratische kandidaat John Kerry versloeg.

In één clip is Rep. Sheila Jackson Lee (D-Texas) te zien die oproept tot het onafhankelijk testen van stemapparatuur in Ohio na de verkiezingen, terwijl in een andere clip voormalig Rep. Stephanie Tubbs Jones (D-Ohio) beweert dat er “talloze onregelmatigheden” waren bij de verkiezingen.

Mevrouw Clinton en voormalig Parlementsvoorzitter Nancy Pelosi (D-Calif.) zijn ook te zien terwijl ze de “nauwkeurigheid en integriteit” van de Amerikaanse verkiezingen in twijfel trekken.

In de video is later te zien hoe Democraten de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2016, waarin president Trump mevrouw Clinton versloeg, in twijfel trekken.

Mevrouw Clinton is te zien terwijl ze het publiek vertelt dat de verkiezingen “gestolen” kunnen worden van kandidaten en dat president Trump “weet dat hij een onwettige president is.”

De verteller van de video zei verder dat “sommige Democraten doorgingen met het promoten van het totaal valse verhaal dat president Trump op de een of andere manier had samengespannen met de Russen” om de verkiezingen te winnen, naast beelden van meerdere Democraten die valse beweringen doen over het nu weerlegde verhaal over Russische inmenging.

Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump, ook de koploper voor de Republikeinse presidentskandidaat, werd geboekt en op borg vrijgelaten in de gevangenis van Fulton County op 24 augustus 2023. (Kantoor van de sheriff van Fulton County)

Trump onder arrest in de gevangenis van Fulton County

“De Democraten hebben Republikeinen ook beschuldigd van het stelen van vele andere verkiezingen, waaronder in Georgia, dezelfde plaats waar de besmette Democratische aanklager Fani Willis nu onterecht president Trump vervolgt omdat hij suggereert dat er kiezersfraude was,” vervolgt de verteller, verwijzend naar het verlies van de Democratische kandidaat voor het gouverneurschap Stacey Abrams tegen de Republikeinse gouverneur Brian Kemp.

“Velen in Amerika vragen zich af waarom president Trump wordt vervolgd omdat hij precies hetzelfde heeft gedaan als Democraten als Biden en Hillary, en het antwoord is heel simpel. Net als een corrupte dictator in de derde wereld zal Biden alle middelen gebruiken die nodig zijn om die ene Republikein te verslaan waarvan hij weet dat hij hem niet kan verslaan,” besluit de videoverteller.

De video van de Trump-campagne komt kort nadat president Trump op 24 augustus was opgenomen in de Fulton County Jail in Atlanta nadat hij zichzelf had overgegeven aan de autoriteiten na zijn aanklacht wegens afpersing en samenzwering.

Nadat hij zichzelf had overgegeven aan de autoriteiten, liet president Trump, 77, zijn vingerafdrukken en mugshot nemen voordat hij ongeveer 20 minuten later met een borg van $200.000 werd vrijgelaten.

Later beschreef hij de ervaring als “verschrikkelijk” en een “zeer trieste dag voor ons land.”

De aanklacht houdt verband met de pogingen van president Trump en 18 anderen om de resultaten van de verkiezingen van 2020 in de staat te betwisten.

President Trump werd onder meer aangeklaagd voor 13 aanklachten, waaronder schending van de Racketeer Influenced and Corrupt Organizations (RICO) Act in Georgia, uitlokking van schending van de eed door een openbaar ambtenaar, samenzwering tot valsheid in geschrifte in de eerste graad en samenzwering tot het indienen van valse documenten.

Hij heeft elk vergrijp ontkend en herhaaldelijk beweerd dat hij het slachtoffer is van een politieke heksenjacht.

Gepubliceerd door The Epoch Times (29 augustus 2023): Trump Campaign Releases Video Supercut of Democrats Disputing Republican Election Victories

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.