Wednesday, 17 Jul 2024
Kellyanne Conway, voormalig adviseur van president Donald Trump, spreekt verslaggevers toe in de James S. Brady persbriefingruimte in het Witte Huis, in Washington, op 21 augustus 2018. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Trump ‘wil zijn oude baan terug’ en kondigt misschien binnen enkele weken een kandidatuur voor het Witte Huis aan: Kellyanne Conway

Kellyanne Conway, die de verkiezingscampagne van voormalig president Donald Trump in 2016 leidde, vertelde CBS News vrijdag dat Trump zijn zinnen heeft gezet op het Witte Huis in 2024 en dat hij binnen enkele weken wellicht officieel zijn kandidatuur zal stellen.

Conway werd gevraagd of Trump van plan is om voor Thanksgiving aan te kondigen dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap.

“Wel, dat zou hij graag willen,” antwoordde Conway, volgens CBS News.

Conway, die ook diende als adviseur van Trump nadat hij in 2016 de toenmalige presidentskandidaat Hillary Clinton versloeg, zei dat de voormalige president “zo actief is als maar kan zijn” in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen.

Trump heeft zijn kenmerkende toespraken en bijeenkomsten hervat, op zoek naar steun voor een Republikeinse rode golf om zo het beleid van de Democraten aan de kaak te stellen dat volgens hem Amerika naar de ondergang leidt.

“Ons land gaat de afgrond in,” zei Trump tijdens een bijeenkomst op 3 september in Wilkes-Barre, Pennsylvania. “Bovenal wordt deze verkiezing een referendum over de corruptie en het beleid van Joe Biden en de radicale Democratische Partij.”

Het is een boodschap die hij al meermaals heeft herhaald. Tijdens een recenter evenement in Wilmington, North Carolina, zei hij dat “als je ondergang en de val van Amerika wilt, dan moet je stemmen op die dwaze, radicaal linkse Democraten,” eraan toevoegend dat de terugkeer van de Republikeinen aan het roer “de Amerikaanse droom zal redden”.

Conway zei in het CBS-interview dat, zodra de tussentijdse verkiezingen achter de rug zijn, Trump “de timing van zijn aankondiging zal vastleggen”.

“Ik zal u vertellen waarom hij zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap. Donald Trump wil zijn oude baan terug” zei Conway.

Gevraagd naar de specifieke timing van een mogelijke aankondiging van Trump, zei Conway: “Ik denk vóór het einde van dit jaar.”

Kellyanne Conway, toenmalig adviseur van president Donald Trump, praat met verslaggevers aan het Witte Huis in Washington op 7 juli 2020. (Chip Somodevilla/Getty Images)

‘Ik heb de beslissing al genomen’

Trump van zijn kant zei midden juli dat hij al had besloten of hij zich in 2024 kandidaat zou stellen.

“Ik heb die beslissing al genomen, dus er is niets meer dat meespeelt,” zei Trump in een interview met New York Magazine, gepubliceerd op 14 juli.

“Mijn grote beslissing zal zijn of ik ervoor of erna zal aantreden,” voegde Trump eraan toe, waarmee hij aangaf dat hij nog niet heeft besloten of hij voor of na de tussentijdse verkiezingen van 2022 zijn kandidatuur zal aankondigen.

Voormalig president Donald Trump tijdens het golfen op de Trump National Golf Club in Sterling, Va, op 13 september 2022. (Win McNamee/Getty Images)

In haar interview op CBS werd Conway gevraagd of de manier waarop de FBI in het huis van Trump in Mar-a-Lago is binnengevallen, zijn houding tegenover een potentiële deelname aan de presidentiële verkiezingen heeft veranderd.

“Het heeft in feite geleid tot meer steun van net diegenen die misschien nog op het hek zaten of terughoudend waren over een nieuwe verkiezing van Trump,” antwoordde Conway. Ze voegde eraan toe dat de inval ertoe heeft geleid dat zulke mensen zich nu ook achter de voormalige president scharen.

Conway werd ook gevraagd of zij gelooft dat er voor voormalig vice-president Mike Pence een “mogelijke weg naar het Witte Huis” bestaat. Ze antwoordde door te zeggen dat enkel indien Trump besluit zich niet kandidaat te stellen, Pence een kans zou hebben.

“Als president Trump besluit zich niet kandidaat te stellen… dan is het een ‘free-for-all’, en dan zullen er tientallen mannen en vrouwen zijn die zich kandidaat kunnen stellen. Onze reservebank zit erg vol,” zei Conway.

‘Hij moet het worden’

Op het ‘Save America’-evenement in Pennsylvania begin september vroeg The Epoch Times aan de aanwezigen wie zij graag als presidentskandidaat op de Republikeinse lijst zouden zien staan. Velen gaven hun voorkeur aan Trump.

Edward Borek uit Pennsylvania, een veteraan van in de tachtig, zei dat hij openstond voor deze vraag en dat hij veel tijd besteedde aan het bestuderen van de groeiende lijst van potentiële Republikeinse kandidaten voor 2024.

“Maar ik denk toch dat hij het moet worden,” zei hij, verwijzend naar Trump.

“Ik zie op dit moment geen andere kandidaten die naar voren kunnen treden, hem opzij kunnen schuiven en de leiding kunnen nemen,” zei Borek. “Je krijgt niet iemand anders.”

“Absoluut Trump,” zei Mike Mangrell.

“Ik wil hem graag terug om af te maken wat hij begonnen is, om het moeras droog te leggen, de misdaad te bestrijden en de muur te bouwen.”

Bill Pan droeg bij aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (01 oktober 2022): Trump ‘Wants His Old Job Back,’ Might Announce White House Run Within Weeks: Kellyanne Conway

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.