Sunday, 16 Jun 2024
Voormalig Amerikaans president en 2024 presidentskandidaat Donald Trump arriveert om te spreken tijdens een campagnetreffen op Windham High School in Windham, N.H, op 8 augustus 2023. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

Trump heeft nooit getwijfeld dat de verkiezingen van 2020 ‘vervalst’ waren, betwist de beweringen van de FBI

Voormalig president Donald Trump heeft verklaard dat hij absoluut gelooft dat de verkiezingen van 2020 gestolen zijn—een ontkenning van de centrale beschuldiging in zijn meest recente federale aanklacht.

President Trump heeft onschuldig gepleit op beschuldigingen in Washington in wat hij en zijn aanhangers een politiek gemotiveerde vervolging noemen te midden van een presidentiële verkiezingscampagne.

De aanklacht van 1 augustus stelt dat president Trump heeft samengespannen om het Amerikaanse verkiezingsproces te saboteren en te belemmeren door “bewust valse beweringen” over verkiezingsfraude te verspreiden en zo het vertrouwen in de overheid te ondermijnen.

Op 8 augustus zei president Trump: “Ik heb zelfs nooit aan deze gedacht: ‘Trump geloofde niet echt dat hij de verkiezingen had gewonnen.'”

Hij vertelde het publiek van 2.000 mensen op de middelbare school in Windham, New Hampshire, nadrukkelijk: “Laat me je vertellen … er was nooit een seconde van een dag dat ik niet geloofde dat er met die verkiezingen was geknoeid.”

De voormalige president verhief zijn stem en zei: “Het waren gemanipuleerde verkiezingen en het waren gestolen, walgelijke verkiezingen. En dit land zou zich moeten schamen … ze gaan achter de mensen aan die willen bewijzen dat er gemanipuleerd en gestolen is! … Ze gaan niet achter de mensen aan die het gemanipuleerd hebben.”

President Trump hekelde ook het recente verzoek van federale aanklagers om te beperken wat hij in het openbaar kan zeggen terwijl de zaak loopt. Een rechter heeft een hoorzitting vastgesteld voor 11 augustus.

Federale aanklagers vrezen dat de voormalige president, die openhartig is geweest tijdens de campagne en op sociale media, informatie zou kunnen vrijgeven die een “chilling effect” zou kunnen hebben op getuigen en zou kunnen verhinderen dat gerechtigheid geschiedt. Daarom is volgens hen een beschermingsbevel nodig.

De advocaat van de voormalige president, John Lauro, schreef in een gerechtelijk dossier: “In een rechtszaak over First Amendment-rechten probeert de regering First Amendment-rechten te beperken.”

En president Trump vertelde het publiek op 8 augustus: “Ik zal erover praten. Dat zal ik doen. Ze nemen me mijn First Amendment-recht niet af.”

“Ik zal de enige politicus in de Amerikaanse geschiedenis zijn die niet mag spreken vanwege ons corrupte systeem,” zei hij. “Ik kom binnen en zeg: ‘Hallo allemaal. Luister, ik mag niet spreken, stem alsjeblieft op mij in New Hampshire. Doei!

Rol van de politiek

De voormalige president zei dat de politieke implicaties ernstig zijn en dat de situatie schandalig is. President Trump is de koploper voor de Republikeinse nominatie om het op te nemen tegen de kandidaat van de Democraten, vermoedelijk president Joe Biden.

Terwijl president Biden ontkent federale aanklagers onrechtmatig te beïnvloeden om actie te ondernemen tegen president Trump, zei de heer Lauro dat de Democratische president beloofde dat zijn regering ervoor zou zorgen dat president Trump “niet opnieuw de volgende president wordt.”

President Trump zei: “Hoe kan mijn corrupte politieke tegenstander, ‘Crooked Joe Biden’, mij terecht laten staan tijdens een verkiezingscampagne die ik ruimschoots aan het winnen ben, waardoor ik desondanks tijd en geld moet spenderen buiten het campagnetraject om te vechten tegen valse, verzonnen beschuldigingen en aanklachten?”

President Trump zei dat omdat hij nu in drie zaken is aangeklaagd, hij zich voorstelt te moeten zeggen: “Het spijt me, ik zal vandaag niet naar Iowa kunnen gaan; ik zal vandaag niet naar New Hampshire kunnen gaan omdat ik in een rechtszaal op een bull-[krachtterm] zit omdat zijn procureur-generaal me ergens van heeft beschuldigd.”

De volgende 30 seconden zong de menigte die krachtterm ter ondersteuning van president Trump.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump arriveert om te spreken tijdens een campagnetreffen op de Windham High School in Windham, N.H., op 8 augustus 2023. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

‘Verbluffend contrast’

De voormalige president zei dat hij nu meer enthousiasme voelt voor zijn kandidatuur dan in 2016 of 2020. “Iedereen kan het verbluffende contrast zien tussen ons ongelooflijke succes en de afschuwelijke mislukkingen van Joe Biden,” zei president Trump.

Dat is één reden voor de steun; een andere reden is dat mensen de politieke vervolgingen en de “nooit eindigende heksenjacht” doorzien, zei hij.

“Maar wees niet bang; we zullen groter en beter winnen dan ooit tevoren,” verzekerde president Trump zijn aanhangers.

De voormalige president noemde de mislukte impeachments van hem “hoaxes.” Hij voegde eraan toe: “We hebben zoveel blootgelegd.”

Hij voorspelde dat er nog meer onthuld zou worden als de zaak van de verkiezingsinmenging voor de rechter komt, waarbij de rollen onthuld worden die het Ministerie van Justitie, de FBI en verschillende federale ambtenaren hebben gespeeld bij het beïnvloeden van de verkiezingen, samen met besluitvormers bij sociale mediagiganten zoals Facebook en Twitter, nu bekend als X.

Documenten vernietigd?

Laat op 8 augustus, uren na zijn toespraak, postte de voormalige president op zijn Truth Social account dat hij gelooft dat belangrijke documenten met betrekking tot de zaak verdwenen zijn.

“Dus nu ik volledige dagvaardingsbevoegdheid heb vanwege de schijnaanklacht voor vrijheid van meningsuiting door de corrupte Joe Biden, de gestoorde Jack Smith en de DOJ, is zojuist bekend geworden dat het Unselect 6th January Committee van politieke hacks en schurken hun dossiers en documenten illegaal hebben vernietigd,” schreef hij.

“Dit is ondenkbaar en de valse politieke aanklacht tegen mij moet onmiddellijk worden ingetrokken. Het systeem is gemanipuleerd en corrupt, net als de presidentsverkiezingen van 2020. We zijn een natie in verval!”

De voormalige president onthulde de bron van de berichten niet.

Hij maakte deze opmerkingen op de verjaardag van de ongekende inval in zijn huis in 2022 in de Mar-a-Lago club en resort in Palm Beach, Florida. Die inval leidde later tot de aanklacht tegen de voormalige president wegens 40 aanklachten wegens het verkeerd omgaan met documenten met geheime markeringen nadat hij het Witte Huis had verlaten. Hij heeft schuld bekend.

President Trump werd voor het eerst aangeklaagd op beschuldiging van zakelijke administratie in New York.

Een jury in Georgia onderzoekt president Trump nog steeds voor zijn pogingen om de uitslag van de verkiezingen van 2020 in die staat, waar president Biden tot winnaar werd uitgeroepen met een marge van minder dan 1 procent van het totale aantal stemmen, ongedaan te maken.

Gepubliceerd door The Epoch Times (9 augustus 2023): Trump Says He Never Doubted 2020 Election Was ‘Rigged,’ Disputes Feds’ Claims

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.