Saturday, 25 May 2024
Voormalig president Donald Trump spreekt verslaggevers toe voor zijn toespraak op de jaarlijkse Conservative Political Action Conference (CPAC) in het Gaylord National Resort & Convention Center National Harbor, Maryland, op 4 maart 2023. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Trump suggereert dat hij volgende week wordt gearresteerd

Voormalig president Donald Trump heeft een verklaring uitgegeven dat hij verwacht volgende week te worden aangeklaagd door het Openbaar Ministerie in Manhattan en riep zijn aanhangers op om te protesteren en “onze natie terug te nemen!”.

Het Manhattan District Attorney’s Office onderzoekt Trump voor de classificatie van zijn bedrijf van een vergoeding van 130.000 dollar aan zijn voormalige persoonlijke advocaat Michael Cohen over een betaling die zou zijn gedaan aan volwassen actrice Stormy Daniels.

De voormalige president heeft het onderzoek herhaaldelijk veroordeeld als een partijdige heksenjacht en in een verklaring van zaterdag op Truth Social heeft Trump zijn retoriek verdubbeld.

Trump zei dat “illegale lekken” van het “corrupte en zeer politieke” kantoor van de officier van justitie in Manhattan erop wijzen dat hij volgende week dinsdag zal worden gearresteerd. Hij benadrukte dat er geen misdaad is bewezen en dat de mogelijke aanklacht in de zaak “gebaseerd zou zijn op een oud & volledig ontkracht (door talloze andere aanklagers!) sprookje.”

“Protesteer, neem onze natie terug!” spoorde Trump zijn aanhangers aan in het bericht.

Het Openbaar Ministerie in Manhattan weigerde commentaar te geven op de verklaring van Trump.

‘Heksenjacht’

De mogelijke beschuldiging van Trump komt voort uit de vermeende onjuiste classificatie van een zwijggeld van 130.000 dollar dat aan Daniels is betaald om een affaire tussen de twee niet openbaar te maken, wat Trump heeft ontkend. In de zaak werd een jury samengesteld en de verwachtingen voor een aanklacht nemen toe.

Trump-woordvoerder Steven Cheung vertelde The Epoch Times in een verklaring per e-mail dat de voormalige president niet formeel in kennis is gesteld van een op handen zijnde arrestatie.

“Er is geen kennisgeving geweest, anders dan illegale lekken van het Ministerie van Justitie en het kantoor van de officier van justitie, tot NBC en andere fake news dragers, dat de door George Soros gefinancierde Radicaal Linkse Democratische aanklager in Manhattan heeft besloten zijn heksenjacht naar het volgende niveau te brengen,” zei Cheung.

“President Trump benadrukt terecht zijn onschuld en de bewapening van ons rechtssysteem,” voegde hij eraan toe.

Cheung vertelde Fox News vrijdag in een verklaring dat Trump “volledig onschuldig” is en dat het onderzoek een politiek gemotiveerde aanval is om zijn run voor herverkiezing in 2024 te belemmeren.

“Democraten zijn weer bezig de ‘nucleaire knop’ in te drukken en een president aan te vallen vanwege een in ongenade gevallen afperser,” zei Cheung. “Dit zal een enorme terugslag hebben voor de Democratische Partij, en eindigen in schande voor onze natie.”

Het idee dat een mogelijke aanklacht en arrestatie van Trump averechts zou werken werd opgepakt door verschillende prominente publieke figuren, waaronder Tesla CEO Elon Musk.

Musk zei in een bericht op Twitter dat hij gelooft dat als Trump volgende week inderdaad wordt gearresteerd, de voormalige president “in een verpletterende overwinning zal worden herkozen.”

De advocaat van Trump, Joseph Tacopina, zei tegen MSNBC dat als de voormalige president inderdaad wordt aangeklaagd, hij “de normale procedures zal volgen” en zich zal overgeven.

Geruchten over de aanklacht en wat een ongekende arrestatie van een voormalige president zou zijn, hebben ertoe geleid dat wetshandhavers zich voorbereiden op protesten en veiligheidsmaatregelen treffen.

Bij een aanklacht worden een datum en een tijdstip vastgesteld waarop Trump zich moet overgeven. De voormalige president wordt dan door zijn geheime dienst afgeleverd bij het Openbaar Ministerie in Manhattan voor het nemen van vingerafdrukken en het maken van mugshots. Na de verwerking van de arrestatie in gevallen waarin een verdachte zich mag overgeven, zou Trump volgens de normale procedures worden voorgeleid aan een rechter en vervolgens waarschijnlijk op eigen erewoord worden vrijgelaten.

Voormalig GOP-congreslid en hoofd van Truth Social Devin Nunes vertelde Newsmax vrijdag dat berichten over de mogelijke aanklacht aantonen dat de natie een “bananenrepubliek” aan het worden is waar het rechtssysteem wordt gebruikt als wapen tegen politieke rivalen.

“Zoals ik al heel lang heb gezegd, als degene die het onderzoek naar de Rusland-hoax leidde, dat we in dit land zijn afgegleden naar een bananenrepubliek waar je een tweeledig rechtssysteem hebt, waar Democraten vrijuit gaan, en dat iemand als president Trump, of andere Republikeinen, worden onderworpen aan deze belachelijke standaard,” vertelde Nunes aan de krant.

Nunes gelooft, net als Musk, dat een aanklacht tegen Trump averechts zou werken.

“Als ze toch doorgaan en een aanklacht indienen, zal het voor president Trump alleen maar makkelijker worden om de verkiezingen te winnen, omdat de mensen dit zullen zien voor wat het is,” zei Nunes. “[Het is] gewoon een farce, en weer een aanval op Trump ten koste van alles om te voorkomen dat hij weer president wordt.”

Gary Bai en Zachary Stieber hebben bijgedragen aan dit verslag. Dit artikel is bijgewerkt met commentaar van de woordvoerder van Trump.

Gepubliceerd door The Epoch Times (18 maart 2023): Trump Suggests He Will Be Arrested Next Week

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.